lauantai 6. elokuuta 2011

Kiitosten aika Suomussalmi osa 34

Olipa meillä mahtavat seitsemän viikkoa Kainuussa.  Olo on virkeä ja sielussa voimia ja kokemuksia syksyä ja talvea varten, näillä eväillä jaksaa taas puurtaa töissä.

Kiitokset Lissulle ja Tanelle veneen lainasta, ensi kesäksi meillä on tarkoitus laittaa oma vene voimalaitosten väliin. Se on jo kateltu valmiiksi, sellainen tukeva, uppoamaton ja leveäpohjainen, jossa koiratkin voivat matkata mukana. Kiitokset Ossille ja Helenalle kylmälaukkujen säilytyksestä sekä pyörän lainasta, paljon tuli pyöräiltyäkin, lähinnä Jätkänpuistoon ja takaisin. Kiitokset Janikalle koiranhoidosta. Kiitokset Ullalle monista mukavista hetkistä ja eritoten lounaasta Kultaisessa kukossa :-). Kiitokset Retikalle monista mahtavista teatteriesityksistä, joita saimme katsella. Mustan Seppo oli niin hauska ja Peti ja puuro taattua, viihdyttävää osaamista. Kiitokset  Nakke Rannikolle, Kiannon Kuohujen Jukka Seppäselle sekä S-Supermarketin Tommi Niskaselle monista upeista kesätapahtumista, joista saimme nauttia. Älytön sattuma, että sain nähdä niin monta suosikkiani saman kesän aikana: Johanna Kurkelan, Laura Voutilaisen, Laura Närhen, Juha Tapion ja Mamban - ja Kaken näinkin ja kuulin sitten Naapurinvaaralla. Kiitokset Kultaisen kukon koko väelle monista maittavista lounaista, te olette oman alanne huippuja!  Kiitokset Marko Kemppaiselle mukavasta juttuhetkestä ja menestystä EM-kisoihin. Kiitokset Lauralle, Leifille ja Milkalle hienoista konserteista ja toivottavasti saamme kuulla teitä jatkossakin, olette upeita!

Kiitokset myös sukulaisille kaikesta avusta ja erityiskiitos anopille pesukoneen lainasta, se oli tärkeä apu.

Kiitokset myös vieraille, jotka kävitte meitä katsomassa kesän aikana. Mukava, kun tuttuja piipahtaa kylässä :-)


Kiitos Kennelrenkaalle ja eritoten Heikkisen Elinalle, sillä oli hyvin helppoa päästä mukaan agilitytouhuihin toissa kesänä ja saimme vielä avaimenkin estehuoneeseen ja mahdollisuuden harjoitella melkeinpä milloin tahansa. Koiraharrastajille on varattu oma kenttä, jossa on vuorot sekä agility- että tokoharrastajille. Tänä kesänä emme harrastaneet, muutaman kerran kävin katsomassa iltaisin, olisko voinut mennä mukaan, mutta tuolloin ei koskaan ollut ketään harrastamassa.


Pitää vielä lopuksi erikseen kiittää yrittäjiä, joiden palvelu on aivan uskomatonta. Kun ostimme huonekalut asunnollemme, niin Kaluste-Moilasesta ne kiikutettiin  ilmaiseksi asunnollemme etukäteen juhannusaatoksi ja kun tiedustelin maksusta, niin vastaus oli, että "maksatte sitten, kun tulette". Todella vaikea kuvitella, että etelässä saisi näin hyvää palvelua. Rautiasta löytyi kaikki tarvitsemamme ja suihkukaapin asennuskin onnistui, vaikka asentajilla oli kova kiire. Eläinlääkäripalvelut ovat myös meille tärkeät ja aina kaikki toimenpiteet ovat onnistuneet. Täällä meillä kunnaneläinlääkärillä ei ole edes ultraa käytössään, Suomussalmella saa röntgentutkimukset, ultraukset ja jopa veren tulehdusarvotkin ja leikkauksetkin onnistuvat, jos niitä tarvitsisi. Todella hienoa! Hanne-sijainen on myös tullut tutuksi, hienoa, että saadaan hyviä ja päteviä sijaisia. Erityskiitos Helylle, joka välitti meille asunnon ja hoiti puolestamme sähkösopimukset ja muut jutut kuntoon ja kävi vielä varmistamassa, ettei hella ole jäänyt vahingossa päälle. Apteekissa oltiin tarkkasilmäisiä, koirani sydänlääke olisi vanhentunut ennen aikojaan ja saimme uudet lääkkeet lauantaiksi, mikä minusta on ihmeellistä. Pajakan henkilökunta löysi sopivat kevyet biletysvaatteet näppärästi, sillä täydessä hotellissa on aika lämmintä tanssiessa. Ylä-Kainuu lehti järjesti kesän teema- ja tapahtumalehtinumeron meille, vaikka se ilmestyi jo toukokuussa. Siitä oli kätevää suunnitella kesän menoja. Käspaikasta olemme saaneet monet verhot ja kaikki asiaanliittyvät palvelut ja neuvot, miten verhot voidaan laittaa ilman verhotankoja. Hyvä oli nukkua, kun huone oli tarpeeksi pimeä. Suutari teki meille avaimia ja korjasi ikivanhat mutta hyvät englantilaset juhlamokkakenkäni seitsemällä eurolla :-). Auton saa aina ilmaiseksi parkkiin liikkeen oven eteen, menipä minne tahansa.


Suomussalmen kunnan motto on "Tahdosta tekoihin" ja se pitää täysin paikkansa!


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Pauska kivasta kesäblogista. Oon käynyt jok´ikisen jutun lukemassa, kun oot linkittänyt sen Facebookiin. Suurella mielenkiinnolla odotan linkkiä radiohaastatteluunne ;)

Entisenä suomussalmelaisena olen ilolla lukenut, miten olette löytäneet kotikunnastani kesäloman jokaiselle päivälle tekemistä ja näkemistä. Parikymmentä vuotta sitten Suomussalmi oli paikka, josta piti lähteä heti pois, kun vain pääsi. Vähän sitä ihminen hyvästä tiesi - luuli vain ruohon olevan vihreämpää muualla. Onneksi siellä pääsee vierailemaan aina kun siltä tuntuu. Muu maa mustikka, oma maa mansikka.

Miina - kerran suomussalmelainen, aina suomussalmelainen

Anonyymi kirjoitti...

Hieno juttuketju ja kivasti toit esille paikallista osaamista ja positiivista asennetta - olet siis aito SUMI-lähettiläs!

Tallensit myös aikamme SUMI-historiaa blogissasi, mikä jää sitten elämään.

Esimerkkisi siivittämänä haastankin sinut haastamaan opiskelijat kautta Suomen tekemään ala-asteelta lukioon asti vastaavaa blogia omasta kotiseudustaan. Blogin kirjoittelun ilmaisun säännöt tulee toki käydä hyvin läpi, mitä saa kirjoittaa ja mitä ei. Mutta oma blogisi käy hyvin malliksi positiivisesta ja informatiivisesta blogista.

Blogia voisi myös kirjoittaa vaikka kielentunneilla, sinähän olet siinä mitä mainioin sisällön kielellisen puolen arvioija!

Hyvää syksyä ja positiivista spirittiä sinulle ja rakkaalle veljelleni. Olkoon voima kanssanne :))

KIA

Pauska kirjoitti...

Mukava kuulla Miina, että olet jaksanut kaikki tuotokset lukaista ja syntyperäisen kehut tuntuvat aina hyviltä. Radiojuttu tulee varmaan tiistaina ulos Yle Kainuusta ja sehän jää nettiin kuunneltavaksi.

Kiitos myös kälylleni ja veljeltäsi myös terveiset :-).
Itse asiassa blogi on nykyään yksi keskipitkän ruotsin oppimäärän kirjoitelman vaihtoehtotyypeistä yo-kokeessa, joten kaikki ruotsin kokeeseen osallistuvat kirjoittavat niitä muutaman koulussamme. Tuota voisi miettiä, että kirjoittaisivat sitä nettiin vihkojen sijaan, tosin sitten kieliasun tarkastus olisi aika hankalaa - kielentuottaminen ja sanaston oppiminen sitä vastoin ehkä helpompaa. Ihan kiva idea :-)

Pauska kirjoitti...

Suomussalmi-blogeja on kirjoittamatta vielä useammasta aiheesta tältä kesältä, ne tulevat sitten nettiin, kunhan koppeuvun ne kirjottammaan.