tiistai 2. elokuuta 2011

Sotkamon Jymy - Kiteen Pallo

 Tiistaina 26.7. päräytimme mukavassa lämpimässä, itse asiassa vähän turhankin kuumassa säässä Sotkamoon katsomaan peliä Kiteetä vastaan. Jymy esitteli pelissä kaikki mahdolliset oppikirjalyönnit ja kuviot, harvoin näkee niin monipuolisia lyöntejä kuin tässä pelissä. Jani Komulainen löi juoksun kerrassaan upealla varsilyönnillä. En edes muista, milloin olisin viimeksi varsilyöntiä nähnyt, niin harvinaisia ne nykyään ovat. Näpyjä nähtiin pystymailasta (Toni Kohonen) alkaen mitä hienoimpiin kierteisiin rajanäpyihin asti.  Kentän kiistaton kuningas oli jälleen kerran Korhosen Roope, joka napsi melkein jokaisella lyöntivuorollaan juoksun ja vielä yksitellen ja ihan joka puolelta kenttää! Ihan mielettömän hieno peli Roopelta ja ansaitusti hän saikin ykköspalkinnon. Oli kiva nähdä, kun pelin jälkeen Roopen suloiset tyttäret tulivat isänsä luokse juttusille :-)

Peli alkoi hienosti, kun Niko Korhonen löi toisella lyönnillään läpi ja juoksi kunnarin. Kunnareita nähtiin useampiakin, kun sekä Antti Hartikainen, Aki Orava että Sami Mielonen (KiPa) kiersivät kentän. Kiteen kotiuttajajokeri Mika Laukkanen oli varmassa kunnossa. Ensimmäinen jakso päättyi 10-4 kotijoukkueen voittoon, joka ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä vuorossa 4-0 johdolla.
Toinen jakso alkoi myös räväkästi, toinen juoksu tuli, kun lukkari kauhoi pallon ohitse ja ensimmäisen vuoron jälkeen peli oli jo 3-0.  Aki Orava löi kunnarin ja kaksi juoksua kolmannessa vuorossa kakkosrajaläpilyönnillä. Uusi trrendi taitaa olla se, kuinka kunnarin jälkeen koko joukkue menee onnittelemaan lyöjää kolmospesälle mailojen kanssa ja sitten seuraa onnitteluseremonia. Kerran joukkue teki keilamuodostelman ja lyöjä olevinaan keilasi ja sitten pelaaja toisensa jälkeen kaatui kenttään  - täyskaato. Toisen kerran pelaajat tekivät mailakujan mailat suhteellisen alhaalla ja lyöjä käveli kujan läpi jalkojaan nostellen ja välillä tasajalkahypyin. Hyvinkäällä perinteinen juhlinta on se, että lyöjä käy kilauttamassa kulmalipulla olevaa isoa kelloa "Iso-kello" Simo Eerikäisen tyyliin.Juoksu tulee!

Kunnarin jälkeistä juhlintaa


Roopen nimmareille oli kysyntää pelin jälkeen

Tylyhköt loppulukemat
Kiteen joukkue oli melkein täysin uusiutunut siitä, kun sen edellisen kerran olen nähnyt ja tuttuja nimiä oli vain muutama. Perjantain voitollaan JKL:n Kiristä  Kiteekin varmisti pääsyn pudotuspeleihin.Kun Vimpeli hävisi Nurmolle, niin  Jymy varmisti  tällä voitollaan runkosarjan ykköstilan ja näin ollen se saa kotiedun loppupeleihin eli aina ensimmäiset ottelut pelataan Sotkamossa, tämä tuo seuralle myös lisää lipputuloja, koska kotiotteluja on enemmän.

Ensimmäinen puolivälieräottelu on  JymyHyvä, jossa seuran tavoitteena on kerätä 4000 euroa Kainuun maakunta -kuntayhtymän lastenklinkalle kylmävalolaitteen ja sinivalohoitokapalon hankkimista varten. Jymy lahjoittaa jokaisesta lipusta euron tähän tarkoitukseen.  Yrityksillä on mahdollisuus ostaa lippupaketteja. Suomussalmella Jymyn pelaajat jakavat lippuja torstaina 4.8. klo 10 K-Supermarketissa. Harmi, että olemme tuolloin jo Nastolassa ja se peli jää näkemättä.

Jälkikirjoitus: Yleisöä ei ihan ollut tuota neljää tuhatta, mutta lastenklinikka sai kuitenkin 4000 euron arvoisen lahjoituksen. HYVÄ JYMY! HYVÄ KAINUU!

Tsemppiä Jymylle mitalipeleihin, toivottavasti KPL hoitaa Kossun, niin pääsisi näkemään muutaman pelin täällä etelässäkin. Nelonen Sport Pro on jo hommattu finaaleja varten :-)

Ei kommentteja: