torstai 4. elokuuta 2011

Suomussalmi osa 32 Suomussalmi ROCK

Suomussalmella järjestettiin aikoinaan Suviyön Sumutus -musiikkitapahtuma, jossa oli mukana maamme huippuesiintyjiä. Kuulemma ainakin Peer Günt, Nightwish, Alivaltiosihteeri ja  Aknestik ovat olleet esiintymässä Jätkänpuistossa. Sittemmin tuo tapahtuma syystä tai toisesta loppui. Suomi24-palstalla joku epäili, että tapahtuma olisi ollut tappiollinen, mutta nimimerkki "Sumulainen" kertoo, että "verottaja lopetti tapahtuman, lipputuloja tuli tarpeeksi eikä tapahtuma tuottanut tappiota".


Suomussalmi Rock kerää paikkakunnalle paljon ihmisiä ja siitä on tullut hyvin suosittu tapahtuma.  Muistan kuulleeni, että alun perin tapahtuma on (Vesa) Nakke Rannikon aikaansaama ja Nakke vaikuttaa taustajoukoissa kovasti ja oli tänä vuonna itse lavallakin. Hänen lisäkseen Etateck Ohjelmapalveluiden Renne Karppinen on kantavia voimia samoin kuin hotellinjohtaja Jukka Seppänen ja lukematon määrä talkoolaisia. Päätapahtuma Kiannon Kuohujen pihalla on ilmainen ja väkeä oli satamäärin paikalla. Pieni sadekuuro vilvoitti katsojia hetken verran, mutta pian pystyttiin taas jatkamaan soitantoa.

Monet järkkäävät luokkakokouksia tuona ajankohtana, monesti osallistujat ovat olleet 50 vuotta sinä vuonna täyttäviä entisiä suomussalmelaisia eli ns "Hyvää vuosikertaa", mutta myös nuoremmat ovat kokoontuneet yhteen. Rokkiviikonloppuna on paljon erilaisia musiikkitapahtumia ja tapahtumaa on kehitetty vuosi vuodelta. Tämän kesän uutuus oli maitolaituribluussit esiintyjänä Kolme Kulmaa vitostien varrella Hiljaisen kansan luona ja tapahtuma oli kovasti kiitelty. Paikalle järjestettiin kuljetus aidolla 1960-luvun linja-autolla, joka oli ollut tupaten täynnä. Matka helteisellä ilmalla ilmastoimattomassa auto oli varmasti unohtumaton elämys kaikin puolin. Bluusseista porukka kuljetettiin kirkonkylälle  starttijameihin Kalevaan, jossa oli ollut tuttavani mukaan mahoton meininki. Ensi kesänä täytyy ilman muuta osallistua molempiin tapahtumiin, tänä vuonna en osannut koppeutua kumpaankaan. Starttijameissa soittivat
 •      Backyard Band
 •      Rane & Suomikuva
 •      The Defenders
 •      Forest Lake Band 

Läksimme koiralenkille vähän ennen seitentä ja huomasimme hotellin ulkopuolella pitkän jonon, likemmäs 60 metriä, joten ei kun jonon jatkoksi, jotta saimme varmasti rannekkeet Juha Tapioon. Hänen lisäkseen esiintyvät Dian ja Cerma. Juha Tapion esiintymisestä on oma bloginsa Konsertti oli aivan upea, kerrassaan hieno.

Lauantaina aamulenkillä joen rannassa kävellessäni huomasin, kuinka innokkaat vapaaehtoiset olivat rakentamassa esiintymislavaa Kiannon Kuohujen pihalle, jossa varsinainen rokkitapahtuma pidetään. Ulos oli tuotu oluthanoja ja limsakaappeja ja lisäksi voi ostaa ruokaa, pyttipannua, lohta ja makkaraa. Pihalla oli anniskelualue ja pöytiä ja penkkejä.Suomussalmi Rockin kantava ajatus ja voima on se, että vähintään yhden bändissä soittavan tulee olla kotoisin Suomussalmelta. "Suomussalmirock on rokkipitoinen viikonloppu tapaaminen Kaikille Suomussalmelaisille, täällä asuville ja täältä pois muuttaneille, sekä heidän ystävilleen ja kavereilleen.
Soittamaan pääsevissä bändeissä on oltava vähintään yksi entinen tai nykyinen Suomussalmelainen.Tästäkin säännöstä voidaan tinkiä jo hieman.  Lisä teidoksi, bandeille ei makseta mitään, ainoastaan ruokaa ja juomaa on tarjolla. Ja tietenkin Laadukas PA-, ja Backline kalusto." Tuossapa nettisivuilta kopsattu  ytimekäs teksti virheineen päivineen ja siitä saa käsityksen, mitä tapahtuu. Teatteri Retikan lavalla oli tänä kesänä vapaa näyttämö, jossa itse kukin sai musisoida.


Lauantaina esiintymässä olivat klo 13-18
 •        Kolme Kulmaa, Himputti, Backyard Band, Pentulumi
 •         Ratto, High Destiny, Free Fall,  RudeBay
 •        Milka, Laura, Leif & Nakke
 •        Lost & Bonker, Jani Kinnunen, Ekho, Temor
 •        Gypsy Eye, JRM-Trio, Rane & Suomikuva, Synti-samppa,Sharptones
 • Laura, Nakke, Milka ja Leif
 •  Itse olin paikalla, kun paikalliset suosikkini Milka, Laura, Leif ja Nakke esiintyivät. Olen ollut kuulemassa heitä parissa konsertissa aiemminkin. Milka on opiskellut Vantaalla ja Sibelius-Akatemiassa laulua ja Laura on täällä viulunsoitonopettajana.  Norjalainen Leif esiintyy paljon ja on myös karaokeisäntänä. Nakke on pitkänlinjan musiikkimies. He esittivät Thank you for the music -konsertinsa ohjelmistoa. 
Ipen karaoke
Ipen karaokeen pääsi laulamaan Kauppakadulla Vaakunapubin edustalla. Kianta-laivaakaan ei oltu unohdettu, sillä tunnin rokkiristeily Soiva-laiva veti porukkaa lauantaina.
Lauantaina Kiannon Kuohuissa oli vielä päätösrockklubi, jossa esiintyivät Kolme Kulmaa, Lost & Bonkers, Frederiks sekä Tumppi Varonen & Problems.


  2 kommenttia:

  Anonyymi kirjoitti...

  Lauloitko ite karaokea? Kysyypi Sari

  Pauska kirjoitti...

  En oo laulanu karaokea kuin kerran :-)