sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Karismaa!


 Pitihän sitä lähteä kauppakeskus Karismaa katastamaan, kun ei perjantaina jaksettu eikä ois ehittykään. Meiltä pääsee sinne tosi näppärästi pikkutietä pitkin oikaisemaan Kariston kautta, matkaa tulee seitsemisen kilometriä ja aikaa menee alle kymmenen minuuttia. Lahden keskustasta matkaa on kuusi kilometriä ja Helsingistä 107 km. Karisma sijaitsee aivan moottoritien varressa ja tietä matkaavat voivat pimeällä nähdä isot siniset valot ja mainokset.

Kaupat ovat kahdessa kerroksessaKarismaa on rakennettu vähintään pari vuotta ja siellä on lähes 80 liikettä, joista suurimmat ovat Citymarket, Robin Hood, Clas Ohlson, Musti ja Mirri sekä Stadium, Halonen ja H&M. Etlarin nettisivujen mukaan liikenne ruuhkautui jo puolilta päivin, mutta me ajoimme kyllä ihan sujuvasti kotiovelta Citymarketin ovelle pysähdyksittä kymmenessä minuutissa, ruuhkat olivat muilla kauppakeskukseen johtavilla teillä.


Alakerrassa oli esiintymislava, jolla Karita Tykkä juonsi tapahtumia. Pelicansin joukkue, sirkuslaiset ja Antti Tuisku olivat esiintymässä. Täytyy ihmetellä Karitan karismaa ja hänen langanohuita jalkojaan. Karitalla oli yllä lyhyehkö mekko, joka aiheutti hankaluuksia, kun hänen piti ojentaa kyykyssä palkintoja arvonnan voittajille. Antti Tuisku sai yleisön kunnolla mukaansa vasta viimeisen kappaleen aikana. Se oli radiosta tuttu Hyökyaalto. Antti kertoi, että hän oli arvioinut hieman väärin ajoajan ja joutunut itsekin ruuhkaan. Näppäränä miehenä oli laittanut hätävilkut päälle ja painellut piennarta pitkin, jotta ehti paikalla ajoissa.Me kiertelimme vastaisen varalle katselemassa, mitä kauppoja kauppakeskuksessa oli ja eniten oli tarjolla sekä vaatteita että kenkiä. Ilahduttavaa oli, että Karismassa on sekä apteekki, eläinkauppa, kukkakauppa, suutari, Laastari lähiklinikka sekä luomumarket Tähkä.  Suutarin palvelujakin olemme jo ehtineet käyttää ja luomumarketista on ostettu yhtä sun toista, lähinnä kananmunia, jotka ovat niin paljon parempia kuin tavalliset munat.  Huvittavaa oli, että miehet jäivät joukolla Iloinen Keittiö -kaupan ulkopuolle, kun naiset tutkivat kaupan kivoja ja erikoisia keittiövälineitä. Olisin ostanut leivän öljydippaukseen sopivat pikku lautaset, mutten löytänyt. Kävimme kälyni luona vierailulla Helsingissä männä viikolla ja hän tarjosi ihanaa ohraleipää illallisella ja dippasimme sitä balsamiviinietikkaan sekä erilaisiin öljyihin. Ihastuin tähän kovasti ja ostinkin jo paria öljyä kotiimme.

Mieheni kävi välikahvilla Sinuhessa, joka on tunnettu lahtelainen leipomo. Lounaan nautimme Lauantai-nimisessä kotiravintolassa, jossa oli tarjolla salaatteja ja valitsimme siihen muutaman täytteen. Jälkiruokaksi nautimme vohvelit hillolla ja jäätelöllä, sillä kermavaahto oli jo päässyt loppumaan. Lauantaissa oli tarjolla lihapullia,paahtopaistia, muikkuja ja muutamaa muutakin kotiruokaa. Annoksia ei ollut kovin monta eri sorttia. Karismassa on Santa Fe express, jossa on aika kivoja pikku naposteltavia, ravintola Momento, jonka ruokalista vaikutti hyvin edulliselta, pihvit maksoivat 12-14 euroa, lisäksi sai pizzoja ja pastoja ja kanaruokia.  Tietenkin mammutissa ovat myös pikaruokalat Hesburger ja Subway ja Spice Ice. Nälkä ei siis pääse yllättämään.
Momentossa olemme syöneet monta kertaa, palvelu on hyvää ja nopeaa ja meillä taitaa jo olla suosikkiannoksetkin. Mieheni pitää kovasti broilerista pippurikastikkeessa ja minä pihvinsyöjänä Café de Paris -härästä. Monesti olemme myös jutelleet entisen oppilaani kanssa, joka on Momentossa töissä.

Erikoiskauppoja on mm. askartelutarvikekauppa Sinelli, Alko, jo mainittu luomumarket, jonka valikoima oli erittäin monipuolinen. Sinellistä ostimme kyniä ja siellä on mm. kivoja koristetarroja, joissa on erilaisia tekstejä. Lapsille on lelukauppa BR-lelut ja Gamestop, josta saa ostaa pelikonsolipelejä. Siellä näinkin erään entisen oppilaani töissä ja ostimme pleikkariin moven ja sport-pelin. Kynttilöitä ja sisustusta on tarjolla useammassakin kaupassa kuten Finnmarissa, Hemma Designissa ja Cristaluxissa, joka myy myös Positiivareiden tuotteita. Bijou Brigitessä oli varsinkin tyttöjä miellyttäviä koruja runsaasti. Kuvan koru oli minusta hauska. Tosin en osaa sanoa, millaisen puseron kanssa se parhaiten sopisi, jonkin hillityn varmaankin?

J.K. 5.1. Kävin sitten eräänä päivänä kaupassa ja olisin ostanut kuvan korun, mutta ne oli kuulemma myyty loppuun aika päiviä sitten. Tuli vain mieleeni, että olikohan joku tai useampikin nähnyt  kuvan blogissani ja päättänyt ostaa korun itselleen :).

Erikoinen kaulakoru


Sonera Kaupassa kävimme kysymässä  viihdepakettitarjousta ja kunhan saa selviteltyä entisen meiliosoitteen  ja kotisivujen mahdollisen siirtämisen, niin otamme viihdepaketin, joka on huomattavasti edullisempi kuin nykyinen malli.

J.K. 5.1. Tilasimme kyllä paketin, mutta siitä saamamme tieto oli aivan väärää. Meille myytiin Canal+ -paketti ja digiboksi, jolla kanavia ei voitu äänittää. No koska meillä on jo yksi tallentava digiboksi, niin peruutimme kaupan. Kaiken huipuksi  laajakaista-asennus ei tullut lähimainkaan sinä päivänä kuin oli puhetta ja joka puolelta saimme aivan erilaista tietoa prosessin kulusta. Vaihdoimme siis takaisin DNA:han ja eikös laajakaista-asennus mennyt vielä pahemmin pieleen, tällä kertaa annettu päivämäärä heitti 2,5 viikkoa! Onneksi mukana tuli mokkula, jolla sentään pääse edes vähän nettiin.

Lapsiakaan ei unohdettu

Kenkien ystäville riitti valikoimaaLopuksi menimme katsomaan Sittariin, oliko ystävämme siellä töissä ja olihan hän ja kiirettä piti. Patongit oli laitettu tänään hänen vastuulleen ja niitä oli mennyt nelisensataa muutamassa tunnissa. Ostimme muutaman hyvän tarjouksen, kuten aina maistuvan Dajm-kakun, Sloggeja, tosi halvan ison matkalaukun ja naudan paistijauhelihaa. Kassajonoja oli jonkun verran, mutta kassat vetivät kuitenkin hyvin. Elosen leipätiski ja kahvila oli monipuolinen. Koska kauppa on pinta-alaltaan huomattavasti keskustan kauppoja pienempi, niin valikoima ei ole aivan yhtä suuri, mutta aivan riittävä. Lihatiskin palvelu on erinomaista. Tilautin sinne koirilleni broilerinsiipiä ja niitä onkin syöty viime aikoina.

Maiskis!
Karismasta taitaa tulla meidän lähikauppa, sen verran hyvä tarjonta siellä on ja matkakin on lyhyt. Toki pikku kauppa-asiat hoidan edelleenkin mieluiten omassa lähikaupassamme, sillä sieltä tavarat löytää heti ja valikoimaakin on ihan riittävästi.

J.K. 14.11.2011 Olisinpa tänään käväissyt Santa Fe express -ravintolassa pikku purtavalla, ei ollut iso nälkä. Listalta tilanteeseen kaikin puolin sopivin annos oli Mini combo lasten listalta, mutta arvatkaapa mitä - sitä ei minulle myyty, koska en ollut lapsi. No jäi kyllä sitten syömättä siinä paikassa (mieheni olisi syönyt ihan kelpo annoksen)  ja voi jäädä vastakin, jos ravintolan henkilökunnan asenne on tuollainen. Eikö se ole ihan sama, syökö sen annoksen aikuinen vai lapsi? Menimme sitten viereiseen Heseen, jossa söin lasten aterian :D.


5 kommenttia:

Lennu kirjoitti...

Super kauppakeskuksiin mentäessä pitää olla kyllä mieli avoinna;) Onhan se kivaa lorvia ja katella,mutta auta armas jos jotain pitäisi hakea /saada..Niin huh ja puh.
Barcelonassa oli muistaaksen Espanjan toiseksi suurin kauppakeskus El joku Cortes... siinä riitti kerroksia!Ja taas ahdisti. Minua ahdistaa oikeasti täyteen tupatut kaupat,markkinat ja vaalipisteet:Pidän että on väljää ympärillä.
Hyvää alkanutta viikkoa sinulle Pauska!

Pauska kirjoitti...

Sanopa muuta, harmi ettei Barcelonassa eksytty tuohon kauppakeskukseen, yhdessä toisessa jätissä kävimme - lähinnä kattelimme musaosastoja ja urheiluliikkeitä. Etelän vaatteet ovat minulle kaikin puolin pieniä miehestäni puhumattakaan :D. Hän on käynyt kuntosalilla yli 20 v ja Ranskassa oli tosi vaikeaa löytää paitaa, joka olisi mahtunut päälle, jäi hartioista ja hauiksesta aina liian pieneksi :).

Kiitos samoin Lennulle ja muillekin hyvää viikkoa, omani huipentuu ystäväni kaksipäiväisiin häihin, joita juhlitaankin sitten oikein kunnolla :)

Lennu kirjoitti...

Oi häät:)
Mukavia ja mieleen painuvia juhlia!

Anonyymi kirjoitti...

Ne Sinuhen berliininmunkit oli ainakin ennen todella hyviä.Zumille terkkuja sinne salille ;)

Pauska kirjoitti...

Niin ovat, samoin Villähteen leivän kinuskimunkit, joita joskus sai Solinasta. Zumi on keskittynyt viime aikoina musabisneksiinsä, käy kuulemma vielä kahesti salilla, kun kortissa on sen verran jälellä. Lenkkeillyt on myös ahkerasti. Terkut sinne teillekin, nähhään pian :)