torstai 17. marraskuuta 2011

Maiskis kakkuja!


Kirjoittelenpas parin suosikkikakkuni ohjeet. Molemmat ovat aivan huippuhyviä ja ovat maistuneet kaikille vieraillemme. Mangokakku on kevyempi ja suklaajäädyke kaloripitoisempi, mutta ah niin hyvänmakuinen.
Valmis kakku ja ei kun nauttimaan!
Mangokakun ohjeen olen saanut ystävältäni ja sievinaikaiselta kollegaltani Pirjolta ja suklaajäädykkeen kasvattimme Millan omistajalta Hannalta :). Kiitos heille!


Mangorahkakakku

Pohja

12 digestivekeksiä   muruina
n. 70 g voisulaa   sekoitetaan keskenään.

Itse olen laittanut keksit muruseoksena irtovuokapohjaan, voita tarvitsee tällöin todella vähän, vähemmän kuin ohjeessa ja oikeastaan on helpompi syödä kakkua, kun pohja ei ole kova. Vuokaan kannattaa laittaa leivinpaperin tai Elmu-kelmua alimmaksi, jos haluaa.


Keksipohja leivinpaperin päälle


 Täyte
Liivatteet likoamassa

 3 rkl kiehuvaa vettä
6 liivatelehteä, jotka liotetaan kylmässä vedessä, puristetaan kuivaksi ja liuotetaan veteen (tee liotus vasta juuri ennen, kuin lisäät liivatteet juoksevana nauhana rahkaseokseen, jotteivät ne ehdi jähmettyä).

Kakkuseos


300 g rahkaa
4,5 dl kermaa, kevytkerma käy hyvin
2 dl sokeria
4,5 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua

Kakku valmis, laitetaan hyytymään

Liivatteet lisätään rahkaseokseen
Sekoita ainekset hyvin keskenään ja kaada vuokaan muruseoksen päälle. Itse vaihtelen rahkan ja kerman määrää, joskus laitan enemmän rahkaa, joskus enemmän kermaa. Sitruunamehunkaan en liiemmälti mittaile, yleensä laitan puolikkaan sitruunan mehun.


Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.  Ennen tarjoilua koristele kahdella purkilla Pilttimangososetta. Jotta kakku irtoaisi näppärästi vuoasta, kannattaa vetää terävällä veitsellä pitkin vuoan reunoja, ennen kun irrottaa vuoan sivuseinän.


Hurmaava suklaajäädyke

pohja
9 digestiivikeksiä
35 g voisulaa, vähän vettä, seos laitetaan irtovuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

200 g suklaata sulana, (vesihaude tai sulatus mikrossa) Fazerin Sininen on parasta :)

sekoita keskenään:
200 g tuorejuustoa esim. Philadelphia
100 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista

vatkaa vaahdoksi
Suklaakakku ja mangokakku
2 valkuaista
50 g sokeria


vatkaa
2 dl kermaa


Yhdistä seokset toisiinsa varovasti, kerma viimeisenä ja pakasta. Kannattaa vuorata vuoan pohja leivinpaperilla ja irrotusvaiheessa vetää sivureunoja pitkin terävällä veitsellä, ennen kuin irrottaa vuoan sivuseinän. Kakku irtoaa näin helpommin. Kakku on aivan ihana, mutta aika suuritöinen ja astioita menee, kun pitää vatkailla useampi seos. Kakku on kyllä kaiken vaivan arvoinen :). Kuvassa kakku on etualalla ja mangokakku taka-alalla. Tein kakut hyvän ystäväni polttareihin.Since this cake was so much loved in Holland, here is the recipe for it - for Esther and Marcella :)


Bottom

12 digestive biscuits, crunch them in a plastic bag
approximately 70 g melted butter. Mix it with digestives.

Put a parchment paper on a springform pan and pour the butter-digestive stuff on it :).


 Filling
Gelatines in the cold water

6 gelatin leaves, put them into a cold water for 10 minutes, press the water off and put the leaves in a cup with 3 table spoons of boiling water when you have done the mixture under:


300 g quark
 4,5 dl  cream that you whip
 2 dl sugar
 4,5 tea spoons vanilla sugar
3  table spoons  pressed citron juice ( I use a half of a citron)
Mix all the ingredients well and pour the gelatin-water in it.  Pour the mix on the biscuits and put in on the fridge for at least 6 hours. Before serving put baby food like mango (Nestléor something like that) on the cake.

Personally I can put more quark and less cream - or vice versa :)


Ei kommentteja: