maanantai 5. maaliskuuta 2012

Hippopotamus-ravintolassa Nizzassa

Ruokalista kuvin
Hippopotamus-ketju on vähän Rossoa pikemminkin tanskalaista Jensen's Bøfhusia muistuttava ravintolaketju, jonka painopiste on pihvit. Kunnon pihvi on eittämättä yksi lempiruoistani ja siksipä tiemme viekin jokaisella Ranskan reissulla "Hippoon". Hinnat ovat edulliset ja ruokalista on kuvitettu, joten ranskaa osamaatonkin pystyy hyvin näkemään, mitä syötäväkseen saa. Nantes'ssa söimme useamman kerran Hipossa ja muistinkin sieltä, että päivällä sai 30 %:n alennuksen eli juuri suomalaisten ruoka-aikaan. Veimme serkkuni lauantai-iltana Hippoon syömään. Tilasin duoformulesta Hippopihvin ja jälkkäriksi crème brûléen, mieheni otti hampurilaisen ja uuniperunan ja serkkuni nizzansalaatin. Paikka oli loppuillasta tupaten täynnä ja tarjoilijoilla oli melkoinen kiire. Kaikki ei mennyt tällä kerralla ihan putkeen, saimme seuraavanlaiset annokset:

 
Pihvini

Hampurilainen uuniperunalla ;-)

Nizzansalaatti = caesarsalaatti


Ihanainen crème brûlée kunnon  rapealla sokerikuorrutuksella

 Alennus ei ole voimassa viikonloppuisin, joten se jäi tällä kerralla saamatta. Seuraavaksi menimme Monacosta palattuamme Hippoon ja ajattelin, että no nyt tulee alennus - se olikin voimassa silloin, jos  tilaa, syö ja maksaa 14.30-19.30 -välisenä aikana ja läksimme pois paljon myöhemmin. No metsästämäni alennus jäi saamatta. Kolmannen kerran päätimme syödä Hipossa ennen kotilennolle lähtöä ja menimme puoli kolmen jälkeen Hippoon. Kun olin tilannut duoformulen, huomasin, että systeemiä olikin muutettu ja alennus ei koske  enää jälkiruokia, juomia eikä näitä formuloita eli useamman ruokalajin menujä, joten ..... :D. Kannattaisi lukea ehdot hieman tarkemmin jatkossa :). Hipossa on myös elokuva-alennus eli päivän elokuvalipulla saa alennuksen ruoasta. Sitten voi vielä saada uskollisuus- eli fidélité-alennuksen. No Hippoduo eli pihvi, juoma ja jälkkäri maksoi 15.90 eli hinta oli huomattavasti halvempi kuin kotimaassa.


Ranskassa pihvinpaisto on suoranaista taidetta, sillä pihvit jaetaan kypsyysasteen mukaan neljään eri ryhmään: bleu, saignant, à point ja bien cuit. Jos Suomessa pitää medium-asteisesta pihvistä, kannattaa melkein tilata täysin kypsä eli "bien cuit", sillä à point eli medium on huomattavasti raaempi ja verisempi kuin mitä meillä eikä "bien cuit" koskaan ole täysin kypsä. Hipossa pihvin kypsyysaste merkitään muovisella hipon kuvalla, joka on erivärinen eri kypsyysasteissa. Kuvassa oleva ruskea hippo tarkoitta à point -kypsyysasteista pihviä. Vieressä kaverille tuotiin punainen hippokuva ja pihvi oli minulle liian raa'annäköinen.

 Hippo pyörii mainoksena telkkarissakin, tässä itse Hippopotamus eli virtahepo.

                                     Voit tutustua ravintolan nettisivuihin Hippopotamus.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten tuttua tuo alennuksilla koukuttamia nen!Matka oli varmaan mielenkiintoinen à la francaise!!terv.Pirjo
P.S.Olen asunut Espanjassa talven ja vielä 3 viikkoa
Fuengirolaa.Täällä on aivan ihana ravintola Oscar.
menu maksaa 8.50, alkuruoka,pääruoka, jälkiruoka,
vaihtoehtoja yli 10 kussakin ryhmässä ja talon viini Campo viejo 8.50 pullo, ranskalaiset jäädä toiseksi tässä kisassa!

Pauska kirjoitti...

Oih, sielläpä on edullista :) Oliko sulla espanjakin ranskan lisäksi hallussa? Meilläkin on tarkoituksena sit reilun parinkymmenen vuoden päästä viettää talvia lämpimässä. Minä suosisin Ranskaa, mieheni Espanjaa - ehkä vuorovuosin. Suomen kesää ei kuitenkaan voita mikään :).

Mukavaa oleskelua Sinulle!