lauantai 17. maaliskuuta 2012

Taideparatiisi Saint Paul de Vence

Teimme retken serkkuni kanssa Saint Pauliin, joka on tunnettu taidekeskus ja suosittu turistikohde etenkin kesäisin. Paikkaa kutsutaan myös nimellä Saint Paul de Vence. Kaupunki on yksi vanhimmista alueen keskiaikaisista kaupungeista ja siellä on todella paljon taidegallerioita. Aluksi tarkoituksemme oli käydä Fondation Maeghtissa, mutta jätimme sen sitten väliin ja menimme sen sijaan Grassen hajuvesimuseoon.

60-luvulla useilla ranskalaisilla supertähdillä  kuten lapsuuden suosikkilaulajallani Yves Montand'lla ja Simone Signoret'lla oli siellä loma-asunto. Lino Ventura ja runoilija Jacques Prévert oleskelivat paljon seudulla. Marc Chagall on myös asunut paikkakunnalla.  Kävimme muutamassa galleriassa ja näimme erikoisia ja vähemmän erikoisia töitä. Kahvittelimme pienessä kahvilassa, josta oli kiva näköala. Paikalliset kulkivat toppatakeissa, mutta koska lämmintä oli parikymmentä astetta, niin meikeläinen pisteli menemään ihan lyhythihaisessa paidassa.


 Kaupungin keskustaan ei pääse autolla, joten jätimme auton parkkitaloon. Katuun on laitettu esteet, jotka paikalliset ihmiset saavat laskettua alas, jotta he pääsevät koteihinsa. Miehet pelasivat petankkia pikku kentällä ja alueella oli jo jonkin verran turisteja. Ohessa muutamia kuvia.

"Puomi", joka estää kaupunkiin ajon
Eläintaidetta "le chat"

"le cheval"
Kadut olivat keskiaikaisen kapeita

Pakollinen kuvakohde kuulemmaSerkkuni suosikkitaulu


Kissa on ihan punainen "sumokissa"

Sen musta kaveri

Warhol

2 kommenttia:

Tuija www.muotisalonki.com kirjoitti...

Kiitos kuvista, täällä olisi samanlaisia matkahaaveita....

Pauska kirjoitti...

Serkkuni laittaa kesällä asuntonsa viikkovuokralle, joten siitä vain :) On lähellä Nizzaa, vuoria ja Grassea. Tuolla kantsii kulkea paljon bussilla, sillä matka kuin matka maksaa vaivaisen euron ja päiväkortti Nizzassa neljä euroa.