torstai 19. huhtikuuta 2012

Kotiseutu-lehden arvostelu blogistani :)

Yllätyin erittäin kovasti, kun ystäväni Mirja vinkkasi Facebookissa, että Kainuussa ilmestyvässä Kotiseutu-lehdessä oli juttua blogistani. Tulimme teatterista kotiin kymmenen maissa ja pääsin katsomaan, mitä lehti oli kirjoittanut. Suureksi hämmästyksekseni joku toimittaja oli tehnyt blogistani arvostelun. Blogiani kutsutaan "Suomussalmen omaksi Lonely Planet -oppaaksi, joka perehdyttää jopa paikalliset Kainuun kesäiseen kulttuuri- ja urheilutarjontaan", mikä ilahduttaa minua suuresti  ja kaiken kaikkiaan olen kovin otettu kunniasta päästä esille noin suurilevikkiseen lehteen :).

Kirjoittaja kritisoi aivan aiheellisesti kuvien hieman sekavaa asettelua, joka tekee lukemisesta ajoittain haastavaa. Itseänikin riepoo usein kovasti se, että kun Bloggeriin kirjoittaa jotakin, niin juttu ja erityisesti kuvien asettelu näyttää aivan toiselta esikatselussa ja julkaistuna kuin mitä se kirjoitettaessa on. Joskus ei asettelua kerta kaikkiaan tunnista samaksi. Liekö muilla  bloggajilla samoja ongelmia? Suureksi harmikseni en osaa käyttää Picasan kollaasitoimintoa, jolla kuvat saisi näppärästi ja kauniisti aseteltua. Kerran pari olen sitä katsellut, mutta en vain tajunnut, miten kollaasi tehdään. Sama juttu kappalejakojen kanssa, joita kirjoittaja toivoisi tiheämmäksi. Niin toivoisin minäkin joskus, mutta jos menen siirtelemään kuvien asetuksia, niin joskus koko teksti heittää ihan häränpyllyä, joten jätän mieluummin isommat välit kuin taistelen Bloggerin kanssa :).

Kieltenopettajana ja äidinkielen opettajan tyttärenä voin aidosti olla ylpeä siitä, että arvostelija kiittää blogini hyvää suomea, jota on miellyttävä lukea. Linkitän jutun tähän, jos jotakuta kiinnostaa se lukea sivulta 18. Kiitokset arvostelijalle, tämä oli todella miellyttävä yllätys. Ensi kesänä on tarkoitus käydä Hossassa, Domnan pirtillä, Värikallioilla ja monessa muussakin paikassa, joten jutun juurta on jo mietittynä.Enää seitsemän viikkoa, niin pääsee Suomussalmelle :)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, hyvä, kummityttö!

Pauska kirjoitti...

:) kiitti kummi :)

Tuija www.muotisalonki.com kirjoitti...

Luin tietenkin lehden jutun tuosta linkityksestäsi. Hyvä juttu ja kehuivat blogiasi aivan aiheesta. Mieleni tuli iloiseksi vuoksesi, sait ansaitusti huomiota. Toivottavasti se piristää ja antaa voimaa jatkaa kirjoittelua.

Pauska kirjoitti...

Voi kiitos Tuija :) Itsekin kyllä ilahduin ja kuulin ystävältäni, että aikoo ottaa blogini yhdessä kunnan asettamassa työryhmässä esille.
Ilman muuta tuollainen piristää :)

Marjukka kirjoitti...

Picasa on ihan helppo: yläosassa on luo-valikko, josta valitaan kollaasi. Sitten vain raahaamaan kuvia kollaasiin. Valmis kollaasi kannattaa Picasassa pienentää, eli vie-toiminnolla se pienentää 800:n pikseliin. Jos et ole tähän mennessä pienentänyt kuvia, jossain kohtaa tulee raja vastaan, et enää voi liittää kuvia, ja Google yrittää alkaa rahastaa kuvatilalla. Pienennettyjä kuvia se ei tunnista.

Pauska kirjoitti...

Kiitos Marjukka, ongelma ratkesi ansiostasi, sillä minulla ei ole luo-valikkoa lainkaan. Oli vain "lisää" ja siinä "luo kollaasi", jota ei voinut klikata. Tajusin siis, että minulla on ikivanha versio, siksi kollaasin teko ei onnistunut. Lataanpa uudemman version ja kokeilen :)

Pauska kirjoitti...

Hyvin onnistui :) Kiitos vielä kerran!

annu kirjoitti...

Voi miten kiva juttu!!

Pauska kirjoitti...

Kiitos annu :)