tiistai 29. toukokuuta 2012

11 kysymystä toisen kerran

Kiitän Muotisalongin Tuijaa haasteesta ja vastaan hänen kysymyksiinsä.


1. Miten aloitit bloggaamisen (tai blogien lukemisen)?
En oikeastaan edes ollut lukenut blogeja, kun aloitin omani kirjoittamisen. Halusin jonkun harrastuksen kesäksi ja jotenkin taltioida Skotlannin reissumme ja ajattelin, että bloggaaminen on sopivin tapa. Siitä se sitten lähti, kun tekstejä alkoi tulla.


 2. Mikä bloginluomisessa (tai lukemisessa) on mukavinta?
 Se, että jää muistot tekemistä asioista.

 3. Entä haastavinta?
Joskus tuntuu siltä, että "pitäisi" tehä joku juttu, vaikkei millään ehtisi eikä jaksaisi. Aiheita on yllin kyllin, aina ei vain innosta. Onneksi tämä on vain harrastus, joten sitten voi rauhassa odotella inspiraatiota. Joskus joutuu kaivamaan faktatietoa runsaasti.

4. Keskusteletko blogeista ystäviesi kanssa?
Aika harvoin.

5. Miten puolisosi (tai ystäväsi) suhtautuu harrastukseesi?
Jos tarkoitetaan bloggaamista niin alussa luki kirjoituksiani ja joskus kommentoikin, nykyään taitaa lukeminen olla vähemmällä. Hän on minua paljon parempi kirjoittaja, joten palaute on ihan kivaa.  Ottaa kyllä pyydettäessä hyvin kiltisti valokuvan ja monesti ehdottaa itsekin, että otetaan nyt blogikuva. En kovin usein pyydä kuvaamaan ja esim. päivittäinen jonkun asian kuvaaminen olisi hänelle ennen pitkää myrkkyä. Koiranpennut kerran viikossa vielä menee, silloin harvoin kun niitä meillä on.6. Mikä on paras lukemasi kirja?
 Lapsena vastasin Pikatoimisto Pamaus, joten vastaan sen nytkin :). Laura Ingalls Wilderin kirjoista pidän myös paljon.


7. Mikä on mieleenjäädyin taideteos, jonka olet nähnyt?
Ferdinand von Wrightin Taistelevat metsot ja Pietarin Eremitaasissa tämä taulu, joka on jonkun hollantilaisen taidemaalarin omakuva.Siinä koiralla on sekä ruokaa että suoja, mutta ketju on liian lyhyt eikä yletä kumpaankaan :-(.  Rijksmuseumissa Rembrandtin Yövartio on myös vaikuttava, meillä oli kerran koulun reissulla aivan erinomainen opas, joka analysoi taulun perin pohjin. Louvressa oli useita hienoja patsaita ja yksi koko ison seinäkokoinen taulu. Tietty Munchin Huuto on myös jäänyt mieleen.8. Mitä on vielä jäänyt tekemättä?
Islanti pitää nähdä, se on seuraavana maana matkalistallamme.  Kahvin- ja teenjuonnin opettelu ja se taitaa jäädäkin :). Kirjaa en ole kirjoittanut enkä säveltänyt julkisesti. Säveltäminen on helpommin tehtävissä. Ison kalan saaminen virvelillä. Maratonin juokseminen ja sitäkään en saane aikaiseksi. Hollanin kielen oppiminen. Lisuri ja väitöskirja, joita en edes ajattele :D.9. Paljasta jokin outo tapasi.
Minun on aina käytävä vessassa ennen teatteri- tai elokuvaesitystä, vaikka olisin lähtiessä käynyt tarpeilla kotona ja monesti vielä väliajallakin.  Nukun korvatulpat päässä, koska olen herkkäuninen.


10. Mikä on paras asia elämässäsi?
Rakas aviomieheni, joka on paras ystäväni ja tukijani kaikessa, minulle korvaamaton ihminen sekä koirat ja monet ystävät.

11. Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on?
4.6. nokka kohti Suomussalmea ja sieltä takaisin just ennen koulun alkua. Välissä Stingin konsertti Kaivopuistossa ja matka Hollantiin ystäväni synttäreille. Urheiluntäyteinen kesä: jaliksen EM, yleisurheilun EM ja olympiakisat. Omalta kohdalta ehkä hauskinta tulee olemaan Nokkispunkin soittaminen Suomussalmi Rockin päälavalla la 21.7. sekä monien ystävien vierailut. Iltarastit, lauluillat, frisbeegolf, veneily, kalastus, sukulointi ja tietty Sotkamon Jymyn pesispelit, kesäteatterit ja monet kulttuuritapahtumat ja vierailut ja luonnollisesti marjastus (tulisipa hyvä lakka- ja vattukesä) ovat olennainen osa kesääni.


Kaikki kaverini ovatkin jo saaneet haasteen, joten en haasta ketään.

4 kommenttia:

Tuija www.muotisalonki.com kirjoitti...

Minun mieheni kohtuullisen kiltisi kuvaa, mutta ei koskaan lue blogiani.

Odotan innolla kesätarinoistasi erityisesti tuota Suomussalmi Rockissa soittamista, toivottavasti miehesi jaksaa kuvata sen meidän iloksemme!

Dahlia kirjoitti...

Täällä ilmoittautuu toinen, jonka pitää säännöllisesti käydä ennen esitystä ja väliajalla vessassa teatteria ajatellen :) ihana määrä kesäsuunnitelmia, odotan innolla, että saan lukea niistä.

Pauska kirjoitti...

Kiitos, Rockista tuleekin hauskaa, sillä kutsu lavalle soittamaan nokkahuilua on avoin ihan kaikille, minimivaatimus on osata soittaa kolme ääntä, eka kappaleessa on vain g, a ja h :).

AJ Music Production Oy teetättää kaikille esiintyjille samanlaiset t-paidat. Meitä on jo puolentusinaa tulossa mukaan ja toivottavasti vähintään toinen mokoma, kunhan päästään paikkakunnalle mainostamaan tapahtumaa. Mieheni taitaa olla miksauskoneen ääressä, mutta varmaan joku tuttu muutaman kuvan näppäisee :). Minulta on saatavana nuotit sekä netissä on taustat, joten jokainen voi reenata kotonaan :).

Pauska kirjoitti...

Hauska kuulla :). En tajua, mistä moinen, mutta aina on vessaan päästävä. Ehkä se on se tieto siitä, ettei voi kesken poistua, jotta käy sitten "kaiken varalta".

Tervetuloa lukijaksi :)