lauantai 19. toukokuuta 2012

Juhlittiin synttäreitä

Cluedo korttipeli
Eilen meillä oli vapaapäivä ja vein mieheni koululle ja kävin tunnin chiballissa, joka oli rauhallista voimistelua ja venyttelyä kiinalaisella aromaattisella pallolla, se oli oikein kivaa. Taidan tehdä siitä ihan eri postauksen, jahka pääsen harrastamaan sitä muutaman kerran.


Sitten hoitelin Kielitivoli-hommia ja kiittelin ystäviä ja kavereita Feispuukissa onnitteluista. Lapsuudenystäväni Joneksen kommentti oli hauska " Onnee ny! On se kauheeta, kun noin nuori ihminen on jo lähempänä 50 kuin 40." Niinpä, kyllä aika kuluu nopeasti ja taidan jo olla hyvän matkaa yli puolivälin elämääni. Puolilta päivin aloin leipoa illan synttärijuhliani varten. Päädyin tällä kertaa omaan suosikkiini Brita-kakkuun, jossa on pohja ja sitten marenki päällä. Marenkia tehdessä kannattaa vatkaaminen aloittaa hiljaisella nopeudella ja kun vaahto on tarpeeksi kovaa, niin sokeri lisätään pikkuhiljaa ja vatkataan joka välissä. Koristeeksi laitoin rouhimaani mantelia, kun ei ollut valmiita lastuja. Valmis jäähtynyt kakku leikataan kahtia. Alemman pohjan päälle voi laittaa kermavaahtoa tai vaniljavaahtoa ja hedelmiä ja marjoja. Laitan usein persikkaa ja tällä kertaa päädyin vattuihin, joita oli vielä pakastimessa. Laitoin suklaarusinoita mukaviksi sattumiksi. Sitten nostetaan toinen kerros päälle ja sen voi koristella jollakin tai olla koristelematta.  Kuvassa ylävasemmalla kakku ennen paistoa, oikealla paistettuna, alavasemmalla Myllyn Paras Vierasvarat ja oikealla täytetty Brita.

Tarjolla oli myös Myllyn Parhaat Vierasvara-leivoksia sekä suklaisia  että kinuskeja, sillä aloin Johannan (Eilistä paistoa -blogi) innoittamana Buzzadoriksi ja pääsin mukaan tähän kampanjaan. Mieheni koulussa oli bullikset ja hän osti sieltä vitosten leipomia mokkapaloja. Suolaiseksi tarjottavaksi tein kanapiirakan sekä juustosuolasarvia ja paistoin valmiin pizzan. Eräs vieraista tuli suoraan töistä, joten oli ihan aiheellistakin tarjota suolaista.


Mieheltäni sain lahjaksi toivomani kipukoukun, joka on erittäin hyvä. Minulla on sen halpisversio, jota ei voi verratakaan tähän suomalaiseen keksintöön. Toisena lahjana sain todella suuren yllätyksen eli viimeistäs huutoa olevan Toshiban läppärin  :).  Nyt minullakin on oma läppäri, joka kaiken lisäksi on todella nopea ja jossa on tallennustilaa tera - ihan tuntematon yksikkö, joka on hurjan monta gigaa. Vierailta sain aivan upean sinivalkoisen kukkakimpun sekä conquest-hoidon Hellät kädet -hoitolaan tuohon aivan lähelle. Tuskin maltan odottaa, sen verran mukava kokemus ystävälläni hoidosta oli, joten se on taatusti aivan ihanan rentouttava.

Mieheni keitteli cappucinoa kahvikoneellaan halukkaille ja syönnin jälkeen aloimme pelata uutta Cluedo korttipeliversiota, joka osoittautui sekä hauskaksi että kivaksi peliksi. Alussa meni hetken aikaa tankatessa eri korttivaihtoehtoja ja hankalaksi osoittautui "salainen kortti", jota aniharvoin sai pidettyä salassa, kun sen meni vahingossa ääneen sanomaan, vaikkei olisi pitänyt. Tässä pelissä piti tietää murhaajan lisäksi pakoväline sekä kaupunki, jonne murhaaja pakeni. Välillä sai tarkastella oikealla tai vasemmalla puolella istuvan tutkimuksia eli katsoa tämän yhden kortin. Ekan kierroksen jälkeen pelasimme vielä kaksi kierrosta ja hauskaa oli Keltanokan, Purppuravalon, Punakullan, Valkopesun ja muiden hahmojen parissa :).


Kiitokset vieraille, sillä ilman vieraita ei ole juhliakaan ja vuoden päästä uudestaan!
5 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Oi, mitä herkkuja! Mulla on tän kuun proggiksena sokerilakko, joten hieman ahdistaa katsella tuollaisia herkkukuvia ;) Nizzassa sitten herkuttelen oikein olan takaa, hihii. Ei tartte muuten enää pitkään odotella reissua, jihuu. Hurjasti onnea synttärin johdosta!!

Kirsti kirjoitti...

Mukavat on olleet kemut ja herkulliset !

Pauska kirjoitti...

Kiitos paljon, ei kun Hippopotamukseen vain pihville ja crêpes-lettuja saa monesta paikasta. Tupulle terveiset ja nauttikaa reissustanne!

Pauska kirjoitti...

Kyllä vain :) Britaa on vielä palanen jäljellä päiväkahville :)

Pauska kirjoitti...

Niin ja tervetuloa blogini lukijaksi :)