perjantai 23. marraskuuta 2012

Nokkismusa Opettajassa

Tänään ilmestyi alkusyksystä Ina Ruokolaisen kirjoittama juttu miehestäni sekä hänen säveltämästä Nokkismusa -materiaalista. Toimittaja ja kuvaaja Reilika Landén kävivät ensin koululla katsomassa nelosluokan musiikkituntia, jossa ystävämme Emma piti musatuntia. Mieheni käytti tietokonetta ja lapset soittivat. Tunnin lomassa toimittaja haastatteli lapsia sekä Emmaa, joka kertoi soitattavansa paljon materiaalia. Tämän jälkeen he tulivat molemmat meille ja mieheni esitteli kotistudiomme sekä kertoi projektin synnystä. Hän on nähtävissä kuvassa oppilaiden kanssa.

Lehtijutusta tuli oikein kiva, se on erinomaisen taitavasti kirjoitettu ja Ina on osannut saada kaiken oleellisen asian paperille. Jutun nettiversion voi lukaista täälläEntinen oppilaani Maija on taittanut jutun, hän on nykyisin Opettajassa töissä ja oli mukavaa, että hän valitsi kuvaksi studion seinällä olevan kartan, johon olen laittanut nuppineulan jokaisen tilauksen jälkeen. Näin näemme, missä kaikkialla Nokkismusaa soitetaan. Tässä alkuaikojen kuva, nyt nuppineuloja on nelisensataa ympäri Suomea. Suurimmat keskittymät ovat pääkaupunkiseudun lisäksi Seinäjoella sekä Lahdessa - Lopella kaikki koulut ovat tainneet tilata matskun.

Lehden loppupuolella on kirjoittamani ja toimituksen muokkaama juttu Kielillä maailmalle -tapahtumasta, joka pidetään ensi tiistaina Lahdessa. Siitä ja sen järjestämisestä kerron myöhemmin lisää. Onneksi Ville Haapasalo ehti soittaa ja varmistaa osallistumisensa ja kerkesin saada sen tiedon lehteen :).


Mukavaa viikonloppua! Illalla katselen Ville Haapasaloa ja Ilpo Kaikkosta telkkarista. Meillä on huomenna koepäivä, joten viikonloppu jää vähän lyhyeksi, onneksi minulla on aamulla vain koe eikä valmistelutuntia :).

4 kommenttia:

Marjukka kirjoitti...

Hieno homma, terkut Akille. Toivottavasti se laajenisi Suomen rajojen ulkopuolellekin.

Pauska kirjoitti...

Suurkiitos kannustuksesta, terveiset menevät perille :). Ruotsista on tarkoitus keväällä aloittaa Blockiksella :).

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä vaan Akille tämän projektin parissa. Nokkis on hieno soitin :)

Pauska kirjoitti...

Kiitoksia kauniista sanoista, nokkis on kiva soitin, sillä itsekin aloitin pianon ohella alaluokilla ja sitten vaihdoin sen huiluun seiskalla. Tervetuloa Suomussalmi Rockiin kesällä 2013 soittamaan :)