tiistai 12. helmikuuta 2013

Lyonissa KV-vaihdossa

Olen ollut kahdesti KV-vaihdossa opiskelijoitten kanssa Lyonissa ja tässä kuvakavalkadi reissuiltamme

Aika lähellä koulua on vanha roomalainen amfiteatteri Fourvièr'in kukkulallaYksi matkan kohokohdista oli taidemuseo Musée des Beaux-Arts de Lyon, jossa oli lukuisia upeita töitä. Yksi opettajista esitteli museon meille ja se oli hänellekin mukava kokemus, sillä opiskelijamme olivat kiinnostuneita, esittivät kysymyksiä ja seurasivat esitystä tarkasti toisin kuin monien muiden maiden opiskelijat ja oppilaat. Alla Vapaudenpatsaan alkuperäismalli ja luonnos / kopio Rodin'nin Ajattelijasta. Käynnistäni on jo kymmenisen vuotta ja koska en enää muista, mitä tauluja nämä muut ovat, niin en sen suuremmin niitä esittele. Muistaakseni tässä on Monet'n, Renoir'in, Gauguin'in ja Picasson maalauksia.
 Lyonissa on I arrondissementissä talon seinälle maalattu fresko, johon on maalattu 30 kuuluisaa kaupunkilaista mm. Antoine de Saint-Exupéry - Pikku Prinssin kirjoittaja ja lentäjä, Auguste ja Louis Lumière ja Paul Bocuse.


Lumièren veljeksetKokki Paul Bocuse ja jalkapalloilija Bernard LacombeKoirapuiston toimintaohjeet - puhdas kaupunki


Vuohenjuustotilalla
 
 En kauheasti pidä vuohenjuustosta, minusta se maistuu tunkkaiselta. Ranskassa tarjotaan jokaisella aterialla pääruoan jälkeen juustoja, joita tietenkin kohteliaasti täytyy isäntäperheissä maistella. Serkkuni tarjosi alkupalaksi paistettua vuohenjuustoa, joka oli erinomaista eikä maistunut ollenkaan tyypilliseltä.
Ranskalainen wc huoltoasemalla

Eläintarhasta


Alpit kuuluivat aina osana retkeämme. Kävimme ekalla reissulla Mont Blancissa le Mer de Glace'issa ja toisella Grenoblessa luolissa.La Tour Rose

Lyonin vanha kaupunki on Unescon suojelukohde. Se oli tärkeä alue toisen maailmansodan aikana vastarintaliikkeelle. Kaupungissa on ns. trabouleja eli piilokujia, joita voi löytää esimerkiksi oven takaa. Kadulla on siis näkyvissä  ihan tavallinen ovi, jonka takaa alkaa kuja. Vastarintaliike pakeni natseja sodassa niihin kätevästi. Kujia on erilaisia ja niitä on n. 500 Lyonissa. Nykyään niistä nelisenkymmentä on ilmaiseksi avoimena yleisölle.


Miehet paistavat kaduilla lettuja eli crêpes'ejä.

Kävimme myös vastarintaliikkeen museossa


Ranskalaista parkkeeraustyyliä

Näitä puita oli paljon

Hotellimme toisella reissulla

2 kommenttia:

Lady of the Mess kirjoitti...

Kiitos - nämä matkakuvaukset on kivoja; paha vaan, että ne nostattaa tuota alituista matkakuumetta.
Mukavaa päivänjatkoa sinne!

Pauska kirjoitti...

Kiitos samoin, Ranska on muutakin kuin Pariisi ja Riviera, kannattaa tutustua!