sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Matkalla pohjoiseen


Seuraava teksti on kirjoitettu iPadilla lauantaina 23.2. automatkalla pohjoiseen. Kuvat on lisätty ja teksti julkaistu sunnuntaina 24.2.

Pakkaus perjantai-iltana, aamulla viimeistely. Koirien juoksuttaminen, aamupala ja auto täyteen tavaraa. Matkan päälle vähän yhdeksän jälkeen, melkein tunnin aikataulua edellä. Edessä 600 km:n ajo. Alkumatkan kuuntelimme Radio Novaa ja neuloin sukkaa. Onnistuin hävittämään jonnekin viimeksineulomani sukat ja koska sukat on pakko olla, niin aloin neuloa niitä pari päivää sitten. Eilen sain ekan valmiiksi ja aloitin toista.  Koirat nukkuvat hiljaa peräkontissa. Keli on hyvä, jonoa on jonkun verran. Hiihtolomalaisia on muitakin menossa kotikonnuilleen. Keskustelemme tulevista projekteista ja suunnitelmista. Nappaan iPadin laukusta ja chattaan Facebookissa muutaman kaverin kanssa. Hyvät ystävämme ovat muutaman tunnin meitä edellä menossa vitostietä. Pelaan muutaman pelin Mahjongia. Olen tottunut istumaan  pitkiä matkoja autossa, eikä matkan pituus haittaa. Alkumatkalla maisemat ovat oudompia. Kun lähestymme Kuopiota, tunnen reitin hyvin, olen lapsena istunut satoja, tuhansia kertoja Iisalmi-Kuopio -välin ja tunnen sen melkein ulkoa. Juon vähän vettä ja syön pähkinöitä.  Kokeilen kuunnella Spotifysta Nino de Angelon La vallee de Edenin. Se soi hyvin, mutta sitten alkaa tökkiä, kenttä ei riitä. Nälkä alkaa pikku hiljaa kurnia. Suuntaamme puolimatkassa Siilinjärven Shellille vanhan tavan mukaan. Tulomatkalla jäämme Kuopioon yöksi ja käymme enoni ja serkun luona kylässä. Tarkoitus on myös tavata lapsuudenystävääni Bossia, joka tykkäsi hulluna Brucesta.
Koirat jaloitettelevat, menen tilaamaan paholaisen kanat ranskalaisilla ja muusilla. Mieheni on paljon nopeampi syömään, joten meillä on aina tämä työnjako. Huoltsikalla on melko paljon syöjiä, mutta siitä huolimatta ruoka tulee jo ennen kuin olen ehtinyt syödä salaatin. Nappaamme pissapoikaan vettä  ja matka jatkuu. Myyjä mainitsee suklaapatukkatarjouksesta ja ostan niitä, koska en juo kahvia ja jotain jälkkäriä tekee mieli.

Nyt olemme Lapinlahdella ja hiihdon MM-kisojen naisten yhdistelmäkisa alkoi juuri. Hiihtoa pystyy hyvin seuraamaan radiostakin. Kolme naisista on hyvin kisassa mukana,  kaikki kymppisakissa! Tihkuttaa vettä. Arvomme tankkauspaikkaa, ihana tämä uusi auto,  joka syö vain vähän reilut viisi litraa dieseliä satasella :). Googlaan Polttoaine.netistä, että Iisalmessa Pohjolankadulla olisi halvin polttoaine. Pääsee fiilistelemään kotikaupungin katuja ja tuttuja reittejä.

Matkaa on vielä 215 km, perillä olemme viiden maissa. Käymme ensin katsomassa anoppia  ja kälyn perhettä. Nyt jänskäämään hiihtoa radiosta.

Tietokilpailukysymys: Missä kuva on otettu?2 kommenttia:

Lady of the Mess kirjoitti...

Mulla on tuollainen samanlainen fiilis, kun ajamme kesäisin Pohjois-Karjalaan, tutut mäet ja metsät, tutut ruokapaikat (mitä sitä vaihtamaan, kun on hyväks havaittu). Välillä ajellaan muitakin reittejä, mutta tuttuja alkavat olla jo nekin. Ihanaa lomaa teille sinne!
Ps. mulla ei muuten näkyneet nuo kuvat ollenkaan...

Pauska kirjoitti...

Nyt pääsin oman koneen ääreen ja sain ne lisättyä, padilla ne näkyivät - outoa.
Pohjois-Karjalan reitti on minullekin tuttu, muutaman kerran ajettu Kiteelle pesistä katsomaan ja siellä on upeat maisemat!