lauantai 11. toukokuuta 2013

Polvikipuilua

Tämä kevät ja koko lukuvuosi ovat olleet niin työntäyteisiä, että bloggailu on jäänyt aika vähiin. Ei vain jaksa :). Kielitivolissa olen tehnyt tuntimäärän täyteen melkein heinäkuun loppuun saakka ja vielä on jonkin verran suunniteltavaa syksyä varten.

Viikonloput ja pienet lomat ovat menneet aivan elpymiseen sekä kouluhommien tekemiseen. Helatorstaina korjasin aamupäivällä aineet ja iltapäivän käytännössä lojuin sohvalla jääkiekkoa katsellen. Onneksi on enää 16 työpäivää jäljellä ja sitten pääsemme Ranskaan heti loman aluksi. Koirille on hommattu hoitaja kotiin ja kaikki tarpeelliset varaukset yhtä majoitusta lukuunottamatta on jo tehty.

Keväällä olemme käyneet jonkin verran elokuvissa ja teatterissa. Tampereen Työväen Teatterin  Lennostakin pitäisi saada jokunen rivi kirjoitettua :). Liikunta on jäänyt muutaman kuukauden aikana vähiin, sillä ensin meni nilkasta nivelsiteet, sitten tuli se peräänajokolari, jossa selkä oli kipeänä, sitten pukkasi flunssan pääsiäisen kieppeillä ja uusimpana vaivana parisen viikkoa sitten sain oikeaan polveeni sellaisen kivun että oksat pois. Jalka ei suostunut taipumaan kuin muutaman sentin polvitaipeesta taaksepäin. Menin töihin ja otin kenkää pois jalasta, niin polvitaipeeseen iski hurja kipu, huusin tuskasta enkä voinut varata jalalle painoa yhtään. Yksi ope kiikutti tuolin alleni, toinen auttoi kengät pois jalasta ja kolmas haki kylmäpussin. Sain kinkattua päivän ainoalle tunnille parinkymmenen sentin askelin. Sitten päivä onneksi loppuikin, koska muilla alkoi ryhmänohjaus ja pääsin käymään sekä syömässä että lääkärissä. Parkkipaikalla yksi ystävällinen nuorimies haki parkkilapun autooni. Lääkäri totesi, ettei juuri ole nähnyt vastaavaa polvea aiemmin, keho löi suojatoiminnot päälle ja polvea ei saanut koukistettua kuin ihan hivenen. Siitä sitten röntgen-kuviin, joista loppuviikolla paljastui lievä kuluma. Vesijuoksua ja jumppaa suositeltiin ja ne ovatkin olleet ohjelmassa jo aiemmin. Sain myös kunnon kipulääkkeen ja jalka olikin parempi muutaman päivän päästä, kunnes torstaina ykskaks iski kipu ja taas ei voinut ottaa askeltakaan. Mieheni toi minulle kävelysauvat, joiden avulla pääsin kinkkaamaan kotona. Perjantaina oli ONNEKSI aika fysioterapeutilleni Ainolle, joka hoiti sekä reiden, polven että faskioita eli lihaskalvoja. Täytyy sanoa, että oli melko tuskainen hoito, mutta se auttoi, sillä illalla jalassa ei tuntunut minkäänlaista kipua. Olen syvästi kiitollinen siitä, että olen saanut tutustua aivan loistavan fyssariin, joka pitää selkäni kunnossa ja nyt siis sai polven hoidetuksi.Todenäköisesti en osaa kävellä oikein ja polvi joutuu väärään asentoon, mikä sitten aiheuttaa kulumaa ja selästähän tämäkin vaiva mitä todennäköisimmin johtuu, koska jalat ovat eripituiset. Sain myös polveeni urheilijoiden käyttämät teippaukset ja huomasin kyllä heti, että ne veivät polven oikeaan asentoon. Vesijumpassa ja -juoksussa kävin myös ja jalka ei niistä äitynyt. Tänä aamuna tuntuu kipua, mutta kohta on Vantaalla rentoutuskellunta, jospas se auttaisi. Muutaman metsälenkin olen myös tehnyt, parempi kävellä pehmeällä alustalla. Ostin myös polvituen, jota pidin muutaman päivän ajan.Mielelläni kuulisin lukijoiden kokemuksia kulumista joko polvessa tai muualla. Muutaman ravintoainelisän ostin ja pitää taas alkaa syödä msm:ääkin.Mukavaa päivää ja runsasmaalista Suomen ottelua!


Ei kommentteja: