sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Huvittelulomalle Ranskaan

Huomenia! Olemme paraikaa menossa lentokentälle suuntana Pariisi, sitten Normandia, jossa olemme juuri sopivasti maihinnousupäivänä, sitten käymme ihanassa Unescon maailmanperintökohteessa Mont Saint Michelin luostarisaarella ja lopuksi retken kohokohta Puy du Fou ja sen iltanäytös cinéscénie sekä läheinen Futuroscopen teemapuisto. Ranskanopettajalle on tietenkin aina mieleistä päästä käyttämään kieltä sekä oppia maan kulttuuria. Tällä kerralla olemme parissa gite d'hôte'issa serkkuni suosituksesta. Ne vastaavat bed and breakfasteja. Siinä saa hyvin tilaisuuden jutella ja oppia uutta.

Matkaan lähtee mukaan opiskeluaikainen ystäväperheemme, joten senkin puolesta on mukavaa. Vesku on historian ja enkun ope, joten hän osaa valaista meitä tarkemmin maailmansodan tapahtumista. Evelle on mukavaa päästä heti suosikkikohteenseen Disneylandiin, jossa vietämme kaksi päivää. Emme olekaan käyneet studiolla ollenkaan. Sitä ei edellisellä käynnillämme ollut.

Säät ovat ihan kohtalaiset, kollega kommentoi juuri Facebookiin, että oli Pariisissa oppilaiden kanssa ja siellä oli kylmin viikko sitten vuoden 1887 :). No 16-24 astetta pitäisi olla ja villasukat ja fleeceliivi on pakattuna.

Kuulumisiin ja kaikille opetutuille, koululaisille ja muille lomansa aloittaneille oikein hyvää, rentouttavaa ja antoisaa lomaa!

2 kommenttia:

Dahlia kirjoitti...

Oikein ihanaa ja rentouttavaa lomareissua! <3

Pauska kirjoitti...

Kiitos, oli hyvä reissu kaikin puolin :)