sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Puy du Fou Ranska 2013 päivä 7 osa 1 Roomalaisesitys

Viime vuosi oli niin raskas, että en ole jaksanut tehdä postausta loppuun Ranskan reissustammekaan. Tässäpä nyt useampi ehdottomasta eurooppalaisesta suosikkimatkakohteestani Puy du Fousta, jossa kävimme toisen - mutta ei varmaankaan viimeisen kerran.Tämä suuri teemapuisto sijaitseee Les Epesses'issä 92 km Nantes'ista kaakkoon ja 384 km Pariisista lounaaseen. Olemme molemmilla kerroilla vuokranneet auton, joten minulla ei ole kokemusta julkisilla liikennevälineillä liikkumisesta.

Puistossa käy 1,5 miljoonaa vierailijaa vuosittain, eikä ihme, niin upea ja ainutlaatuinen se on. Pyu du Fou aloitti toimintansa 1977 ja sen iltanäytös eli cinéscénie alkoi vuonna 1989.Tässä kuvakokoelma Rooman aikaan sijoittuvasta esityksestä, joka pidettiin amfiteatterissa, joka oli suunnilleen Colosseumin luokkaa.


Ennen esitystä roomalaissotilaat kiertelivät yleisön joukossa

Susiäiti Romuluksen ja Remuksen kera kannettiin areenalle.

Kristittyjä otettiin vangeiksi.

Areenalla oli lukuisia eläimiä, tässä hanhiparvi.

Tyttö sidottiin kiinni areenan keskelle


Mukana oli muistaakseni neljän valjakon kilpa-ajot, kussakin oli neljä hevosta


Huikeinta olivat leijonat ja tiikerit


Esityksessä kristittyjä vangitaan ja nuori Damien taistelee heidän vapauttamisekseen. Eläimiä on runsaasti mukana, hanhien lisäksi mm. hevosia, vuohia, sikoja, lehmiä, strutseja. Yleisö pääsee näyttämään peukalollaan mielipiteensä kuten roomalaisten aikaan oli tapana.

Linkistä voit katsoa koko esityksen.

Ei kommentteja: