sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Kerropa vinkkisi Lontooseen kiitos :)

Matkaamme hiihtolomalla Lontooseen ensimmäistä kertaa. Varasin Norwegianin lennot ja kollegalta sain oivan vinkin edullisesta bussista, joka menee Earls Courtiin. Näppärin ja luontevin valinta oli varata huone siitä hotellista, jonka edestä myös pääsee takaisin lentokentälle, sillä meillä on aamulento koti-Suomeen.

Ostin liput Queenin We Will Rock You musikaaliin jo marraskuussa ja miehelleni joululahjaksi toiset liput kovasti kehuttuun Leijonakuninkaaseen. Onneksi saan ystävältä elokuvan lainaan, sillä emme ole nähneet sitä, pysyy sitten paremmin tapahtumissa kärryillä.

Keskiviikoksi hommasin iltaliput Ripleys Believe It Or Not -museoon, jota toinen ystäväni kehui kovasti. Sitten olemme menossa The British Music Experiencen, jossa voi tutustua brittimusiikkiin kautta aikojen, soittaa ja tehdä äänityksiä. Mieheni varmaan viihtyy siellä oikein hyvin. Jalkapalloa olisimme menneet katsomaan, mutta vierailumme aikana ei pelata yhtään ottelua, harmi kyllä.

British Museum, Tower ja National History museum lienevät muita kohteitamme.
Nyt toivoisin Sinulta omakohtaisia hyviä vinkkejä kohteista, joita suosittelisit, sekä kaupoista ja ravintoloista jne. Mitään superkallista emme etsi, vaan ihan normaalihintaista ja mieluusti edullistakin.

Vaatetuspuolta ja etenkin kenkiä olen myös miettinyt, lähdemme 24.2. Nyt sää näyttäisi olevan peräti kymmenen astetta plussan puolella. Dahlian blogista sain idean juuri Lontoosta, kiitos hänelle inspiraatiosta :).Olen kiitollinen kaikista vinkeistä, jaathan siis omasi, kiitos :)6 kommenttia:

Tuija www.muotisalonki.com kirjoitti...

Vinkkejä täällä:
http://www.muotisalonki.com/2012/05/lontoossa.html

Ja Tate Modern -museo on myös todella hyvä, yleensä siellä on maailmantason näyttelyitä.

Iloista reissua!

Pauska kirjoitti...

Kiitos paljon, Tate Moderniinpa sitten, taiteesta pidämme molemmat. Harrodsilla voi käydä ihmettelemässä ja sitten suunnata halvempiin vaatekauppoihin, jos vaikka sieltä joku kiva vaate löytyisi :).

Rva Kepponen kirjoitti...

Omat suosikkini ovat the Tower, British Museum ja musikaalit.

Olen lähdössä Lontooseen keväällä ja listallani on minulle aivan uusi juttu: Warner Studios jossa on Harry Potter "maailma" (http://www.wbstudiotour.co.uk/). Harkinnassa on myös varsin tyyris afternoon tea, mutta se olisi kiva kokea.

Kävin toukokuussa ensimmäistä kertaa London Eyessa ja se oli minusta kiva.

Mukavaa matkaa!

Pauska kirjoitti...

Kiitos paljon vinkeistä ja kiitos :). Kovasti jo odotan reissua :).

Preferita kirjoitti...

Hei Pauska! Tässä tulee muutama ajatus Lontooseen matkaajille.

Jos menette Terravision bussilla kentältä hotellille, kannattaa tehdä paikkavaraus netissä. Me tehtiin niin, onneksi, sillä bussi olikin ihan pikkubussi, johon emme olisi muuten edes mahtuneet. Mekin asuimme Earls Courtin aluella Holiday Innissä.

Lontoossa liikkumista varten ostettiin (jo edellisellä matkalla) Oyster -kortit, joihin sitten ladattiin arvoa. Tosi kätevää. Bussilla ei juuri kuljettu, kun olivat niin juuttaan täynnä ja hitaita. Metrolla pääsi nopeasti.

Earls Courtista, messukeskusta vastapäätä, menee paikallisjuna, kahdella pysäkillä pääsee suureen ostoskeskukseen Shepherds' Bush eli Westfield. Suuri ja hieno kuin mikä, tosin ei sieltä mitään ostettavaa löytynyt Uniqlon neuleita lukuunottamatta, jotka on ollut kaksi vuotta käyttössä ja edelleen tosi hyviä.

Mun ensimmäinen ja ehdoton vinkki olisi ollut We will rock you. Mutta sinnehän te menettekin! Muihin musikaaleihin saa kivasti lippuja Leicester Squarelta. Siellä on siis sekä virallinen kioski, jossa samanpäivän näytöksiin saa lippuja puoleen hintaan, monet tulivat jonottamaan heti aamulla. Aluella on myös paljon epävirallisia lipunmyyjiä. Me olemme ostaneet myös heiltä, ilman mitään ongelmia. Halpa lippu voi olla myös sellainen jossa on "rajoitettu näkyvyys" eli pylväs tms. Hyvin näimme myös tällaisilta paikoilta.

Musikaaleista em. lisäksi meidän suosikki on Les Miserables. Kirjan lukeneelle ja musiikin ja juonen tuntevalle mahtava elämys uudelleen ja uudelleen. Miehen lemppari, jota hän kotonakin mielellään minulle soittaa on "Master of the house"!

Denmark street voisi olla teille sopiva kadunpätkä. Siellä on melkein pelkästään musiikki-instumenttiliikkeitä.

Ja illalla ehdoton: Govent Garden.

Jos sää vain suinkin sallii: Parhaat palat Lontoosta näkee kävelemällä London Eyen kodalta yli, ja jatkamalla rantaa pitkin nykytaiteen museon ohi vaikka Towerin linnalle asti. Oikein mukava kävelyreitti! Siellä päässä on myös London Dungeon, josta lapset ainakin tykkäsivät.

Museoista meidän suosikki British Museumin (esim. Rosettan kivi) ja National Gallery. Jälkimmäinen ainakin ehdottomasti käymisen arvoinen, jos aika ei muihin museoihin riitäkään.

En tiedä kauanko viivytte, (tosin tämä vinkki on ehkä parempi kesällä) eli me vietetiin yksi päivä Greenwichissä ja ajeltiin sieltä jokilautalla takaisin.

Tässähän näitä. Teette niin tai näin, aivan varmasti tulee upea matka. Toivottavasti saamme lukea kokemuksiasi sitten maaliskuussa?

Pauska kirjoitti...

Voi kiitos ihanainen :) Museot on kyllä ihan suosikkeja, tuolla ostarissa voisi kyllä käydä. Decathlon on kiva ja mies tykkäisi käydä polkupyöräliikkeessä, jonka nimi ei nyt tule mieleen. Denmark Streetillä pitää myös käydä. Ollaan ma-pe, tosin aamulento takaisin, Les. Misérablesia pitää harkita, We will rock youta ja Leijonakuningasta on kovasti kehuttu ja saan elokuvan nyt ystäviltä lainaan, niin pysyy sit juonessakin kii paremmin. On kyllä mukavaa lähteä, pukannu taas sen verta paljon stressiä, että maisemanvaihos on ihan paikallaan :).