lauantai 11. lokakuuta 2014

Vesoilua ja miesteniltaa

Tänään meillä oli virkaehtosopimuksenmukainen koulutuspäivä. Kuuntelimme muutaman luennon, söimme ja sitten oli kivoin osuus eli aineryhmätyöskentely. Sähköisen oppikirjan alusta oli mielenkiintoinen, toisin kuin luennoitsijalla, niin meikeläisellä ei oikein tuo flipped classroom -opetus ole onnistunut, koska opiskelijat eivät kotonaan tutustu opetusvideoihin, kuten olisi tarkoitus. Ehkä ne videot ovat siinä oppikirjassa, onhan siinä kyllä oma vaivansa käydä ne Isoverstaassa katsomassa. Mene ja tiedä. Jos jollakulla on hyviä ideoita tähän, niin mielelläni niitä kuulisin.

 Meillä on ruotsin kielessä  Lahdessa aivan huippumukavat kollegat ja olemme monena vuonna tavanneet kerran vuodessa ja jutelleet ajankohtaisista asioista muutenkin. Haimme kahvit opetustilaan, jota kävi kateeksi: Apple-tv, kaksi isoa taulua, sivutaulu, monta kaappia ja kivanmuotoiset pulpetit - ja ennen kaikkea ihan oma luokka. Salinkalliolta kaipaan yhä omaa luokkaa, jossa paperit ovat haluamassani paikoissa ja kansiot ja kirjat myös. Kiitokset musaopellemme, jonka kyydissä pääsin Lyseolle ja kotiin.

Sitten käytin koirat mehtälenkillä ja kävin kaupassa ja tekaisin mangorahkakakun tulevia - ja nykyistä vierasta varten. Olin niin poikki tästä viikosta, että pötköttelin vajaan tunnin sängyssä. Mieheni serkku tuli eilen bisnesasioissa etelään ja paistelimme eilen kodassa makkaraa. Miehet kotiutuivat viiden jälkeen ja illalla katsoimme jännän äksönelokuvan Pacific Rim, jossa valtavat häijyt kaijut valloittivat maailmaa. Upeita tehosteita, mahtavaa mäiskettä, pari kohtaa, jossa sai säikähdyksestä kiljahtaa ja kerrankin ääniä tuli myös takakaijuttimista, mikä on aika harvinaista.


Nyt jalkapallo-ottelun pariin :) Huomenna on kiva päivä, sillä kummipoika perheineen eli hyvä ystäväni tulevat meille syyslomallaan käymään ja agilityäkin on tiedossa, enkä aio töitä ajatellakaan :).


Kuva lainattu http://sciencefiction.com/2013/07/09/the-deeper-significance-of-pacific-rims-box-office-performance/Ei kommentteja: