lauantai 1. marraskuuta 2014

Hotelli Fontanellas Playa Mallorca osa 1

Sängyllä odotti karkit ja joutsen
Olimme viikon Apartmenthotel Fontanellas Playa -hotellissa, jota voin suositella lämpimästi. Isossa 39 neliön huoneistossamme oli parveke, makuuhuone, kylpyhuone, jossa oli suihku ja bidet sekä olohuone, jossa oli vuodesohva, pöytä ja neljä tuolia, jääkaappi, liesi, kahvinkeitin sekä astiat neljälle. Kaappitilaa oli runsaasti.

Hotellin vastaanotossa voi aktivoida alakerran pyörien säilytyshuoneen ja kulman takana on pyöräliike, josta mieheni vuokrasi hiilikuitupyörän kuudeksi päiväksi 110 €:lla ja minä trekking-pyörän 60 €:lla. Saimme viikkohinnasta alennusta ja lukon ja minulle kypärän samaan hintaan. Hotellin pyöräsäilytystila oli hieno, pyörät sai nostettua seinälle. Hotellilta sai myös 20 euron panttia vastaan pyörälukon. 
Katossa oli ihana lämmittävä infrapunalamppu


Lentokentälle oli matkaa vain kolmisen kilometriä, koneiden ääni ei sen suuremmin häirinnyt. Ekana iltana oli helleaalto, 31 astetta ja teimme sen typeryyden, että laitoimme ilmastoinnin liian pienelle. Tästä aiheutui minulle karhea kurkku koko viikoksi, ääni oli ihan käheä ja Suomessa puhkesi pieni flunssa. Palmaan ja moottoritielle pääsi nopeasti. Kävimme myös Palmanovassa, jonka rantaa ei voi edes verrata tämän Platja de Palman rantaan. Mallorcalla paikalliset puhuvat katalaania ja platja tarkoittaa rantaa (playa).

Hintaamme kuului aamiainen, jonka vertaista saa hakea. Eipä tule äkkiseltään mieleen mitään, mitä olisi puuttunut ja joka lajia oli vielä useamman sorttista, tai no puuroa ei ollut, mutta sitä en syö enkä kaivannut muutenkaan.. Mehuja viittä, hilloja neljää, leipiä ties kuinka monta erilaista, samoin juustoja, kakkuja, hedelmiä, muroja. Illallinen oli klo 18-21 ja erikseen ostettuna se maksoin kympin luokkaa ja siellä oli toistasataa eri lajia. Ihan kaikkina iltoina valikoima ei ollut mieleeni, sillä en ole eksoottisten kalojen enkä possun suuri ystävä, mutta aina sai mahansa täyteen. Juomat maksettiin erikseen, vesi oli 1,65 ja kokis 2,4 euron luokkaa. Kuvassa ensimmäinen jälkiruokalautaseni.


Hotellissa oli rentoutumisosasto, jossa oli suomalainen sauna ja ihan siellä oli kiuas ja lauteet kuten meilläkin, pieni turkkilainen sauna, rentoutumishuone, jossa oli kolme sänkyä ja rentouttavaa musiikkia ja värit vaihtuivat koko ajan hiljaa punaisesta aina violettiin. Antonian hierontahuone oli myös siellä ja kävinkin hieronnassa, koska selkäni kipeytyi niin kovasti, että se oli vielä iltapäivälläkin kipeä. Hieronnan jälkeen se oli oikein hyvä seuraavat päivät. Hieronta maksoi 25 euroa 25 minuuttia, mutta olin päivän viimeinen asiakas ja jostain syystä meillä riitti juttua kovasti ja minua hierottiin peräti 50 minuuttia.

Parkkeeraustilaa oli riittävästi kadun varressa. Viereinen Chiki-puiston parkki oli kyltin mukaan ilmainen, mutta siellä roikkui pari miestä kärttämässä kahta euroa parkista. Mitään kuittia he eivät näkyneet antavan, joten tuli kyllä se käsitys, että he pitivät siellä ihan omaa yksityistä ja laitonta bisnestä. Veimme auton tien varteen emmekä maksaneet heille senttiäkään.

Henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja kielitaitoista ja yritin puhua espanjaa aina kuin vain mahdollista. Onnistuin jopa selittämään illallisella ihanalle vanhemmalle naistarjoilijalle, että espanjan "taitoni" on peräisin Serranon perhe -tv-sarjasta, espanjalaiselta nimeltään "Los Serranos". Se tuntui huvittavan kovasti, sillä hän kertoi saman asian toisellekin tarjoilijalle. Bilbaossa opin ostamaan vettä ja nyt se jo jalostui muotoon "una agua sin gas para mi y un coca-cola para el (miehelleni), por favor". Artikkeleista ja suvuista viis, tulin ymmärretyksi :). Osasin myös selittää, että lähdemme kotiin ja kiitos aivan loistavasta palvelusta ja tulemme vuoden päästä uudestaan. Tästä inspiroituneena pitäisikin ostaa espanjan kurssikirja ja alkaa opiskella sitä itse kotona. Kansalaisopiston kurssit näyttävät olevan jo täynnä, mutta quizletin ja nauhan avulla pystyy kyllä aivan hyvin opiskelemaan itsekin.


Yhtenä iltana meillä oli tanssishow, jossa kaksi miestä ja nainen esittivät flamencoa sekä espanjalaista tanssia. Heidän rytmitajunsa oli ihailtavaa! Toinen miehistä esitti tanssin, jossa hän käsitteli taitavasti punaista isoa liinaa. Kastanjettien soittaminen oli taiturimaista. Ostin itsellenikin parin, jolla sain klikkauksia aikaan. Heillä soittaminen oli taidetta.

Kaukaa otettuja kännykkäkuvia


Lasten allas pihalla iltavalaistuksessaRanta hotellin edessä
 Ranta oli heti tien toisella puolella ja samassa korttelissa oli pari ravintolaa, joista toinen saksalainen, elintarvikekauppa sekä kauppa, josta sai ostettua esimerkiksi vaatteita, mekkoja ja kenkiä.
Ainoa miinus oli se, että wifi oli maksullinen. Koska se oli suurin piirtein samanhintainen kuin omalla kännykällä surffaaminen, niin valitsin tällä kertaa Soneran ja kävin netissä, silloin kun piti etsiä jotain tietoa tai poikkaista pikaisesta Facebookissa. Rannalla oli ilmainen wifi Pabisa beach clubin wifi toimi, tosin aina välillä piti laittaa Facebookiin, että on kyseisessä paikassa, mutta se ei haitannut.

Voin lämpimästi suositella  Fontanellas Playaa, tämä ei taatusti ollut viimeinen vierailumme siellä.


Ei kommentteja: