sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Caravanmessuilla Lahdessa

Meillä on aina silloin tällöin tapana käydä asuntovaunumessuilla Lahdessa katsastamassa, missä ala menee. Jokaisella kerralla saa ihmetellä hienoja uutuuksia, joita asuntovaunuissa ja -autoissa on. Upeimmat yksilöt ovat loistoasunnon kaltaisia ja niissä voisi vaikka elää loppuelämänsä. Meillä oli koirien aikaan asuntovaunu, jolla reissasimme jonkin verran kotimaassa, ulkomailla emme sillä käyneet. Sitten möimme sen edullisesti mieheni serkulle, jolla on korjaus- ja kunnostustaitoa. Ikävin kokemuksemme oli, kun olimme Suomusalmella heinäkuun alussa ja kaasu loppui yöllä ja vaunun lämpötila oli alle kymmenen astetta. Silloin palelsi eikä naurattanut.  Positiivisia kokemuksia on roimasti, koirat pärjäsivät vaunussa hienosti ja oli kiva ajella omassa tahdissa ja olla kenestäkään riippumaton yöpymisen suhteen.


Tässä kuvia uusimmista vaunuista syksyltä 2017.


Apteekkarin kaapit ovat tulleet myös asuntovaunuihin



Tällaista kulmakaappia en ollut ennen nähnyt


Säilytystila auton takana on iso

Pidän eniten sängyistä, joihin pääsee kummaltakin puolelta


Vessoissa on lähes aina suihku


Fordin Carado oli varteenotettava autovaihtoehto

Fendti 650 TF oli pohjaltaan paras

Hobbyn vastaava malli miellytti myös

Yksi vaihtoehto, johon törmäsimme matkamessuilla Messukeskuksessa oli vuokrata auto. Kesäkuun alussa messutarjouksena McRent-liikkeen hinnaksi olisi tullut reilu tuhat euroa viikon matkaksi. Minua asuntoauto polttelisi kovastikin, mutta mieheni ei ole niin innostunut asiasta.

Onko Sinulla kokemusta vaunuilusta tai autoilusta, mielelläni kuulisin kokemuksiasi?

2 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

On noista nykyisin tullut varsinaisia lukaaleja! Itselläni ei ole kokemusta - eikä tulekaan, sillä minua ei ollenkaan viehätä tuollainen matkustaminen, mutta äidilläni on. Hänellä oli edesmenneen toisen miehensä kanssa asuntoauto, jolla he reissasivat lähinnä Lapin matkoja ja äitini tykkäsi kovasti. Oli kuulemma kätevää, kun ei tarvinnut olla aikatauluja vaan saattoi pysähtyä milloin missäkin yöpymään;)

Pauska kirjoitti...

Ne amerikkalaisversiot, jotka ovat bussinmittaisia ovat ihan huikeita. Yhteenkin voi laittaaa takaosaan henkilöauton kätevämpää liikkumista varten :). Aikatauluttomuus on parasta tässä matkustusmuodossa.