maanantai 19. maaliskuuta 2012

Relain-magneettihoitolaite

Skoti hoidettavana
Ostin puolisen vuotta sitten itselleni Relain-magneettiterapialaitteen tuttavani suosituksesta ja olen hoitanut sillä selkääni aika mukavin tuloksin. Relain on  käsittääkseni kotimainen tuote, jonka vaikutus perustuu sekä magneettikenttään että värisevään hierontaan. Magneettikentän syvyys on yli 30 cm, joten laite hoitaa syvältä lihaksia. Sitä kannattaa käyttää erityisesti kivun hoidossa. Virtalähteen säätimessä on eritasoisia käyntinopeuksia (3-12 V), jotka saavat laitteen värisemään kovemmin tai hiljemmin. Laitetta ei kannata käyttää tietokoneen välittömässä läheisyydessä. Laite ei ole kovin edullinen, mutta toisaalta vastaava hoito maksaa sekin ja hoidan itseni ja mieheni lisäksi myös neljää koiraamme. Koirat tulevat jonossa odottamaan vuoroaan ja rentoutuvat ja osa jopa sulkee silmänsäkin. Äsken hieroin taas selkääni, niin Skoti työntyi ensimmäiseksi ja nuoli jalkoja ja kävi kyljelleen. Seuraavaksi Nelli tuli norkumaan omaa osaansa ja sitten Rita kolmesti, välillä se lähti pois, mutta tuli aina uudestaan, toki Miilakin sai osansa :). Eläin ei hoitoon tulisi, jollei se tajuaisi, että se on hyvä juttu. Samoin käy, kun laitan nille BOT-loimen päälle. Nelli tulee luokseni jo loimen nähdessään, samoin Rita. Loimi ja Relain auttavat kiputiloihin, sen eläin tajuaa varsin hyvin.

Magneetteja on käytetty hoitomenetelmänä jo vuosisatoja aina Kleopatrasta alkaen. Niiden uusi tuleminen oli 50-luvulla. Avaruudessa käyneet kosmonautit ja astronautit tulivat siellä hyvin sairaiksi, koska avaruudessa ei ole magneettikenttää. Nykyään heidän pukuihinsa laitetaan magneetit, jotka lisäävät aineenvaihduntaa, mikä estää solujen rappeutumista ja parantaa verenkiertoa. Kipua voi myös lievittää magneettirannekkeilla, jotka maksavat vain reilut parikymppiä.  Niitä on koristeellisia ja sitten ihan tavallisia rannekkeita ja ne ovat hyviä esimerkiksi nivelrikkoon.

Olen itse saanut laitteesta helpotusta esimerkiksi pää- ja selkäkipuihin. Relaimella voi hieroa vaikka päätä kaikista hiljaisimmalla käyntinopeudella. Suurimmat nopeudet on tarkoitettu isoille lihaksille. Ostin laitteen netin kautta Meridiaani-nimisestä yrityksestä.

Kuvassa myös pilatespallot, jotka laitan selän kipukohtaan. Eilen selkä oli niin kipeä, että vesi valui silmistä, mutta ajan kanssa kipu alkaa myös hellittää. Sain nämä mieheltäni joululahjaksi. Palloilla voi rentouttaa lihaksia ja saada kireitä faskioita auki.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Pauska(:)Olen kokeillut Relain mangeettihoitolaitetta usamman kuukauden kaverin laitteella ja miten ihanan rentouttava kone on sekä autta moneen vaivaan.Nyt haluaisin tietää mistä saa ostaa tämän koneen ja mitä se maksaa.? Kiitos jos saisin sinulta tietoja lisää.Sähköpostini k.jehkonen@luukku.com

Pauska kirjoitti...

Hei!

Ostin omani Meridiaanista marianne.kostamo@meridiaani.fi ja laite maksoi muistaakseni 400 euroa. Hinta tuntuu kalliilta, mutta meitäkin on kaksi ihmistä ja neljä koiraa ja kun niitä kaikkia hoitaa, niin äkkiä tuo itsensä on takaisin maksanut. :) Laitan tiedot vielä meilillä Sinulle.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Olen tekemässä opinnäytetyötä Relaimesta. Olisin kiitollinen jos voisit auttaa minua. :)
Kertoisitko omat kokemuksesi laitteesta ja jos sinulla on ystäviä ketkä ovat laitetta käyttäneet niin heidänkin kommentit ja arviot ovat lämpimästi tervetulleita!


1) Mihin vaivaan olet laitetta käyttänyt?
2) Kuinka pitkään? (Hoitokerrat?)
3) Onko siitä ollut apua?
4) Sukupuoli ja ikä?
5) Mielipiteitä, kommentteja?

Tiedot käsittelen luottamuksellisesti. Esityksessä en mainitse nimiä.

Minulle voi laittaa sähköpostia osoitteeseen: heidimarianniina@hotmail.com

Terveisin Heidi

Pauska kirjoitti...

Hei, laitoin meiliä, tosin en kovin kattavasti osannut vastata.