lauantai 30. kesäkuuta 2018

Huikea laulaja Dimash Kudaibergen TUTUSTU!

Nyt haluan esitellä Sinulle yhden maailman parhaista laulajista kazakstanilaisen 24-vuotiaan Dimashin, joka bongahti suurempaan julkisuuteen vuonna 2017 suuressa kiinalaisessa Singer-laulukilpailussa. Mieheni on seurannut häntä youtubessa vajaan vuoden ja Dimash soi meillä kotona harva se päivä.


Dimashin oikea nimi on Dinmukhamed Kanatuly Kudaibergen  ja hänen vanhempansa ovat tunnettuja artisteja kotimaassaan. Hänen äänialansa on poikkeuksellisen suuri, vajaat kuusi oktaavia baritoniäänistä aina sopraanoon saakka (F2-D8).

Hän puhuu kazakkia ja venäjää ja on laulanut monella eri kielellä kuten kiinaksi, ranskaksi, italiaksi ja englanniksi. Useissa eri yhteyksissä hän on sanonut haluavansa esitellä Kazakstania maailmalla. Hänellä on klassisen musiikin koulutus, mutta hän haluaa mieluummin laulaa musiikkia, jossa yhdistyy pop ja klassinen musiikki. Vuonna 2017 hän sai palkinnon Paras aasialainen laulaja


Dimash esiintyi ensimmäisen kerran lavalla jo kaksivuotiaana. Hänen vanhempansa opettivat hänelle kazakin kielen ja kotona oli hyvin kulturelli ilmapiiri. Isoisä soitti perinteistä dombra-soitinta, jota Dimashkin soittaa. Kuusivuotiaana hän voitti kansallisen pianokilpailun. Hän on harrastanut uintia, mikä edesauttaa laulamista pitkään henkeä vetämättä. Hänen vanhempansa huomasivat jo varhain, että poika laulaa puhtaasti. Jo nuorena hän unelmoi  valkovenäläisen Slaviaanski bazaar -kilpailun voittamisesta ja hänet kutsuttiinkin mukaan kilpailuun vuonna 2015. Hän sai tuomareilta 175/180 pistettä ja voitti kilpailun. Tässä yksi hänen kilpailukappaleista kazakstanilainen kansansävelmä Daididau.

Tämän laulun hän esitti myös Singer-kilpailun seitsemännessä osassa ja aloitti esityksensä soittamalla dombraa. Hän pyysi mukaan  yliopiston opiskelukavereitaan ja heille teetätettiin esitystä varten perinteiset asut kulttuuri- ja urheiluministeriön tuella. Hänen suuri haaveensa oli ollut esittää kazakkilainen laulu jossain suuressa kilpailussa ja hän toteutti haaveensa Kiinassa.


Dimash julkaisi World tourinsa 2018, mutta keskeytti sen jostain syystä jo alkuvuonna. Euroopassa hän esiintyi Cannes'in elokuvajuhlilla toukokuussa ja on esiintynyt myös Ranskan televisiossa laulaen tunnetun ranskalaisen kappaleen SOS d'un terrien en détresse jonka Daniel Balavoine teki tunnetuksi 1978. Kyttään koko ajan hänen keikkojaan Euroopassa ja varaan meille liput heti, kun hän täällä jossain esiintyy. Kiina ja Kazakstan ovat minulle liian eksoottisia keikkapaikkoja.
Netissä on myös iso määrä videoita, joissa ihmiset katsovat Dimashin laulua ja heidän reaktioitaan kuvataan, ne ovat  hauskoja katsottavia, sillä ilmeet ovat monesti uskomattomia. Noin puhdas laulanta ja laaja ääniala herättävät ihmetystä, Dimash laulaa aina livenä eikä käytä taustanauhoja.


Jos Sinulla on aikaa, niin katso nämä kolme videota, takaan, että hämmästyt suurta lahjakkuutta, taitoa ja käsittämätöntä kykyä laulaa sekä uskomatonta karismaa ja taitoa esiintyä.


Tässä mieheni reaktio, kun autossa kuuntelimme kerran Dimashin laulua :D. Kuva kertokoon kaiken.
Nauti kuulemastasi ja mukavaa päivänjatkoa, siirryn nyt naisten Itä-Länsi -pesäpallo-ottelun ääreen :).

Ei kommentteja: