keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Shindoa Jätkänpuistossa Suomussalmi osa 43

.Kävin useampi viikko sitten Jätkänpuistossa Sirkka-Liisa Seppäsen vetämässä shindo-venyttelyssä. Tilaisuudesta oli juttua Ylä.Kainuussa ja meitä oli parikymmentä osallistujaa. Shindon avulla puretaan kehoon kertyneitä kuormituksia ja  ylläpidetään sen joustavuutta. Samalla ennaltaehkäistään jännitysten kertymistä. Tarkoitus on, että mielikin kirkastuu ja rentoutuu. Shindo-venytykset sopivat lähes kaikenkuntoisille ja –ikäisille.


Lainaus Shindon nettisivuilta: "Shindo-venytykset kohdistuvat mm. kehon energiaratoihin eli meridiaaneihin. Venytykset tuovat energiaradat kehosta esiin ja venyttelyn avulla on mahdollista avata tukkoisuutta ja tasapainottaa niitä. Samalla shindo-venytykset rentouttavat keskeisiä ja tyypillisiä kehon jännitysalueita kuten alaselkää, hartiaseutua ja jalkoja. Venytykset ovat yksinkertaisia ja ne tehdään rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen ja arvostaen. Venytyksessä otetaan hengitys tietoisesti mukaan ja liikkeen annetaan vaikuttaa itse kullekin sopivan ajan, kuitenkin itseä vähän haastaen. Venytyksestä alkuasentoon palautuminen tehdään myös ajatuksella ja rauhallisesti.
Venytyksiä voi tehdä itse, ja se niiden varsinainen tarkoitus onkin: olla rentoutumisen työkaluna jokaisen omassa arjessa. Jokaisen oma elämäntilanne huomioon ottaen. On kuitenkin suositeltavaa, että venytykset opettelee koulutetun shindo-ohjaajan tai -hoitajan kanssa. Tämä auttaa löytämään oikeat asennot ja ohjaamaan myös liikkeitä tehostavia hoito-otteita.

Venytyksiä ja muita shindon rentousharjoituksia tehdään myös ohjatuissa venyttelyryhmissä. Venyttely voi jopa tehostua kun vieressä on toinen samaan asiaan keskittyneenä! Tunnin aikana ohjaaja voi kierrellä tukemassa venytyksiä. Myös keinoja tukea ja auttaa toinen toista venytyksissä käydään yhdessä läpi ja harjoitellaan. Mikäli venyttelytunnin ohjaajalla on kouluttajan/hoitajan pätevyys on mahdollista että tunneilla tutustutaan myös pienimuotoisesti joihinkin shindon perushoitoihin kuten hartiahoitoon ja varvashoitoon.

Venyttelyryhmiä löydät shindo-yhdistyksen kotisivuilta ja useilta paikkakunnilta. Ohjatusta venyttelystä ja rentoutusharjoituksista on tullut myös suosittu työpaikkaliikuntamuoto. Varsinkin väsyneen ja rasittuneen kehon ja mielen hoidossa on hedelmällistä aloittaa purkamalla vanhaa ennen kuin tai samalla kun esimerkiksi lihaskuntoa lähdetään parantamaan."


Shindo oli rauhallista ja mukavaa ja siinä venyteltiin ja välillä koputeltiin käsiä ja jalkoja, tykkäsin oikein kovasti. Harmi, että sitä oli mahdollista kokeilla vain kerran, sillä olisin mielelläni tehnyt lisääkin venytyksiä. Venytyksissä käytettiin pientä huivia apuna ja lopussa oli rentoutus Näitä varten olisi hyvä olla huivi ja viltti mukana. Itse lähdin pois ennen rentoutusta, sillä olin saanut luvan kuvata  kesäteatterin hajoituksia, jotka olivat alkaneet jo tuntia aiemmin.


Tämän laululavan edessä shindoilimme, kuva on lauluillasta

Ei kommentteja: