sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Suomussalmi osa 15 - Suopotkupallon MM Swamp Soccer WM


Tämä tapahtumahan on itse asiassa Hyrynsalmen puolella, mutta otan sen mukaan tekemisiini, koska olemme siellä niin monena vuonna käyneet ja koska se on tapahtumana niin hauska sekä mielenkiintoinen.

Ideanahan on yksinkertaisesti pelata jalkapalloa upottavalla suolla. Peli poikkeaa jalkapallon säännöistä mm. siten, että paitsiota ei ole, kaikki vapaa- ja kulmapotkut ym ovat epäsuoria ja vaihtoja saa tehdä koko ajan. Kentällä on viisi pelaajaa + maalivahti ja kenttä on 60 x 35 m.

Alkuaikoina pelaajat olivat tietysti lähinnä suomalaisia, mutta viime vuosina joukkueita on ollut Englannista, Hollannista, Ruotsista, Venäjältä, Skotlannista ja Islannista. Venäläiset ovat pärjänneet hyvin.

Ensimmäisissä kisoissa, joita olin katsomassa oli mukavasti elävää musiikkia, muistan Marian Petrescun esiintyneen. Paikan päällä on luonnollisesti kisaravintola ja paikalliset seurat myyvät jäätelöä, lettuja ja makkaraa. Olutta voi myös ostaa paikan päältä.

Vuorisuolla on tietysti myös sauna, jossa pelaajat voivat käydä ja pulahtaa sitten lampeen uimaan.
Tapahtumaan ei ole pääsymaksua. Autot pitää jättää jonkun matkan päähän ja siitä kävellään suolle.

Kuvat kertokoot loput :)
 Swamp soccer WM is held every summer in Hyrynsalmi, close to Suomussalmi. I have been there many times. The rules differ a bit from the ones in football. There is no offside and the team can change the players as much as they want to. There have been teams from Russia, England, Scotland, Holland, Sweden and Iceland. There is also live music, restaurant, and of course a sauna where the players can go and then have a swim in the lake. 


This is a nice happening and I recommend it to everybody - it's free :-)

Loppuottelun 2010 rankkikisa

:-)

Upottaako?


Kohta pääsen palloon kiinni...

Rapa roiskuu

Maalivahtiparka, kylvyn tarpeessa


Suosta löytyneitä kenkiä

Yleisnäkymä

Sauna lämpiää

Pääkatsomo

Monenlaista paellaa tarjolla

Osu ja uppos!


Pääportti

Ei kommentteja: