lauantai 2. heinäkuuta 2011

Suomussalmi osa 14 - Viepperhauta

Viepperhauta on erityisesti koiranomistajille suunnattu viikonlopputapahtuma Jätkänpuistossa ja se järjestetään heinäkuussa. Kunta oli alun perin yhtenä järjestäjänä, mutta tänä vuonna tapahtuma kilpailutettiin ja sen sai järjestettäväkseen Scandic hotellin omistaja Jukka Seppänen. Tapahtumassa on monenlaista koiratouhua sekä metsästystä, kalastusta, tukkilaisperinnettä sekä trofee-näyttely, jossa esillä on hirvensarvia, jotka pisteytetään mm. piikkien pituuksien, sarvien leveyden, sarvipuoliskojen pituuksien sekä piikkien ympärysmittojen mukaan. Kappaleen alussa olevasta linkistä saat vuoden 2011 tarkemman ohjelman näkyviin.


Tukkilaisosuudessa vuonna 2010 Unto Kyllönen esitteli monenlaisia tukkimiestaitoja. Hän mm. teki kuperkeikan vedessä olleen pöllin päällä. Vuonna 2011 ohjelmassa on sestomiskisa, pöllinparkkuukisa sekä närelenkinväännön  ja halkomotinteon       SM-kisat.


Koiratanssinäytös sheltin kanssa
Nelli kisaa
Rita & Pauska A-esteellä
Koiratouhuissa esiteltiin viime vuonna  mm. lintukoiranäytös, rajakoiranäytös, luolakoiratoimintaa, koiratanssia,  vesipelastusta, rallitokoa ja koiran käytöstä sai testata konehirvellä maksua vastaan. Lisäksi oli erilaisia kilpailuja ja itsekin osallistuimme epäviralliseen agilitykisaan Nellin, Ritan ja Miilan kanssa, tosin  muistaakseni Miila taisi luovuttaa kisan kesken, koska se on oikea tosimölli eikä kisannut kertaakaan.
Vuonna 2011 ohjelmassa on rajakoiranäytös, suojelukoiranäytös, noutajien ja kanakoirien vesityönäytös, vesipelastusta, mölliagilitykisa, match show, koirien roturyhmäesittely ja vetokoiria.


Mukana on myös nuotiokokkauksen SM-kisat, joissa tuomarina on Sami Garam sekä lohenkalastuskisa, jonka järjestää K-Supermarket. Mukana on myös kaikenlaisia kalastusnäytöksiä ja kalastus- ja metsästysasiaa sekä geokätköilyn esittelyä, jousiammuntaa, moottorisahaveistosnäyttely sekä metsästäjäliiton 90-vuotisnäyttely. Konehirvi

Match show

Luolakoirat

Alueella oli viime vuonna monenlaista tarjoilua ja vieraita oli tullut kauempaakin. 
Tulitaidenäytös klo 22
Taideteollinen korkeakoulu valmistaa tulitaidenäytöksen, viime vuonna vastaavantyylisen, joskin todella hidastempoisen näytöksen teki  joukko Aalto-yliopiston opiskelijoita.  Perjantai-iltana on K-supermarketin järjestämä luontoilta, joka myös radioidaan Radio Kajauksessa. Viime vuonna juontajana oli Konsta Pylkköstä näytellyt Kai Lehtinen, joka kirvoitti monet naurut hauskoilla jutuillaan.

Tänä vuonna tanssitaan illalla hotellilla Mamban tahdissa :).

Ei kommentteja: