sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Tekevälle sattuu....

Kävin spirals-jumpan jälkeen saunassa ja kieltämättä puolisen sekuntia mietin, mihin silmälasini laittaisin. Päädyin kodinhoitohuoneen pöytätason sijasta pyykinkuivaustelineeseen, jolla oli pyykkiä - ja laitoin ne siihen, kuten niin monta kertaa aiemminkin. Saunoin siinä sitten shelttien kanssa, Rita ja Miila tulevat monesti alalauteille ja jäävät saunaan, kun itse lähden sieltä pois.

No saunasta tultuani otin pyyhkeen telineen päältä ja samassa kuului rits, lasit putosivat lattialle, toinen linssi tuusannuuskana ja toinen sirpaleina lattialla. Itku ja huutohan siinä pääsi, tietysti. Meikeläisen näkö on -10 tms ja ilman laseja elämästä ei tule yhtään mitään, sillä en näe kauaksi en sitten yhtään.  Onneksi vanhat lasit ovat tallella ja mieheni löysi ne ohjeitteni mukaan tosi nopeasti laatikosta, jossa tiesin niiden olevan just in case, ja nyt niitä sitten todella tarvittiin! Hän totesi, että eipä olisi tätä osannut ennakoida, ei sitten mitenkään. En edes ehtinyt tointua järkytyksestä, kun hän oli jo kaivanut keskuspölynimurin esille ja imuroinut sirpaleet, ennen kuin koirat ehtivät niihin astua. Ajoitus ei olisi voinut olla huonompi, sillä mieheni lähtee parin päivän kurssille ja hoidan kodin yksin ja tiistaina on todella paljon ohjelmaa tulossa koko päiväksi.

Soitin sitten parhaalle ystävälleni ja kerroin kommelluksestani. Tiistaina pidän puheen isolle yleisölle ja meita kumpaakin alkoi naurattaa, kun ajattelimme, että istun etupenkissä laseitta mitään näkemättä, otan kaksi askelta eteen, käännyn ympäri, pidän puheeni ja otan kaksi askelta takaisin ja tunnustelen, että missä penkki on :D. Toisena vaihtoehtona joku taluttaa minua kädestä koko ajan vai olisiko opaskoira tarpeen. Autolla ajamisesta ei olisi ollut mitään puhettakaan, koko elämä olisi mennyt todella hankalaksi. Voi meitä huononäköisiä! Linssit pitää tilata ja viimeksi niiden saamiseen meni viikko aikaa. Tilanne olisi ollut ihan toivoton ilman vanhoja lasejani, jotka onneksi ovat riittävän lähellä näitä nykyisiä, niin että niillä näkee suhthyvin.

FB:ssä ystävät jo onneksi osasivat neuvoa, että kotivakuutus saattaisi korvata lasit, pitää sitä kokeilla. Onneksi vanhat lasit olivat tallella, toivottavasti en saa niistä päänsärkyä, no se on sitten vain kestettävä.

Onkohan teillä ollut vastaavanlaisia kokemuksia?4 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

No voi harmitus... Minulla lasit ovat noin -1.5 luokkaa ja viimeisimmät ostin Nisseniltä 25€ hintaan. Ei sitten suuremmin haittaa vaikka istun päälle ja astun päälle ja tallon ja pudotan ja hukkaan niitä mennen tullen :)

Totta on, laaja kotivakuutus korvaa kyllä silmälasitkin. Ifillä ainakin korvaukset hoituvat parissa päivässä. Sen harvoin kun olen jotain sinne ilmoitellut, asia on hoidettu kiitettävän nopeasti ja asiallisesti.

Pauska kirjoitti...

Sanopa muuta, ei nyt ois tätä enää tarvinnu. Meikeläisen linssit on monta sataa euroa hajataiton ym. takia.

Dahlia kirjoitti...

No voi ei! Minä sentään näen ilman laseja (eriparisilmillä tulee pääkipeäksi lähinnä ilman niitä), mutta Kotinörtti on samaa "sokeusluokkaa". Toivottavasti uudet saat mahdollisimman pian, voisin kuvitella kyllä vakuutuksen korvaavan.

Tsemppiä sinne!

Pauska kirjoitti...

Kiitos, huomenna yksi elämän hienoimmista ja tärkeimmistä päivistä ja sitten hajotan lasini. :-(. Uudet linssit tilattiin ja kotivakuutus onneksi korvaa eikä omavastuukaan ole kovin iso :)