maanantai 26. marraskuuta 2012

Kielillä maailmalle tiistaina 27.11. klo 12.30 Ville Haapasalon ja Alexander Stubbin kanssa

Huomenna koittaa koko syksyn aherrukseni tulos: Kielillä maailmalle -tilaisuus, jota olen ohjausryhmän ja erityisesti ystäväni Elinan kanssa koko syksyn ja marraskuun ajan järjestänyt. Ilman Elinaa en olisi selvinnyt, sillä hän on tehnyt kaikki ne asiat, joissa minulla ei ole asiantuntemusta, kuten tehnyt taitot ja vieressä näkyvän upean parimetrisen rollupin - suurkiitokset Ellu <3!. Tämä on ollut kaikin puolin ihana kokemus ja erinomainen koulu, tämän jälkeen taatusti onnistuu pienempien tapahtumien järjestäminen paljon helpommin.

Uskomattoman paljon työtä tällaisen tapahtuman järjestäminen on vaatinut, työtunteja on tullut satoja. Useina aamuina olen herännyt neljältä tai viimeistään kuudelta kirjottamaan sähköposteja ja suunnittelemaan  tapahtumaa. Monia palavereja on pidetty, mailejä lähetetty varmaan tuhansia, soiteltu ja varmistettu asioita aivan pienistä yksityiskohdista alkaen. Moni asia on tullut yllätyksenä ja monta asiaa olisi voinut jälkeenpäin ajateltuna tehdä toisin. Uskon kuitenkin, että meillä on huomenna hieno tilaisuus joka jää mieliin pitkäksi aikaa. Kentältä on tullut paljon positiivista palautetta ja ystävät ovat kannustaneet ihanasti, kiitokset erityisesti mieheni lisäksi Pirjolle, Pialle ja Seijalle, joista on ollut paljon tukea ja apua. Palkintoja olen kantanut laatikkokaupalla koululta kotiimme, kun yritykset ovat niitä minulle lähettäneet. Itse asiassa makuuhuoneessamme on neljä muuttolaatikollista palkintoja, jotka olen saanut lapsille kerättyä, alkaa tuntua jo ihan joululta :). Olen saanut tavata monta hienoa ihmistä, jotka ovat pitäneet projektiamme tärkeänä mm. Suvi Teräsniskan. Olen ollut moninkertaisen maailmanmestarin, tunnetun kansan suosikkinäyttelijän ja usean tunnetun henkilön kanssa tekemisissä, kun olemme vieraslistaa suunnitelleet. Juontajamme Taru Valkeapää on paneutunut pieniinkin yksityiskohtiin ja tehnyt hienoja ratkaisuja ja olen satavarma siitä, että hän hanskaa jokaisen tilanteen ja saa yleisön viihtymään.  Tarulla on rautainen ammatti- ja kielitaito - onhan hän Tipalan kasvatti itsekin :).

Huomenna pidän tervetuliaispuheeni monella kielellä ja pyydän lavalle iki-ihanan Ville Haapasalon, joka reilu viikko sitten soitti minulle Moskovasta ja vahvisti osallistumisensa.
Meillä on monipuolinen ohjelma, lasten haastatteluja, toimitusjohtaja Vesa Vihavainen kertoo saksasta ja varmaan sivuaa opiskelujaan Saksassa. X-factorista tuttu lauluryhmä Enchant laulaa ranskaksi ja koulumme Sixpack venäjäksi todella kauniin laulun. Videotervehdyksensä tuovat ranskaa, venäjää ja saksaa lukeneet lahtelaiset Heidi ja Rosa sekä iittiläinen Noora, joka myös vastaa videoiden editoinnista. Terhi Seinä Opetushallituksesta kertoo Kielitivoli-projektista ja sokerina pohjalla ministeri Alexander Stubb kertoo, miksi kielten lukeminen on tärkeää.

Auditorio on täynnä kutsuvieraita, asu on silitetty ja kaikki tavarat valmiiksi pakattu. Jännitys jo vähän kihelmöi, olo on kuin huippu-urheilijalla ennen tärkeää kilpailua.
Sinullakin on mahdollisuus osallistua ja tulla  seuraamme katsomaan lähetystä live streamina, missä ikinä oletkin osoitteessa Kielillä maailmalle Tämä on ensimmäinen kerta, kun kaikille suomalaisille kouluille - ja muillekin asiasta kiinnostuneille - lähetetään näin suuri tapahtuma suorana lähetyksenä internetissä.

Kannattaa myös osallistua kilpailuumme, jossa on kuutisensataa kivaa palkintoa, pääpalkintona kolme Siljan ja Vikingin lahjoittamaa risteilyä. Jos et pysty seuraamaan suoraa lähetystä, katso se myöhemmin  Internetistä

Tule kanssani matkalle Kielillä maailmalle!

2 kommenttia:

Business Woman kirjoitti...

Aika huikea tapahtuma ja miten innovatiivista kaikenkaikkiaan! Onnittelut koko työryhmälle!

Pauska kirjoitti...

Kiitos välitän onnittelut :). Live streamaus oli oma keksintöni ja se toimi kyllä tällä kerralla todella hyvin. Toisessa streamissa oli ollut äänen kanssa ongelmia, minkä jo etukäteen tiesimmekin, toisessa ääni ilmeisesti oli parempi. Tilaisuus tulee nettiin katsottavaksi lähipäivinä, joten kaikki halukkaat voivat siitä nauttia :).