maanantai 20. tammikuuta 2014

Futuroscope - yksi Ranskan suosituimmista teemapuistoista

Esitykset olivat erikoisennäköisissä rakennuksissa
 Futuroscopessa
käy vuosittain 1,5 miljoonaa vierasta. Se avattiin 1987 ja se sijaitsee lähellä Poitiers'en kaupunkia. Me otimme puistoon iltalipun, joka oli halvempi ja jolla ehti ihan hyvin käydä katsastamassa monet esitykset ja rakennukset. Pientä suunnittelua käynti tosin vaati ja teimmekin aikataulun, jonka mukaan menimme. Lyhin esitys, johon kukaan meistä ei mennyt oli Robottien tanssi, sen kesto oli kaksi minuuttia. Pisimmät taasen olivat 40 minuuttia kestävät 3D-esitykset ja muut olivat siltä väliltä. Monissa rakennuksissa oli ns. esisali - présalle, jossa tutustuttiin aiheeseen ennen varsinaista elokuvaa.  Koska olen varsin herkkä enkä yhtään tykkää mistään vuoristoradoista tai rynkytyksistä, niin kysyin aina etukäteen portilla, millaisesta elämyksestä oli kyse.
Ehdoton hitti on Arthurin seikkailut minimois'tten kanssa. Minä en lähtenyt leppäkerttuun istumaan, sillä vaunu keikkui hullun lailla, vaan istuin pyörätuolitasanteelle ja siinäkin oli ihan meikeläiselle tekemistä. Huikean hienosti tehty elokuva, katsopa vaikka video :)
Monstres des Mers kertoo nimensä mukaisesti merten hirviöistä, puolen minuutin videopätkä. Erikseen oli vielä Voyageurs du Ciel et de la Mer - taivaan ja meren matkaajat.


 

le Kinemax - destins sauvages

 


Planetaariossa oli esillä kaikenlaisia kiviä présallessa. Varsinainen esitys kertoi tähdistä ja avaruudesta.
Vain yksi meistä jaksoi mennä iltaesitykseen, joka oli ollut ihan hieno

Tässä olemme sukellusveneessä

Mieleen jäi fossiileista ja doli-doleista kertova elokuva. Eri iltoina on eri esityksiä, tuolloin ei ollut iMagicia eli taikashowta tai sitten se oli jo ollut päivällä. Tästä parin minuutin videosta näet koosteen eri esityksistä ja alueesta yleensäkin.
Kävimme syömässä ravintolassa, jossa ei ollut muistaakseni mikään huippuvalikoima

Puhelinkoppi alkaa olla historiaa

 
Hotellimme aivan puiston vieressä

Suosittelen puistoa erityisesti lapsiperheille, Eve viihtyi puistossa hyvin ja kyllä meillä aikuisillakin oli hauskaa :)En löytänyt suomeksi puistosta juuri mitään tietoa. Kannattaa ottaa kuulokkeet heti portilla, jos haluaa kuulla esitykset esim. englanniksi. Meillä ei ollut kenelläkään kuulokkeita ja ihan hyvin pärjäsimme. Käänsin Evelle tärkeimpien juttujen juonia. Alueella menee helposti koko päivä, me tosiaan olimme vasta viiden jälkeen alueella ja koska ei ollut ruuhkia, niin  saimme kävellä esityksesta seuraavaan ihan suoraan. Arthurissa piti odotella vähän aikaa. Suosittelen puistoa, jos tuolla suunnalla liikkuu :).
Ei kommentteja: