torstai 23. tammikuuta 2014

Huhhuijaa - tuuletuksen paikka!

Tänään laitoin menemään pomoilleni Kielitivoliraportin allekirjoitettavaksi. Tuntuu oikein hyvältä saada palata kahden vuoden todella tiiviin työjakson jälkeen normaalielämään, jippii :). Lopetin projektin vetämiseen käyttämieni työtuntien laskemisen tuhannen tunnin jälkeen. Ne tein siis oman lukion kieltenopettajan työni ohella. Ensimmäisenä vuonna pystyin vähentämään pari kurssia, vedin muistaakseni 16 lukion kurssia, tänä vuonna kursseja oli syksyllä neljä jaksossaan, keväällä niitä on vielä kymmenen pidettävänä. Työmääräni on siis ollut valtava, kesäloma ei riittänyt täysin rankasta viime vuodesta toipumiseen. Nyt tuntuu tosi hyvältä, että on VAIN omat tunnit pidettävänä. Olen aina ollut hyvä ja innokas organisoimaan asioita, opettajan työ sopii minulle senkin takia hyvin. Pidän myös perheemme langat sujuvasti käsissäni, mutta nyt saa organisoinnit jäädä suosiolla muutamaksi vuodeksi, ei ole niihin enää suurempia haluja, tuli suurin tarve tyydytettyä kertalinttuulla. Teimme ystäväni Elinan kanssa raportin tekstiosuudet jo joulukuun alussa ja tammikuun alusta alkaen olen tehnyt talousosuutta ja tänään sain sen valmiiksi. Raportti pitää lähettää Opetushallitukseen kolmen viikon päästä, mutta halusin saada sen valmiiksi ennen maanantaina alkavaa koeviikkoa ja preliminääriä sekä olympialaisia ja kiireviikkoa, jolloin ovat kuuntelut, penkkarit ja muut hauskat jutut.

Kielitivolin tarkoituksena oli siis tuoda esille muita vieraita kieliä kuin englantia. Opettajille järjestettiin paljon koulutusta, yhteensä peräti 13! Monet niistä lähetettiin live streamina koko Suomeen. Tallenteet ovat nähtävinä nettisivuillamme. Upeasti onnistunut Kielillä maailmalle -tilaisuus oli huikea kokemus, mutta myös erittäin työläs ja stressaava. Monta kuukautta kolmen neljän tunnin yöunilla ja stressimahaoireet eivät olleet kivoja. Oli hienoa saada puhujiksi mm. Ville Haapasalo, minister Stubb, Lahden kaupunginjohtaja Myllyvirta sekä yritysjohtaja Vesa Vihavainen. Koordinoin Päijät-Hämeen, Kymenlaakson sekä Itä-Uusimaan aluetta. Nyt olisi vielä jäljellä muutamien videoiden laittaminen youtubeen ja nettisivuille sekä yhden videon editointi, sitten homma olisi pulkassa. Huomenna vien mieheni syömään El Toroon, hän ansaitsee tukemisesta ja ilmaisen työn tekemisestä kuten kuvaamisesta, editoinnista ym. jutuista vähintäänkin kunnon aterian :). Viikonlopun vietämme rennosti, vähän liikkuen ja ehkä viettäen elokuvaillan. Sunnuntaina menen Lahteen mindfulness-koulutukseen. Mielessä on jo pidempään ollut jonkinlainen downshiftaus eli elämän leppoistaminen ja mindfulness voisi olla hyvä tapa aloittaa hitaampaan elämään suuntautuminen samoin kuin yhdessä muutama viikko sitten aloittamamme chiball. 


Kiitokset kuuluvat myös ystävilleni Pialle ja Elinalle, ilman heidän apuaan en olisi selvinnyt, he hallitsivat monta hallinnollista ja teknistä asiaa, joista minulla ei ollut mitään käsitystä. Ehdottomasti projektin parasta antia oli saada uusia hyviä ystäviä sekä tutustua moneen uuteen kollegaan! Kanslistimme  on myös ollut aivan korvaamaton, etenki loppuvaiheessa. Toivottavasti alueen opettajat saivat oppia, itse olen oppinut enemmän kuin koskaan näiden kahden vuoden aikan, etenkin mobiilisovelluksista, jotka tulevat todella tarpeeseen nykynuorison kanssa, jotta heidän kiinnostuksensa säilyisi.

 Nyt kohti uusia tuulia, odotan jo kovasti hiihtolomaa ja ihanaa kulttuuria täynnä olevaa reissuamme Lontooseen, jossa emme ole aiemmin käyneet. Kesäinen Islannin matka houkuttelee myös jo kovasti, sillä vihdoin saavutan yhden unelmistani, kun pääsen saagojen saarelle. Sitä ennen kuitenkin rokkaillaan Sunrise Avenuen ja Olli Hermannin tahdissa Helsingissä sukulais- ja ystäväporukalla. I'm So Happy I Could (almost) Die :)


Tervetuloa lukijakseni Leana :)

2 kommenttia:

Dahlia kirjoitti...

Huh mikä urakka :) Nyt vaan lepäilyä hetki ja sitten kohti uusia tuulia.

Pauska kirjoitti...

Aivan :) Toivottavasti ne olisivat ees jotenkin suotuisat :)