lauantai 2. heinäkuuta 2011

Suomussalmi osa 10 - Oilola

Oilola on Ämmänsaaren taajamassa oleva talo, jossa myydään paikallisten käsitöitä. Käsityönäyttelyssä on esillä puutöitä kuten kuksia ja keittiövälineitä, tuohitöitä (kontteja, koreja, koruja), pärekoreja, metallitöitä (kynttelikköjä, kukkakoukkuja), puukkoja, tiffanytöitä, posliininmaalausta, kankaankudontaa (raanuja, poppanoita, mattoja), kirjontaa, virkattuja ja neulottuja tavaroita, ommeltuja tavaroita (pehmoleluja, tyynyjä, esiliinoja), kankaanpainantaa, huovutettuja tossuja, erilaisia koruja, kortteja ja paikallista kirjallisuuttakin. Oilolassa kannattaa pysähtyä, sieltä voi löytää vaikkapa joululahjoja tai tuliaisia ja jotain mukavaa itselleenkin.

Oilola aukeaa klo kymmenen ja on auki vuodenajasta riippuen viiteen tai kuuteen. Vitostieltä on sinne hyvät opasteet, sillä se sijaitsee ihan vitostien vieressä.
 Oilola is a house where they sell handicrafts done by local people. There are all kind of things like clothes, wooden things, toys, things of stone,  weaved, knitted and crocheted things. It is an interesting place to visit and get to know local handcrafts.

2 kommenttia:

Miriam kirjoitti...

Oli mielenkiintoista lukea tästä, Oilola sattuu nimittäin olemaan äitini kotitalo :)

Pauska kirjoitti...

Hei Miriam, voi miten hauska kuulla :). Osaatko kertoa, miten siitä tuli käsitöiden myymispaikka? Käyn siellä useasti kesäisin ja vien sinne suurimman osan vieraistamme :).