sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Kennelelämää osa 2 Noora

Nooran viimeiset pennut Viivi hoitaa

Noora tuli meille
Noora tuli meille Viivin kaveriksi joulun alla 1994. Alussa se käytännössä makasi pari viikkoa selällään, koska Viivi kurmotti sitä oikein kunnolla. Noora ei saanut koskea yhteenkään luuhun tai leluun, sillä Viivi nappasi se siltä välittömästi itselleen. Parin viikon jälkeen Viivi taisi tuumata, että nyt pentu tietää, kuka on pomo ja lopetti käytöksensä. Nooran äiti oli merle Feiju ja isä Riishill's Marco Polo. Kävimme Nooran kanssa näyttelyissä ja kerran se olikin Olympiastadionilla PN4. Nooran kanssa harrastimme myös agilityä ja se kävi kaksissa kilpailuissakin. Noora teki kenneliimme ensimmäiset pennut, Juulian, joka palautui meille takaisin ja Netan, joka muutti Ouluun. Noora astutettiin Anninan Makkosella ja siitä pentueesta meille tuli kotiin Nelli. Pentueen toinen narttu syntyi kuolleena.  Viimeiset soopelipentunsa Noora sai Peltsun Rami-Stopin kanssa.


Juulia ja Noora Pajutiellä
Noora oli itsenäinen koira, se ei kauheasti perustanut ihmisistä ja sillä oli vain muutama kaveri, joiden näkemisestä se ilahtui suuresti. Entinen naapurimme sai sen aina iloiseksi, samoin kasvattaja, kummipoikamme isä ja Seija. Muista ihmisistä meidän lisäksemme Noora ei suuresti piitannut. Norppis oli luonteeltaan aika jäyhä, se makoili mieluiten yksin sohvan tai sängyn alla. Nooran ehdotonta herkkua oli lohi. Aina kun laitoimme lohta, Noora tuli norkoilemaan, että saisiko hänkin palasen  - ja yleensä se sai. Nooran kanssa käytiin paimentamassa lampaita jonkun kerran ja se piti siitä kovasti.
Noora tykkäsi kovasti etsiä piilotettuja makupaloja. Se oli kova  vuhkaamaan ja haukkumaan ja ilmaisi herkästi mielipiteensä, eritoten ruoka-ajan. Kun kello lähestyi viittä, niin Noora tuli ilmoittamaan, että nyt olisi aika laittaa nappulat kuppiin, minulla on nälkä :D.

Nooralle tuli myös kasvain ja se jouduttiin lopettamaan hieman ennen 13-vuotissyntymäpäiväänsä syysloman aluksi vuonna 2007. Kuvassa Noora on viimeisinä päivinään.

 Kiitokset Vuokolle kahdesta ihanasta koirasta!


2 kommenttia:

Ariel kirjoitti...

<3 Vackra minnen

Pauska kirjoitti...

Säg det :)