sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Parc Phoenix Nizza - kasveja ja eläimiä

Kaktuksia
Parc Phoenixiin pääsee kätevästi Saint-Augustin'in juna-asemalta kävellen. Lähtee vain ihmisvirran mukana, kääntyy vasemmalle sillan alle, jatkaa kävelyä vasemmalla näkyvän bensa-aseman luo ja siitä oikealle L'Arenas'lle ja kulman takana on tämä iso puisto. Pääsymaksu on kaksi euroa ja lipulla pääsee myös Musée Asiatique'iin, joka tosin oli vierailupäivänämme suljettu.
Aloe vera ja pallokaktus
 Puistossa on nähtävänä kaikenlaisia kasveja ja eläimiä. Koululaisia  ja tarhalaisia oli hyvin paljon opettajineen liikenteessä ja heille on omat pedagogiset huoneensa. Vesiurkujentapaisella 
suihkulähteellä on esityksiä tietyin väliajoin. Keskellä puistoa on iso järvi, jossa elää monia lintuja ja kaloja. Perällä on iso rakennus, jossa on trooppisia kasveja ja eläimiä sademetsästä alkaen. Lapsille on muutamia leikkipaikkoja. Siellä täällä on penkkejä, joille voi istuutua levähtämään. Ranskalaiset käyvät paljon piknikeillä ja  seitsemän hehtaarin  kokoinen alue on ihanteellinen omaa piknikkiä varten.


Yksijalkainen flamingo
Kauniina päivänä puistossa on ihan taatusti paljon väkeä virkistäytymässä, me olimme paikalla jo ennen kuin puisto aukesi, joten jonoa ei juurikaan ollut. Puistossa on kahvila Côté Jardin, josta saa täytettyjä patonkeja, vohveleita yms. päiväsaikaan ja muistaakseni joitain annoksiakin.

Yhdessä altaassa oli satoja pieniä kilpikonnia, joilla oli oma puro ja vesialue. Ne paistattelivat päivää.

Terraariossa oli esillä hämähäkkejä. Tässä on melkoinen seitistö, itse otuksia on hankala erottaa joukosta.Tuskin silmällä erotettavissa oleva sirkka terraariossa


Akvaarioita oli myös, tässä  vasemmalla piraija ja oikealla kala, jonka muistan nähneeni meillä kotona ihan lapsena isäni biologian kirjassa. Isä oli rehtori ja meillä oli kotona kaikenlaisia näyteoppikirjoja. 
Puiston alkupuolella oli  useita pieniä eläinalueita. Ensimmäisenä oli saukkoallas,  jossa saukot vilistelivät ja uiskentelivat. Seuraavaksi tuli australialaisia wallabeita eli pikkukenguruja, tässä äidillä on poikanen pussissaan.

Pelikaani vaelteli ihan vapaana näyttelytilojen ulkopuolella.

Näyttelytiloissa oli taidetta ja mehiläisistä sekä kärpäsistä tietonäyttely.
Kärpäsen pää isossa koossa

Tämä patsas puhutteli meikeläistä Lintuja oli paljon, tässä kotoinen kalkkunauros, jolla oli melkoinen haaremi kanoja. Häkeissä oli petolintuja ja pöllöjä ja emu-vanhus, jolla oli ikää jo 13 vuotta.

Tähän puuhun ei juuri kiivetä - ainakaan avojaloin

Roskia ei näkynyt, lapset kiikuttivat innolla roskat sammakkoon

Sademetsäkasveja


Orkidea

2 kommenttia:

Christina kirjoitti...

Hei, Olisin kovin kiinnostunut saamaan myös serkkusi yhteystiedot, taloa koskien. Laitathan minullekin viestiä onnelamaalla@gmail.com .
Kiitos! :) Siirsin kommenttini tänne, jos et huomaa sitä enää vanhasta postauksesta..

Pauska kirjoitti...

Yhteystiedot meilattu, kommentit tulevat sähhköpostiini, joten näen ne kyllä päivittäin :)
Toivottavasti tärppää ja mukava, että löysit blogini.