torstai 14. kesäkuuta 2012

Jymyhyvä - hyväntekeväisyyttä monessa muodossa

 Sotkamon Jymyn markkinointiosaston ja johtoportaan miehet  Jamo ja Jimi osaavat yllättää vuosi vuoden ja kerta toisensa jälkeen. Tämän kevään tempaus on Kouvolan Lakritsin Jymylakritsi, jota myydään useissa kaupoissa ympäri Kainuuta. Suomussalmelta lakritsia saa K-market  HerkkuKirsikasta. Ostin paketin heti, kun sen bongasin kassojen läheltä ja sain kaupan päälle vapaalipun 11.8. Jymyhyvään eli toiseen puolivälieräotteluun.

Jokaisesta myydystä lakupaketista (5.90 €), menee euro kainuulaisten lapsiperheitten tukemiseen Mannerheimin lastensuojeluliiton Kainuun piirin kautta.

Lakritsi oli oikein hyvää ja sitä on jälkellä enää muutama palanen, joten on aika ostaa toinen paketti ja sitä myöten saada lippu myös miehelleni tuohon otteluun.


Jymy on harrastanut hyväntekeväisyyttä jo monta vuotta. Viime vuonna tuettiin Kainuun maakuntayhtymän lastenklinikkaa. 8.62012 pelattiin hyväntekeväisyysottelu Helsingissä, kun kotipeli KPL:ää vastaan siirrettiin pääkaupunkiin. Jokaisesta pääsylipusta annettiin kaksi euroa Pelastakaa lapset ry:lle, joka sai n. 6500 € lahjoituksena. Jymyn halusi, että avustus kohdistuu ruohonjuuritasolle ja perheiden hyväksi. Rahalla tuetaan tukihenkilö-, tukiperhe- ja lomakotitoimintaa. Seura myös halusi näyttää, mitä pesis on huipputasolla. Itse en otteluun päässyt, mutta katsoin sen netistä Veikkaus-tv:stä. Tarjolla kainuulaista lähiruokaa, 200 ensimmäiselle oli tarjolla kassi kainuulaista ruokaa vain 20 eurolla. Kuhmon kamarimusiikkikin oli esillä, joten Jymy ei ole ainoastaan Sotkamon, vaan koko KAINUUN yhteinen juttu. Ottelu alkoikin Nälkämaan laululla.

Jymyllä on kyllä arvot kohdallaan eikä ihme, että sillä on niin paljon yhteistyökumppaneita ei ainoastaan Kainuusta vaan myös muualta päin Suomea. On upeaa, että lapsia tuetaan eri kampanjoilla. Tuskin maltan odottaa, milloin pääsen Hiukkaan seuraavaan peliin. Nyt tulee pikku reissu etelään konserttiin, mutta kesäkuun lopulla pääsee näkemään huippupesistä, kun valintakierroksen ottelut pelataan ja Tahkon peli Kajaanissa pitää ehdottomasti nähdä.11.8. Sotkamoon, jei!2 kommenttia:

Lennu kirjoitti...

Hyvä idea!Lakritsi on niin hyvää...ja pesistä pelattiin lapsena monesti.Vai oliko se nelimaalia...?
Meillä ostetaan Wettex:ä josta menee tosin vaivaiset 10 cnt.lapsille/Lasten klinkoiden kummmit?
No lohduttaudun sillä, että sitä Wettxiä kuluu paljon. Ja hei sen voi kompostoida kun menee huonoksi!

Pauska kirjoitti...

Mekin pelattiin meijän kylällä pesistä melkein joka ilta aina siihen asti, kunnes läksin yliopistoon, välillä lentopalloa, jos sakkia oli vähemmän. Talvella sitten jääpalloa. Mielelläni tuen lapsia ja mikäs sen mukavampaa, kun tukeminen vielä maistuu hyvältä :)