perjantai 9. marraskuuta 2012

Cirque du soleil - ni du cirque ni du soleil

Tiistai-iltana kävimme Helsingissä katsomassa Cirque du soleil'n Michael Jackson The Immortal Touria. Ranskan kirjassamme on yksi lukukappale, jossa esitellään sirkusta ja haastatellaan yhtä suomalaista tyttöä, joka on työskennellyt ryhmän mukana. Siitä sain innostuksen lähteä katsomaan esitystä. Muistaakseni olemme nähneet yhden esityksen jo vuosia sitten, siinä keikuttiin enemmän katon rajassa ja oli runsaasti akrobatiaa.  Tätä esitystä ei voi sanoa sirkukseksi eikä aurinkoakaan näkynyt, vaan kyseessä oli upeasti toteutettu parin tunnin tanssishow, jossa oli eri numeroita. Videolta seurasimme Michaelin elämää ja mukana oli useampikin otos, jossa hän lauloi lapsena Jackson Fivessa. En oikein tiedä, mitä ennakkoon esitykseltä odotin, muttei se kyllä ollu sitä, mitä näin :). Tanssijat olivat taitavia, osa todella alansa huippuja ja orkesteri soitti upeasti ja laulaja oli Michael itse - erittäin onnistunut tekninen toteutus - mutta kokonaisuudesta jäi kuitenkin jotenkin valju kuva. En ole koskaan ollut mikään Michael-fani, joten en tunnistanut kuin muutaman tunnetuimman kappaleen ja sitten muutaman, jonka olin kyllä kuullut radiosta, mutten tiennyt, että Michael sen on levyttänyt. Hänen simpanssinsa Bubbleskin esiintyi ja kulki yleisön joukossa. Shown tarkoitus on olla kunnianosoitus Jacksonille ja sitä se kyllä onkin.


Parasta antia olivat ehdottomasti mielettömän taitava sellisti, jota etenkin miesväkemme ihasteli, vihreässä puvussa ollut tajuttoman notkea nainen, joka väänteli itseään sellaisiin asentoihin, että pahaa teki sekä kiinalainen viiden miehen ryhmä, joka esitti perinteistä kiinalaista voimistelua.
Ei show huono ollut, mutta erilainen kuin mitä odotin ja jotenkin amerikkalainen  eikä kanadalainen. Tankotanssija oli myös todella upea, samoin kuvassa näkyvä pari, joka teki ilmassa juttuja liinan avulla. Kirjan käyttö tanssijan alustana oli kiva idea ja Thrillerissä oli pelottavia hahmoja.

Show toiseksi viimeinen numero oli paras, sen aikana monet nousivat seisomaan ja tanssivat ja taputtivat käsiään.

Virallinen traileri, joka antaa aika hyvän kokonaiskuvan.

Kuvat on lainattu Cirque du soleil -sivustolta

Algria-esitys tulee maaliskuussa ja sinne on jo liput hankittu.

4 kommenttia:

Petra Pauliina kirjoitti...

Kävin Brysselissä katsomassa Soleilin Corteo-esityksen ja siitä pidin kovasti, suosittelen!

Tämä MJ-show ei taas ole ihan minun juttuni, mutta varmasti taitavaa tekemistä ja viihdyttävä esitys se on ollut! Ja onhan MJ:llä niin monta kivaa biisiä :)

annu kirjoitti...

Mun tytär (20v ja kova MJ fani) tykkäs esityksestä tosi paljon! :)

Pauska kirjoitti...

Luin myöhemmin nettiarvosteluja ja monet CDS:n fanit sanoivat, että tämä olisi ollut huonoin esitys, jonka he ovat nähneet ja antoivat sille yhden tai kaksi tähteä. No ei se niiiiin huono ollut - erilainen vain.

Pauska kirjoitti...

:) mukava kuulla. Pistäydyin Anna Gav -clubi-illassa ennen esitystä ja siellä joku rouva oli jo ehtinyt nähdä esityksen ja kehui sitä kovasti.