sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivän vietimme hyvien opiskeluaikaisten ystäviemme kanssa. Kummityttöni oli myös tarkoitus tulla meille, mutta hänen tulonsa kariutui - ikävä kyllä.

Vieraamme kävivät ensin mätsärissä ja tulivat sen jälkeen meille ruokailemaan. Heli oli tehnyt ihanaa kasvissosekeittoa, jonka terästin sitruunamehulla Arto Rastaan ohjeen mukaan. Sain ohjeen Tampereelta Niemen Eijalta, jonka luona maistelimme keittoa, kun kävimme tsekkaamassa heidän vastasyntyneiden koiranpentujensa tilan marraskuussa teatterireissulla. Laitan ohjeen tähän ylös ihan itseäni varten, niin hyvää keitto oli. Minä olin haudutellut naudanpaistipataa takassa yön yli, joten se oli aika mureaa.  Tein uunissa paahdettuja kasviksia ja raikkaan salaatin.
  KASVISSOSEKEITTO (4 hengelle)

1 sipuli     2 porkkanaa   1 palsternakka
1/4 mukulaselleriä          1 rkl voita
2 dl kermaa                     suolaa, mustapippuria
1/2 sitruunan mehu

Kasvikset kuoritaan ja pilkotaan. Pyörittele kasvikset voin kanssa kattilassa niin, että maku voimistuu. Lisää vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät. Keitä noin 20 min miedolla lämmöllä. Lisää kerma, soseuta. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunan mehu viimeisenä. Syönnin jälkeen pelasimme erän Cluedoa, jossa Vesku sai murhaajan, aseen ja paikan selville, mutta vaimo korjasi paremmalla pelionnella potin. Sitten pelasimme naiset vastaan miehen Aliasta, Evelle otettiin lasten selityskortit. Meillä meni tällä kerralla paremmin, vaikka miehet saivatkin ryöstöissä meitä kiinni. Buzz kuuluu aina ilman muuta peli-iltoihin ja tällä kertaa otimme pleikkakakkosesta yhden pelin. Harmittaa, että kolmoselle meillä ei ole kuin musavisa ja sen kysymykset ovat aika haastavia, etenkin, jos ei ole selvillä 2000-luvun kaikista amerikkalaisista ja eurooppalaisista musiikkisuuntauksista ja niiden esittäjistä. Vesku pärjäsi lopussa parhaiten ja vei ansaitun voiton :). Sitten oli jälkiruoan vuoro ja tällä kerralla tein lakkarahkaa.


 Kuudelta sytytin kynttilät palamaan ikkunoille keittiöön, makkariin, koinhoitohuoneeseen, mieheni työhuoneeseen ja keittiöön. Olohuoneessa ikkunan edessä on sohva ja toisessa makkarissa sänky, joten niissä ei ikävä kyllä voi laittaa kahta kynttilää palamaan.


Kahvin kanssa söimme alkupaloina joulutortut ja varsinaisena herkkuna marenkikakkua, vieraat löysivät Espoon Stockmannilta Ugin marenkia ja kakusta tuli jälleen onnistunut. Tällä kerralla muistin lisätä sokerin kermaan ajoissa :).

Linnan juhlat alkoivat telkkarissa ja katselimme pukuloistoa ja samalla mietimme kaikkia niitä eri tapoja, joilla juhliin voisi päästä sekä sitä, kuka meistä olisi potentiaalisin kutsuvieras. Asuja oli kiva arvostella ja bongasin kutsuvieraiden joukosta lukiokaverini, jonka mies on kansanedustaja. Suvi oli hyvin kauniina ihanassa asussa.

Koirat tulevat hyvin toimeen keskenään. Skoti näyttää Pepille hampaita ja käskee sen pysymään poissa ja Pepi osaa hyvin koirankieltä eikä turhaan mene häiriköimään vanhan herran rauhaa. Miila on koiristamme leikkisin, mutta sekään ei ihmeemmin innostunut leikkimään vieraan kanssa. Alussa koirat olivat vähän levottomia, mutta eivät ne kauaa jaksaneet skarpata, vaan kävivät kaikki loikoilemaan kuka minnekin.


Oli oikein kiva itsenäisyyspäivä ja mikä parasta, seuraava päivä oli vapaapäivä ja läksin käymään Tallinnassa. Olin varannut risteilyn kummitytölleni ja minulle sekä liput (nukke)teatteriin, joka osoittautui kyllä ihan normaaliksi teatteriksi. Kyyti oli melkein kotiovelta kotiovelle. Siitä reissusta sitten tuonnempana enemmän.

Kiitos ystävillemme käynnistä <3
Ei kommentteja: