sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kielitivolikoulutuksessa Kotkassa 13.4.

Vietin eilen erittäin hyödyllisen koulutuspäivän Kotkan Merikeskus Vellamossa. Koordinoimani Lahden alueverkosto järjesti Hämeenkyrön lukion ja yläkoulun venäjän ja ruotsin kielen lehtorin Taina Salosen luennon Salosen sälät. Tapahtuman järjestelyvastuussa oli Kotkan  Hilkka-koordinaattori ja hän olikin varannut meille hyvät ruoka- ja kahvitarjoilut sekä kivan opetustilan.

Jokaisella osallistujalla oli mukanaan oma tietokone ja tutustuimme useampaan ohjelmaan ihan konkreettisesti ja teimme harjoituksia ja sanakokeita ym.Taina oli aivan loistava luennoitsija ja tempaisi meidät heti mukaan eloisaan esitykseensä. Hän on lähdössä Pietariin oppilasryhmän kanssa ja kertoi, että hän jo tietää, että tullimies hieman hymähtelee, sillä hänen etunimensä tarkoittaa venäjäksi salaisuus ja sukunimen alkuosa on lihava tai pulska :).


Innostava luennoitsijamme Taina

Reilu kolmituntinen kului kuin siivillä ja opin monenmoista kuten tekemään elokuvan ja sanastotehtäviä nettiin kahdellakin eri ohjelmalla, joista toinen vielä tekee sanakokeenkin ja arpoo sinne sanat ja tarkastaa sen, vallan mainio opetusväline :). Nykynuoriso tahtoo olla sellaista, että sanoja ei lueta juuri ollenkaan. Kun meikeläinen oli lukiossa, niin meillä oli harva se viikko sanakokeet ja sen lisäksi luettiin sekä ruotsissa että englannissa keskeistä sanastoa, josta oli noin viiden sivun sanakoe viikottain. Eipä sellaista ole enää vuosiin pystynyt teetättämään.

 Linkitän Tainan nettisivut, joilta löytyy ohjeineen kaikki käyttämämme sovellukset. Ruotsin sivut ovat tässä.Seuraava Lahden alueverkoston koulutus on ti 23.4. Kouvolassa klo 17.30 ja silloin Marisa Köngäs jatkaa käytännön havainnollisin esimerkein siitä, mihin viimeksi jäi. Luento lähetetään live streamina ja streamin osoite tulee hankkeen nettisivuille.

Hukkaamisen ja hävittämisen potentiaalinen Suomen mestari onnistui jättämään puolet tietokoneensa virtajohdosta koulutustilaan, toivottavasti saan sen postissa.

2 kommenttia:

2o2n kirjoitti...

Saiskohan tuon Venajaavautsin linkata/vinkata meidänkin koulun venäjänopelle?

Pauska kirjoitti...

Sehän on julkinen linkki :)