sunnuntai 11. elokuuta 2013

Koukussa Candy Crush Sagaan :D

Tunnustan aivan suoraan: olen koukussa Candy Crush Saga -nettipeliin, jota aloin pelata muistaakseni kesän alussa jo ennen kuin sitä on mainostettu telkkarissa.

En muista, mistä sain idean pelata juuri tätä peliä. Pelasin useamman vuoden Farmvilleä ja olin tasolla 100-jotain. Sitten mieheni alkoi sanoa, etten enää pääse pelistä eroon, joten osoittaakseni, että hän on väärässä, lopetin pelaamisen kertaheitolla.  Olihan se kieltämättä ajatuksena hieman typerää viljellä kasveja ja kerätä niistä rahaa ja ostaa kaiken maailman koneita, jotta viljeleminen tapahtuisi nopeammin. Toisaalta tulen maanviljelyssuvusta ja olen kaikki kesäni viettänyt lapsuudessa mökillä mummolan kupeessa ja osallistunut pienestä pitäen heinä-, vilja- ja pottuhommiin ja kitkenyt kasvimaata ym. Maataloustyöt ovat siis minulle tuttuja. Ihan pieninä olimme monesti ukkini seurana, kun hän vei hevosella maitotonkat Kuopiontien varteen maitolaiturille. Tulomatka oli hauska, koska siinä oli pari mäkeä ja ukki monesti juoksutti Vappua tai Artoa jonkin verran.

Tästä peli alkaa


No nyt eksyin aiheesta, joten takaisin karkkien pariin. Candy Crush Saga -peli tuli Facebookiin 12.4.2012, joten sitä on voinut pelata reilun vuoden verran.  En ole ainoa koukuttunut, sillä Wikipedian mukaan 45,6 miljoonaa kuukausittaista pelaajaa koittaa selvittää tasoja lävitse. Itse pelaaminen on ilmaista, mutta sitä helpottaakseen voi ostaa apuja, jotta tason saa läpi.  Pelin idea on aika yksinkertainen ja se on samantapainen kuin Bejeweled Blitzissä, jota pelasin aiemmin vuosikausia. Jokaisella tasolla saat pelilaudan ja erilaisia tehtäviä, jotka pitää suorittaa. Yleensä tehtävissä on siirtomäärä, joka on käytettävissä, joskus tehtävä täytyy saada pelattua tietyssä ajassa.
Peli alkaa helposta ja vaikenee luonnollisesti koko ajan.

Perimmäinen tarkoitus on saada kolmesta viiteen samannäköistä karkkia yhdistettyä. Neljän ja viiden karkin yhdistelmillä saa ns. erikoiskarkkeja, joita yhdistelemällä saa lisäefektejä, jotka tyhjentävät lautaa nopeammin, ne esimerkiksi tuhoavat kerralla koko rivin tms.

Taso 234, jonka  pelasin tänään aamulla säkällä loppuunPelaajalla on viisi elämää eli pelikertaa ja hän saa lisäelämän aina puolen tunnin välein tai peliä pelaavan kaverin lahjoittamana. Elämiä voi myös pyytää tai ostaa. Tällä hetkellä pelissä on n. 455 tasoa ja uusia tasoja julkaistaan koko ajan.

Kaksi elämää (sydäntä) ja seitsemän viestiä laatikossa odottamassaPelaan peliä pääasiassa iPadillani, mikä aiheuttaa sen, että muiden pelaajien lähettämistä lisäsiirroista ei ole mitään apua, koska niitä ei voi käyttää hyödyksi kuin tietokoneella pelatessa. Peliä voi myös pelata älykännykällä.


Tästä se sit lähtee  - taso yksi

Jotkut - tosin aika harvat - tasot ovat menneet läpi ihan ensimmäisellä pelikerralla, yleensä saa yrittää monta kertaa ja jotkut tasot on tehty niin hankaliksi, että niitä saa yrittää jopa viikkotolkulla kuten taso 147. Kun kaikki siirrot on käytetty, niin voi ostaa lisäsiirtoja, jotka yleensä maksavat 0,89 €. Jonkin kerran olen siirrot ostanut, kun peli on ollut muutamasta kerrasta kiinni. En pidä hintaa kovin kalliina. Toki on tullut tehtyä virheostoksiakin :).
Ja mikä minua sitten pelissä viehättää? Jaa. Hankala kysymys. Olen aina tykännyt pelata pelejä ja minusta ne rentouttavat. Candy Crush Saga tarjoaa myös älyllistä haastetta ja kun älyni ei riitä, niin onneksi mieheni tulee apuun ja koittaa läpäistä tason. Hän on minua paljon parempi ennakoimaan, mihin mikin karkki minkin siirron jälkeen putoaa ja hän hallitsee ns. käärekarkin tekemisen minua paremmin. Meikeläisen käärekarkit syntyvät enemmän tai vähemmän vahingossa ja vieläkään en täysin hallitse raitakarkkia ja suuntaa, johon se ampuu koko rivin tyhjäksi :D. Pelaamme siis peliä yhdessä. Automatkoilla se on verraton ajanviete, samoin kuin Mahjong tai Bingo Bash :).

En ole ainoa koukuttunut, Facebookiin kuulumaton sukulaismies koukuttui välittömästi ja hänellä se on tuskaa, koska uuden tason alkaessa on odotettava kolme päivää, ennen kuin taso aukeaa. Minä voin pyytää aukaisemista kavereiltani :). Facebook-ystävistäni hyvin moni pelaa tai on pelannut peliä, sillä radan varrella on monen kasvot näkyvissä sillä tasolla, jolla he ovat. Pisimmälle ehtineet kaverini ovat lähellä tasoa 400, joku jopa ylikin, joten peli tarjoaa haastetta pitkäksi aikaa.


Pelin yleisin näkymä - siirrot loppuivat


Olemme nyt tasolla 235 ja vähän aikaa sitten peliin ilmestyivät kysymysmerkillä olevat palikat, joista paljastuu milloin mitäkin. Ne tuovat peliin uutta jännitystä.

Yhden kerran olen onnistunut yhdistämään kaksi ruskeaa marsipaania ja silloin koko lauta välkkyi, kun jokainen ruutu oli kohteena. Se oli hauskannäköistä :)


Päivitys 11.7.2018. Pelaaminen on jatkunut ja nyt olemme jo tasolla 3483, joten erinäinen tunti sagan parissa on vierähtänyt. Peli on kehittynyt kovasti, mukaan on tullut "sprinklerihärvelit", jotka pyörivät ja syytävät milloin lakua milloin suklaata pelaajan esteeksi. Ylemmillä tasoilla on myös sammakko ja esteet, joiden läpi ei pääse kuin karkkiyhdistelmillä. Kiva uudistus ovat lampaat Didi ja Rami , joita ruokkimalla saa hyvän palkinnon. Tähän minulla onkin vihje eli kannattaa käydä pelaamassa karkit tasolla 606, jonka saa satavarmasti aina läpi. Kerää vain kerättävää väriä mahdollisimman paljon, ennen kuin viimeisellä siirrolla losauttaa sammakolla karkit mäsäksi.


Pelaatko Sinä Candy Crush Sagaa ja jos, niin miksi :)?
8 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

Ingen aning varför jag är fast i karamellandet, men där är jag :D

2o2n kirjoitti...

En pelaa, enkä uskalla aloittaakaan. Minunkin näet olisi taannoin pitänyt liittyä johonkin anpnyymit-farmaripelaajat-yhdistykseen päästäkseni farmaamisesta eroon. No, siihen ei auttanut muu kuin kertairtautuminen niin kuin sullakin. Nyt en pelaa mitään fb:n kautta. Ei muuten tule enää roskapostejakaan sähköpostiin niin kuin silloin kun vielä pelailin.

Dahlia kirjoitti...

En pelaa. En ole pitkään aikaan pelannut mitään FB-peliä, mielenkiintoni riittää pariksi päiväksi. Mafia Warssia ja vastaavia tuli joskus pelattua, mutta lopahti sekin nopeasti :)

Pauska kirjoitti...

Har exakt samma åsikt som du :)

Pauska kirjoitti...

Tää on siinä mielessä rajoittavampaa, koska elämiä saa sen verran harvaa tahtia ja ne hupenevat aika nopeasti. Tosin voihan niitäkin kinuta kavereilta :)

Pauska kirjoitti...

Mafia warsiin en syttynyt, farmville oli enempi minun juttuni. Miestä jo välillä ärsytti, kun joskus piti sato korjata, ennen kuin päästiin lähtemään kylille :D.

Anonyymi kirjoitti...

candy crysh kaveriksi fasebookissa jorkke.virtanen@gmail.com

Pauska kirjoitti...

Eipä tuolla nimellä löytynyt ketään, muuten mikä ettei :). Elämiä ei koskaan ole liikaa ;)