perjantai 23. toukokuuta 2014

Diagnoosi munuaissyöpä

Tänään sain kirjeen keskussairaalasta. Siinä kerrottiin kasvaimen olleen high grade eli korkean asteen kasvain ja sain jo jatkoseuranta-ajat elokuulle. Kasvain oli vain 1,6 cm ja se saatiin kokonaan pois. Sen tarkempi luokitus on pT3a kasvutapansa takia. Munuaissyöpiä löydetään naisilla vuodessa kolmisensataa ja sen tyypillisin saaja on tupakoiva ja yli 60- vuotias, en kuulu kumpaankaan kohderyhmään. Kun se havaitaan oireiden perusteella, niin usein on jo liian myöhä, sillä 80 % sen saaneista kuolee alle viidessä vuodessa.

Ennakoin jo vähän tilannetta ja siksipä menemme tänään Reckless Loven keikalle, syömään ystävien kanssa ja samalla reissulla sukuloimme useammassakin paikassa. Hotelliyön varasin myös hyvissä ajoin. Grouponissa oli hyvä tarjous.

Kiitän suomalaista sairaanhoitoa ja umpisuoltani, joka puhkesi :).
                                            Mukavaa viikonloppua teille kaikille :)

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuten sanoi, et kuulu tähän tilastoryhmään millään tavalla. Jokaiselle meille on annettu elinvuodet ja onneksi emme tiedä pituutta. Nautitaan ja eletään tässä päivässä. Ihana asia, että kasvi saatiin pois!
Sirkka

Lady of The Mess kirjoitti...

Onni onnettomuudessa oli tuo sinun umpisuolesi! Ja totta - nautitaan näistä päivistämme täysillä! Upeaa keikkailtaa♥

Pauska kirjoitti...

Hyvin sanottu, mindfulnessin periaate, tässä ja nyt on hyvä :).

Pauska kirjoitti...

Sanopa muuta, Olli oli taas vedossa ja biisilista oli oikein hyvä, saimme kuulla kaikki hitit :)

Ulla kirjoitti...

Tack och lov hittades den i "misstag" så nu borde ju prognosen vara strålande.
Men som du sa, man skall leva i nuet, man vet aldrig när man halkar på bananskalet...

Pauska kirjoitti...

Det ska vi absolut göra :)

maiju kirjoitti...

Tuo sun otsikko iski kyllä lujaa kasvoille. Huh, huh. Mä toivon sulle paljon vuosia vielä. Toivotaan, että selvit tästä kaikeasta voittajana.

Pauska kirjoitti...

Kiitos paljon, nythän tilanne on hyvä, koska kasvannainen on pois ja uusia mahdolllisia seurataan tarkasti. Nyt vain ajatus siitä, että joutuisi tähän kaikkeen uudestaan, tuntuu vaikealta. Toivottavasti se nyt oli tässä. Seuraavat kymmenen vuotta saa tietysti olla pienessä pelossa aina, kun on kontrollin paikka. Kaipa siihenkin tottuu. Mindefulnessin sanoin "tässä ja nyt" olkoon mottoni :).

Sari kirjoitti...

Tässä ja nyt. Hyvä motto jokaiselle meistä, valitettavasti vain sen toteuttaminen on usein työn takana. Ajatus kun ei helpolla tahdo pysyä tässä hetkessä, vaan karkaa jo tulevaisuuteen. Toivon sinulle runsain mitoin iloa, onnea ja pitkää ikää. Positiivisuutesi on jo puoli voittoa :)

Pauska kirjoitti...

Aivan totta, Kabat Zinnin nauhalla sanotaankin, että ajatus karkaa jatkuvasti ja lempeästi palautat ajatuksesi takaisin, yhä uudelleen ja yhä uudelleen. Vuosia mindfulnessia harrastaneillekin tämä on vaikeaa saatikka sitten vasta-alkajalle, mutta ajan kanssa tätäkin voi oppia.

Kiitos paljon kauniista kommentistasi, tänään oli taas väsyneempi päivä, oli niin jännä se eilinen peli ja meni harmitukseksi niiden tuomareitten puolueellisuuden takia ja onneksi tuo helle hellittää :)