torstai 7. elokuuta 2014

Haaste 11 +11 +11

Sain tämän mukavan haasteen ajat sitten  Ute Liaalta Sula tie -blogista  Nyt tein tämän loppuun Tässä haasteen säännöt:

Haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.


11 ASIAA ITSESTÄNI

 

1. Pohjimmaiselta luonteeltani olen aika epäjärjestelmällinen, työhuoneeni on kroonisessa kaaoksessa, tosin yleensä tiedän, mistä minkin paperin löydän. Tosin monta kertaa olemme mieheni kanssa kääntäneet koko huoneen ympäri, kun joku tärkeä paperi on ollut hukassa. Minulle on jostain syystä aika ylivoimaista saada laitettua paperit mappiin heti. Työssäni minulta vaaditaan järjestelmällisyyttä ja siksipä minulla pitää olla selvät sävelet, jotta homma hoituu.

2. Minulla ei ole oikeastaan koskaan ollut varsinaista poikaystävää.

3. Olen opiskellut koulussa englantia, ruotsia, ranskaa, venäjää, yliopistossaa myös norjaa, tanskaa, muinaisislantia ja latinaa ja omin päin vähän tsekkiä, hollantia, saksaa ja italiaa. Kielitaito kannattaa aina.

4. Olen suorittanut pianosta vanhan tolppaykkösen, samoin teoriasta ja säveltapailusta Lapinlahden musiikkileirillä yhdeksässä päivässä. Huilusta tein 3/3. Kenraalibassossa putosin ja sitä en saanut tehtyä.


5. Olen mieheni kanssa kasvattanut 17 shetlanninlammaskoirapentuetta, enempää ei ole tulossa. Erosin Kennelliitosta sekä shelttiyhdistyksestä tämän vuoden alussa.6. Keski-ikäiseksi ruotsinopettajanaisihmiseksi tiedän uskomattoman monta kitaristia nimeltä. Keväällä eräs opiskelijoistani kysyi, tiedänkö edes muita kuin  ruotsalaisen Yngwie Malmsteenin, jonka musiikkia usein kuuntelemme taustamusiikkina. Hänen ilmeensä oli näkemisen arvoinen, kun luettelin ensinkin, kenen konserteissa olen ollut ja niiden lisäksi vielä useammankin kitaristin. Olen siis tukenut mieheni harrastusta myös osallistumalla konsertteihin ja hankkimalla meille niihin lippuja. Yngwie Malmsteenia on kiittäminen siitä, että mieheeni tutustuin paremmin ja häämatkamme teimme Ynkan Helsingin konserttiin.


7. En pidä ompelukoneista, osaan kyllä ommella auttavasti esim. verhoja ja lyhentää housujen lahkeita. Kone menee usein juntturiin ja langat ihmeellisille lenkeille ja solmuille ja neulat katkeavat kohdallani keskimääräistä helpommin. Neulominen on minun juttuni.


8. Olen hyvin sosiaalinen luonne ja viihdyn seurassa, en tykkää olla yksin.  Siksipä pidän paljon yhteyttä ystäviini ja käyn heidän luonaan kylässä. Ystävieni määrän sain huomata konkreettisesti syöpäleikkaukseni aikana, sillä sänkyni vierellä oli vierasaikana melkein koko ajan joku. Ilman heitä en olisi jaksanut olla. Sain myös puheluja ja aivan hirmuisesti FB-kannustusta sekä myös sähköposteja sekä kannustavia wilma-viestejä opiskelijoiltamme sekä heidän vanhemmiltaan.9. Minulla on vain yksi käsilaukku ja sitten muutama, jotka otan matkaan teatteriin tms. Käsilaukussani on Grouponista ostettu järjestelijä, koska muuten se olisi ihan sekaisin ja se tahtoo olla sekaisin järjestelijästä huolimatta :D.

10.  Olen pyöräillyt muutamassa viikossa yli 200 kilometriä tämän kesän aikana. Hurahdin Suomussalmella pyöräilyyn kunnolla ja kuntokin on hieman kasvanut.
11. Olen ollut yhden kesän poimimassa mansikoita Pielavedellä lukioikäisenä. Se oli rankkaa hommaa, mutta sillä tienasi ihan hyvin.


11 UTE LIAAN MINULLE TEKEMÄÄ KYSYMYSTÄ


1) Minkä taidon haluaisit oppia?
Voi, niitä on niin monia, en osaa oikein hyvin mitään, keskiverrosti sitäkin enemmän. Stemmojen laulaminen olisi kiva osata samoin kitaransoitto. Hyydyin soinnuissa barré-otteeseen, käteni ei vain toiminut kuten sen olisi pitänyt. Kaikenlainen tekninen osaaminen on minulla ihan surkeaa. Onneksi on näppärä leikkaa-liimaa-askartele -luokanope kotona, joka hallitsee ne. Näytteleminen ja puheiden pitäminen - olen ihan surkea puhuja ja kammoan kaikkea sellaista.

2) Mikä on ensimmäinen muistikuvasi lapsuudesta?
Vaikea sanoa, mutta sen muistan, kun 1.5 vuoden iässä sain sukset ja hiihdin sisällä lattialla. Tämä lienee ensimmäisiä muistojani.

3) Mihin aikaan matkustaisit, jos saisit mahdollisuuden?
Tulevaisuuteen esimerkiksi sadan vuoden päähän. Olisi hauska nähdä, mitä härpäkkeitä silloin käytetäänkään ja mitä ihmiskunnalle on tapahtunut.
 
4) Onko perheessäsi ikiomia sanoja? 
On muutama kuten tiikeli :

5) Millainen huumori uppoo sinuun parhaiten?
Monenlainen, tilannekomiikka sekä ihan vain vitsit. Englantilaisesta televisiosarjojen huumorista en kauheasti perusta.


6) Onko sinulla omaa luottokampaajaa?
Ei, leikkaan usein itse hiukseni :D.

7) Miten torjut puhelinmyyjän?
Yleensä sanon jo heti kättelyssä, että en tällä hetkellä tilaa lehtiä. Ostan monet lehdistäni mukavalta sotkamolaissyntyiseltä ammattitaitoiselta myyjältä, joka ei tyrkytä eikä lue paperista, vaan osaa esitellä lehtensä. Viimeksi ostin Matkalehden, joka on ollut kiva.

8) Missä asiassa sinun pitäisi ryhdistäytyä?
Siivoamisessa ja järjestelmällisyydessä, puutarha pitäisi saada kuntoon. Puuh mutta kun ei nyt pysty eikä jaksa :D.Vähän sain sitä taas kesän aikana edistettyä.9) Mitä kuuntelet liikkeellä ollessasi, autolla, lenkillä tai muualla?
Etupäässä Laura Voutilaista, Kake Randelinia, Juha Tapiota, Suvi Teräsniskaa ja tietty Reckless Lovea! Radiokanavista Iskelmää autossa.

10) Uskotko enteisiin tai uniin?
En yleensä muista uniani toisin kuin pari lähisukulaista, jotka ovat nähneet monia elämäntapahtumiaan etukäteen.11) Jos et asuisi Suomessa, mikä olisi kotimaasi?
Sverige eller Norge - tror jag :)


3. KYSYMYKSENI BLOGEILLE
1. Mikä on lempiurheilulajisi ja miksi?
2. Mistä juomasta pidät eniten ja miksi?
3. Mieliinpainuvin konsertti- tai keikka, jolla olet ollut ja miksi?
4. Oletko ilta-vai aamuihminen?
5. Kerro jokin hauska kommellus, joka Sinulle on sattunut matkallasi.
6. Mitä kotimaan kohdetta suosittelisit ja miksi?
7. Jos nyt voisit muuttaa yhden asian elämässäsi, niin mikä se olisi?
8. Epämiellyttävin kotityö?
9. Kerro kolmella lauseella kuluneesta viikostasi
10. Onko Sinulla kotieläimiä ja jos on, niin mitä?
11. Lempilausahduksesi?

4. HAASTETUT BLOGIT 

Skippaan tuon yksitoista ja laitan tähän seuraamiani blogeja, joissa tätä haastetta ei kenties vielä ole ollut

 

Aikuisen naisen buduaari

Maalaisrealismia

Rovaniemen markkinoilla

Pinkit korkokengät

Teatterikärpäsen puraisuja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

Tämä on kyllä kiva haaste lukea - mutta varsin haastava vastattava;)
Aina näitä lukiessa muutamia uusiakin puolia toisesta löytää - niin nytkin! Ja löysin myös yhtäläisyyksiä itseeni - esim. tuon siivoamis- ja järjestelmällisyyspuolen. Huokaus.
Kivaa loppuviikkoa!

Pauska kirjoitti...

Niinhän se aina on, minullakin meni pari kuukautta ennen kuin sain pikkuhiljaa valmiiksi.
Olen oppinut vähän järjestelmällisemmäksi, mutta siis vain vähän. Paljon on sillä saralla tekemistä eikä maisteria tule koskaan :D
Mukavaa viikonloppua, meikeläinen menee huomenna töihin ekan kerran sitten 24.4. ja sit onkin lähtö Savoon edessä, pääsee omiensa pariin :)

Dahlia kirjoitti...

Komppaan Ladya, kiva haaste lukea mutta todella haasteellinen tehdä :)

Merja kirjoitti...

Hei Pauska, kiitos haasteestasi, mutta taidan tällä kertaa skipata sen. Osallistuin tähän 11 haasteeseen maaliskuulla (http://aikuisennaisenbuduaari.blogspot.fi/2014/03/haastettuna-11-kertaa.html) ja se oli niin vaativa haaste, että yksi kerta taitaa riittää minulle ;-D.

Mutta oli kiva lukea kaikki sinun 3x11 kohtaasi ja aika huikea tuo sinun kielitaitosi!

Talle / Teatterikärpänen kirjoitti...

Kiitos haasteesta, katsotaan mitä saan aikaan vai saanko mitään ;)

Ute Lias kirjoitti...

Kiitos, että jaksoit uurastaa tämän mammuttihaasteen läpi. <3 Aina voi oppia uusia asioita toisesta.Minä en ole koskaan poiminut mansikoita työkseni, mutta ollut kyllä isän kanssa rankametsässä ja puunistutuksessa. Ne kai lasketaan samaan kastiin?

Pauska kirjoitti...

Aikaahan tämä vie, mutta samalla pääsee pohtimaan kaikenlaista. Ite tein tätä muutaman kuukauden, sairastelu sotki aikataulun.

Pauska kirjoitti...

Pitääpäs tutustua vastauksiisi :)
Kielitaidosta ei koskaan ole haittaa :)

Pauska kirjoitti...

Ei mittään paineita, mukava se olisi lukea :)

Pauska kirjoitti...

Eipä kestä, kiitos haasteesta, niitä on mukava tehä.
Rankametässä olen minäkin ollut monta kertaa mökillä ja kerran puunistutuksessa. Ne kuuset alkavat jo olla melkoisia. Mahtaakohan nykynuoriso ees tietää, mitä rankametsä tarkottaa :)?