lauantai 4. lokakuuta 2014

Talkoolaisia kylässä

Opiskeluaikainen ystäväperheemme tuli pitkästä aikaa kyläilemään ja viettämään päivää kanssamme. Tein aamupäivällä salaatin,  marinoin broilerifileet ja laittelin kaikki kotaan vietävät tavarat valmiiksi. Mieheni viritteli tulet, jotta rakennus vähän lämpesi. Heli teki lettutaikinan ja Eve kantoi tavaroita alas. Mieheni laittoi lohen uuniin ja meni sitten lämmittämään grillikasviksia. 

Paistoimme ensin makkarat ja söimme salaatteja ja patonkia. Kanafileet paistuivat sillä välin.


Kodassa oli mukava tunnelma, lämpöä oli riittävästi ja söimme hitaasti nautiskellen, ei ollut mitään kiirettä minnekään. Laitoin bearnaise-kastikkeen lämpenemään. Kanoista tuli aivan loistavia, pidän kovasti hiilen mausta, kaasu- tai sähkögrillillä ei saa lähellekään samanmakuista. Välillä aina heitettiin pieniä kalikoita tulipesään. Samalla kun söimme, niin laitoimme kahvipannun porisemaan. Kun vesi kiehui, niin Vesku laittoi kaheksan ruokalusikallista poroja ja sitten vahdattiin, kun kahvi kiehahti. Heli keksi, että nokka käännetään tuleen päin, ettei vesi kiehahtaessaan ruikkisi nokasta pöydälle ja syliin. Sitten kun kahvi kiehahti, niin pannu otettiin pois tulelta ja kaadettiin kuppiin loraus, jotta purut tulisivat ulos. Sitten kahvi "säikäytettiin" kaatamalla kylmää vettä. Porot ilmeisesti laskeutuvat sillä tavalla paremmin.
Hyvää kuulemma tuli, yheksän ruokalusikallista ilmeisesti olisi ollut vielä parempi määrä litraan vettä.

Mieheni paistoi letut tällä kertaa valurautapannulla. Ne olivat hyviä mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

 
Makkarat söimme Suomussalmen Oilolasta kesällä ostamilla katajaisilla makkaratikuilla. Ne ovat minusta aivan huippusuloiset ja hienot. Ostin kaksi settiä, hinta oli reilut 16 euroa.


Lopuksi rasvapoltin ja puhdistin nettikirppikseltä ostamani valurautapannun, joka oli vähän ruosteessa. Tein huippulöydön, kolme pannua kahellakympillä. Yksi on viiden litran kannellinen, yksi pieni ja kolmas superpieni.

Sitten iltapäivä jatkui karaokelaululla ja minä pelasin Even kanssa yhden Blokus-pelin.
Kiitokset vieraille käynnistä!

Kake esiintyisi tänään kotikonnuillaan, katotaan, koppeutuuko tästä motellille vaiko ei :)

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

2 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

En liten utmaning i min blog. :)
http://jouluni.blogspot.fi/2014/10/kotikaupungin-10-pakollista-nahtavyytta.html

Pauska kirjoitti...

Tack, tar gärna emot utmaningen, det tar lite tid därför att jag vill ha fotografier också :)