lauantai 7. helmikuuta 2015

Terveystunnelmia

Kiitos kovasti kaikille edellistä postaustani kommentoineille sekä Facebookissani että blogissani. Viikko on hurahtanut edellisestä päivityksestä. Verensokerin mittasin tiistaina sekä tänään. Saan tämän jakson aikana aamulla paastoarvon, koska tiistai on vapaapäiväni ja toinen mittauspäivä on lauantai. Homma lähti hyvin käyntiin, eka paastoarvo oli 6.1 ja sokeri pysyi kaikilla neljällä mittauksella alle 7. Ruoan jälkeen (1,5-2 t) arvot nousivat hieman. Oloni oli kieltämättä riemukas koko päivän ja useampi päivä sen jälkeenkin. No. Tänä aamuna arvo oli 7.0 ja äsken 6.7. Tuli karu pudotus pilvilinnoista. Lohtuna on kyllä ainakin se, että painoni on pudonnut viikossa 1,4 kg. Parina päivänä vedenjuonti on unohtunut, nyt pitää skarpata sen osalta. Tuntuu siltä, että tämä on tasapainoilua ja kovaa sellaista. Tiukkaa on taas ollut syömisenkin suhteen. Onnistuin kieltäytymään opehuoneessa kahtena päivänä tarjolla olleista täytekakuista, tosin porkkanakakun söin ruokalassa, koska se kuului runeberginpäivänä ruokalistaan. Eilen sain mieheltäni flunssan, hän oli melkein koko vIikon sairaslomalla ja sama taitaa odottaa minuakin. Kurkku on kipeä ja nyt alkoi yskö ja nokka vuotaa. Lämpökin nousi ja oli illalla ihan kuumeinen olo. Normaalilämpöni on reilut 35, joten 37 tuntuu kovalta kuumeelta. Harmittaa, koska nyt tulee ainakin viikon tauko liikuntaan ja painon kanssa menee enemmän taisteluksi kuin ennen, koska olen liikkunut yli tunnin joka päivä ja mieheni ollessa kipeänä hoidin kaikki koiralenkit ja lumityöt, joissa syke nousee ja kaloreita palaa hyvin.

Kuvassa sokerimittari, mittausluiska sekä verenottolaite, vai millähän nimellä tuo apparaatti tunnetaan?
Ensin pestään kädet hyvin ja kuivataan. Sitten liuska asetetaan mittariin ja varataan talouspaperia. Laite ladataan vetämällä sitä tuosta kourusta alaspäin. Sitten se laitetaan sormenpäähän kiinni ja painetaan, jolloin tuntuu pieni nipistys ja tulee verta. Eka pisara pyyhitään pois, sillä siknä on kudosnesteitä. Peukulla painetaan sormen juuresta, jolloin tulee toinen pisara ja liuska laitetaan siihen kiinni. Kone näyttää viisi sekuntia ja menee vielä hetki, kun arvo pamahtaa näkyviin.


Tässä äskeisen mittauksen tulos. Aterianjälkeinen arvo saa olla hieman ennen ateriaa otettua arvoa korkeampi, ainakin minulla. Kuvassa näkyy se veripisarakin. Kello on kesäajassa. :)
Nälkä vaivaa yhä, etenkin iltaisin. Tiukka kotitreineri eli mieheni soi eilen kaksi pientä palaa runebergintorttua :). Pitää  näemmä yrittää olla vieläkin tarkempi ateriarytmissä. Ostin chian siemeniä ja lykkäsin niitä liotettuina aamujugurttiin kaurahiutaleiden kanssa. Onko Sinulla niistä kokemuksia?

Toinen kiinnostava asia on tuo paastoarvo, tänään se oli kaikista korkein, muut arvot olivat ihan normaalit. Päivän viimeinen 5.7 pari tuntia ilta-aterian jälkeen. Miten tuohon arvoon voisi vaikuttaa?

Ei kommentteja: