sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Jalonhelmileivos - älä missaa tätä Suomussalmella

Tänä keväänä avattiin Jalonniemeen entisen huoltoaseman tiloihin uusi kahvila, joka sai nimen Jalonhelmi. Kahvila on auki maanantaista lauantaihin klo 9-19 ja sunnuntaina klo 10-19. Tapahtumien aikaan aukioloajat voivat olla pidemmät ja jos kulkijoita on liikenteessä, niin aukioloaikoja voidaan venyttää. Leipomon kaikki tuotteet ovat itse leivottuja ja tarjolla on monenlaista suolaista ja makeaa.

Ehdoton lempiherkkuni on nimikkoleivos Jalonhelmi, jossa on lakkaa ja sisällä valkea helmi. Leivos on tehty ta-daa ruisjauhoista, mitä ei ikinä uskoisi. Pinnalla on ihanaa kuorruketta ja päällä koristeena lakkoja. Leivos on kuulemma pitkän kehittelyn tulos ja kehittely kannatti, sillä se on aivan loistava maultaan.


Kuvassa "helmi" joka taisi olla jotain canachea, jos oikein muistan


Hampurilaiset, pannukakut, jäätelöt, lihapiirakat ja monet muut herkut ovat tarjolla. Suunnitteilla on lounaskeittokin. Kaikenlaisia erikoisia ja upeasti koristeltuja täytekakkuja voi tilata juhliinsa.Kahvilasta on kaunis näkymä Kiantajärvelle

Lapsiakaan ei ole unohdettu


Jalonhelmessä on lapsille leikkipaikka ja terassille saa vielä koirankin. Viime kesänä Jari Sillanpää viihtyi terassilla toista tuntia katsellen Kiantajärveä ja muitakin julkkiksia kahvilassa on jo käynyt. Tätä Tiina Juntusen emännöimän kahvilan ohi ei kannata ajaa, kun kulkee vitostietä Suomussalmen ohi.


Ei kommentteja: