lauantai 2. heinäkuuta 2011

Suomussalmi osa 13 - Kultainen kukko

Suomen lempiruokapaikkani, ehdottomasti yhdessä Lahden El Toron kanssa! Kultaisesta kukosta saa mitä mahtavinta kotitekoista lounasruokaa, hampurilaisia, annoksia à la carte -listalta sekä kahvia ja erilaisia leivoksia ja muita leivonnaisia. Kultainen kukko sijaitsee Kauppakadulla samassa rakennuksessa kuin K-market Herkkukirsikka ja siellä on kabinetti ja varsinainen salin puoli. Salaattipöytä on todella runsas, esimerkiksi tänään siinä oli porkkana- ja kaaliraastetta, amerikansalaattia kurkun kera, tomaatteja, paikallista kalaa, suolattuja sieniä, kahdenlaisia oliiveja, kaisersalaattia, riisibroilerisalaattia, suolakurkkuja, levitteitä ja monenlaista leipää, taisipa olla punajuurisalaattiakin. Juomina on vesi, maito, kotikalja ja mehu ja jälkiruokana oli tänään raparperikiisseliä, monesti jälkiruoka onkin joku marjakeitto tai -kiisseli. Tänään alkukeittona oli savujuustokeittoa.

Kultainen kukko on Veikko Huovisen omistama ruokapaikka ja siellä työskentelee myös hänen poikansa. Ruokalista on netissä ja joka päivä on kolme eri vaihtoehtoa sekä keitto. Erikoisuutena ovat paikalliset kalat, joita tarjotaan melkeinpä joka päivä. Sunnuntaisin on  kesällä lounas klo 12-15. Palvelu on  aina erittäin ystävällistä :). Huovisilla on myös toinen paikka Vanha Kurimo, jossa on joulun aikaan ihana joulupöytä kaikkinen herkkuineen. Kurimossa on iso tupa ja kauniit, vanhanaikaiset sisustukset. Joskus vielä pidän isot juhlat Vanhassa Kurimossa, se on niin kaunis ja ihana paikka!


Kultaisen kukon isäntä Veikko Huovinen, taustalla  mahtava salaattipöytä  kuva © Nakke Rannikko

Restaurant Kultainen kukko offers lovely and cheap homecooked meals with a lovely table full of all kind of salads. I warmly recommend if you visit Suomussalmi!

Ei kommentteja: