tiistai 5. heinäkuuta 2011

Suomussalmi osa 17 Kiannon Kuohut kylpylä - spa

Kuva on otettu ennen remonttia, lapsille on nyt isompi liukumäki
Kiannon Kuohut -kylpylä sijaitsee parinsadan metrin päästä kesäasunnoltamme. Kylpylä on hotellin yhteydessä ja siellä on kuntosali, fysioterapia, erilaisia hoitoja, kauneushoitola sekä kampaaja. Hotellin toisella puolella on teatteri Retikka, josta oma osio myöhemmin.

Kylpylä on hinnaltaan halpa, kesällä 2013 aikuisen kertalippu maksaa vain 7.50 € ja lasten 5:30 €. On myös mahdollista ostaa kausikortteja sekä 50 kerran kortteja, jolloin hinnaksi tulee 5:50 €. Miesten ja naisten saunan lisäksi on kaikille yhteinen turkkilainen sauna. Uima-allas on 25 m ja tänään olin siellä puolen tunnin vesijumpassa. Lapsille on oma allas, joka on matala ja jossa on liukumäki. Lisäksi on hoitoallas, hyvin lämmin poreallas sekä kylmävesiallas. Hoitoaltaassa on keskellä poreallas ja sitten reunoilla istumapaikkoja, joissa tulee esim. reisiin alapuolelta kylmiä pieniä suihkuja. Jalkoja voi hierottaa erilaisissa suihkuissa. Niskaa ja hartioita varten on kolme erilaista tötteröä, josta tulee paineella vettä. Remontissa lisättiin toiseen päätyyn aivan erinomainen hierova suihku, jolla voi hieroa selkää ja vaikkapa polvia.


Kuva otettu ennen remonttia

Käymme kylpylässä aika usein, joskus vain punttisalilla ja joskus ihan vain hierottamassa vesisuihkuilla lihaksia. Fysioterapiassa käyn myös selän takia.


Kuntopyörät
Juoksumatot
Punttisalilla on kuntopyöräosasto, jossa on myös televisio. Yhdessä huoneessa on nyrkkeilysäkki, kuntopalloja, juoksumatto sekä juoksukone tms. Varsinaisessa salissa on monenlaisia telineitä ja painoja ja lisäksi on vielä yksi huone, jossa on enimmäkseen erilaisia painoja. En ole käynyt remontin jälkeen kuntosalilla, nämä kuvat on otettu vuonna 2011.


Kiannon Kuohut spa is situated in the centre of the village and in the same building there is a hotel, a theatre, hairdresser, a gym and physiotherapists.There is a 25 meters swimming pool, a children's pool, warm bubble pool, cold pool and a pool where there are all kind of massaging showers. There are saunas for both men and women and a Turkish sauna as well. The spa is very cheap, the ticket costs 7.50 € for adults and you can go to the gym, too.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos käyt kampaajalla, niin kerro Ailalle terkkuja. Hän on sheltti-ihmisiä ;) Ailalla on/oli Agreelta Bella ja Lemmikkipolulta trikkityttö. Aikanaan kuljettiin Ailan kans samoilla kyydeillä agikisoihin Ouluun jne. Ailalla oli isovillakoirauros Boris ja mulla Kata. Kata oli hänen innoituksensa sheltteihin...

t: miina.

Pauska kirjoitti...

Kyllä kerron, jos kohataan :)