keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Suomussalmi osa 18 Kylä virtaa -hanke

Lammas Wanhassa Kalevassa
Kirkonkylän pienoismalli


Viime talven aikana Suomussalmen kylät ovat valmistaneet erilaisia teoksia Kylä virtaa -hankkeeseen palkatun Panu Huotarin johdolla.Näitä teoksia esiteltiin Köhäkän yhteydessä Jätkänpuistossa parin tunnin ajan.


Kirkonkylän teoksessa on puinen lammas ja monenlaisia valokuvia kirkonkylästä. Tilassa oli myös esineitä ja vaatteita vanhoilta ajoilta. Itse jäin kaipaamaan -80 -90 -luvun kuvia sekä värikuvia. Monet kuvista olivat jopa -50-luvulta. Teosta saa täydentää tuomalla kuvia tai skannaamalla niitä ja lähettämällä ne sähköpostilla.
Kaksi vanhaa tukkijätkää
Piispajärviset pitävät kunnon vanhanajan iltamat la 16.7. klo 19.  Tapahtumassa esitettiin  hauska näytelmänpätkä, kuoro lauloi useamman laulun ja juontajat esittivät yleisölle arvoituksia, jotka taidettiin kaikki arvatakin. Voittaja sai palkaksi suunsa makeaksi. Harmi, ettemme pääseet iltamiin, sillä koira sairastui kohtutulehdukseen ja jouduimme käyttämään sen päivystyksessä Paltamossa saakka.

Juntusrantalaisten teos on to 7.7. Kalmosärkkään tutustuminen ja viihdelaulajat viihdyttävät paikan päällä,mukana on myös teatteria ja paikan päällä on kahvitarjoilu. Kirkkovenekuljetus on järjestetty 30 hengelle ja loput pääsevät paikalle jalan. Kalmosärkkä on museoviraston omistuksessa. 
Heinäntekotanssi
Kerälänkylän, Jumaliskylän sekä Pyykkölänvaaran kyläteos oli hauska heinäntekotanssi, jossa oli mukava musiikki, haravoita ja viikatteita.Mukana oli pari miestä ja yksi lapsi sekä eri-ikäisiä naisia. Tunnusomaista monille esittäjille oli se, että heillä oli yhtenäiset asut, t-paidat, hameet tai samanväriset vaatteet.

Pyhäkylän teoksen esittely
Pyhäkylän teos on nimeltään Verkko vedenjakajalla, jossa kalaverkkoon on kiinnitetty paljon kalastusaiheisia kuvia. Tilateoksen julkistamistilaisuudessa tarjoiltiin perinteistä juustokeittoa.


Kaikki kylät olivat nähneet hirmuisesti vaivaa omien esittelyidensä ja teostensa eteen. Panu on selkeästi ollut erittäin hyvä ohjaaja. Oli myös mukava huomata, että teosten tekeminen on saattanut kyläläisiä yhteen, heillä on ollut mukavaa teoksia suunnitellessaan ja kaikki myös valmistuivat ajoissa. Ylä-Kainuussa on ollut mukavasti juttuja, joten kaikki halukkaat pääsevät varmasti katsomaan esityksiä.

Tämä on ollut hieno projekti, joka on saanut liikkelle monia kuntalaisia, toivottavasti se saa vielä jatkoa.

Ei kommentteja: