perjantai 12. elokuuta 2011

Suomussalmi osa 36 maitorieskaa!

Vuonna 1977 toimintansa aloittanut perheleipomo Ämmän Leipä tekee aivan ihania rieskoja. Meillä Savossa rieska on kyllä aika erinäköinen, sellainen normaali pyöreä "limppu". Ämmän leivän erikoisuuksia ovat gluteenittomat tuotteet sekä pettuleipä. Ämmän Leivän rieskat ovat litteitä ja niitä on useampaa eri lajia, Waljusrieska, nyrkkirieska, perunarieska ja oma ehdoton suosikkini  maitorieska. Se on maultaan hyvin pehmeä ja maukas. Kultaisen kukon lounaspöydässä sitä on saatavilla ja siellä se on vielä parempaa kuin kaupasta ostettuna. Liekö syynä se, että kaupassa rieska on pussissa pitempään. Se suorastaan sulaa suuhun. Joka syksy mukaan lähtee useampi maitorieska pakastimeen, jotta niitä voi sitten talvella nauttia.

Ämmän Leivällä on kesäisin torikahvila, jossa saa ostaa leipomotuotteita, juotavaa sekä ihania muurinpohjalettuja hillon kera. Jalonniemi-talossa vitostien varrella heillä on Herkkusuu-lounaskahvila -konditoria, jossa saa lounasta klo 11-15 ja siellä voi myös kahvitella. Herkkusuulla on myös pitopalvelu ja tiloja 70 hengelle juhlien pitämistä varten.

Ämmän leivän lakkapitko ja kausipitko ovat hyvin herkullisia. Saatavana on myös pullaa, munkkeja ja erilaisia kakkuja ja leivoksia. Porkkanaleivos on aivan ihana ja puolukkarahkaleivos oli jokunen vuosi sitten suursuosikkini. Täytekakuissa on erilaisia hedelmiä ja marjoja sekä kermaa, prinsessakakkuakin on saatavana.Waljusrieska © Ämmän Leipä Oy

Ei kommentteja: