lauantai 5. marraskuuta 2011

Tintti Yksisarvisen salaisuusKävimme katsomassa tänään Tintti-elokuvan, joka oli aivan hurmaava! Kävimme kylillä etsimässä kälylleni Apulannan Pihtiotteessa-levyä ja sitten illallisella Rossossa, joka on Sokosta vastapäätä. Ruokaa odotellessani tutkimme illan elokuva-antia ja pari kiinnostavaa elokuvaa esitettiinkin illalla. Koska Tintissä oli hyvin tilaa ja elokuva alkoi sopivaan aikaan, niin päätimme mennä katsomaan hetimmiten. Elokuva oli aivan napakymppi, ainoan pienen miinuksen annan kielestä, sillä olisi ollut kivempaa kuunnella ranskaa kuin englantia. Tuntui hassulta, kun etsivät Dupont ja Dupond olivat jotkut "Thomson" ja "Thompson" ja Moulinsartin linna "Marlinspike Hall", joka ei yhtään istu ranskankieliseen ympäristöön, ei sitten mitenkään. Poliisit muuten erottaa toisistaan viiksistä: Dupond'n viikset muistuttavat d-kirjainta ja Dupont'n t-kirjainta. Monissa maissa heille on keksitty omat nimet, suomessa nimet on säilytetty entisellään, kuten Milou'nkin nimi. Tintti on keksitty alkuperäisestä nimestä Tintin.

Cheverny Moulinsartin linnan esikuva (Wikipedia)Elokuvassa on yhdistetty kolme sarjakuva-albumia ja hahmoista mukana ovat tietenkin Tintin ja Milou'n lisäksi Kapteeni Haddock, e.m. etsiväparivaljakko, laulajatar Castafiore sekä Rakham Punainen. Olen lukenut lapsena monta Tinttiä ja myöhemmin ranskaksi useammankin. Luetutan myös oppilailla Tintin ranskaksi ja joskus olen näyttänyt videolta ohjelman Hergéstä.
copyright Eat Our Brains
Belgialainen Hergé (Georges Prosper Remi) piirsi ja kirjoitti yhteensä 25 Tintti-seikkailua. Nimimerkkinsä hän otti etu- ja sukunimensä ensimmäisistä kirjaimista, käänsi ne toisin päin ja lisäsi niiden eteen h:n, joka ei ranskassa äänny. Hän on sanonut, että Steven Spielberg on ainoa, joka voisi tehdä oikeutta Tintti-hahmolle elokuvalla. Hergé ehti kuolla, ennen kuin he saivat sopimuksen tehtyä. Hänen leskensä möi kuitenkin elokuvaoikeudet jo 80-luvulla. Spielbergin Kadonneen aarteen metsästäjä -elokuvia on myös verrattu Tintin tarinoihin.


Elokuvassa on paljon huumoria ja tapahtumat vyöryvät vauhdilla. 3D:nä elokuva onnistuu hyvin eikä lentokohtaukset ja muut nopeatempoiset jutut olleet meikeläiselle liian rajuja. En tykkää yhtään vuoristoratameiningistä, sillä se tekee huonon olon. Tässä ei onneksi ollut kohtauksia, joissa näyttää siltä, kuin valkokankaalta jokin syöksyy suoraan katsojan silmille. Nauraa sai  myös yllin kyllin, sillä elokuvassa oli paljon huumoria  :).

Milou oli hahmona aivan ihastuttava, se oli niin kertakaikkisen koiramainen, että piti monessa kohti aivan ihmetellä, miten hyvin koiraa on osattu ilmentää.  Eläimiä kuvattiin muutenkin erinomaisesti. Etenkin jaksot, joissa oli toinen koira, kissa tai kotka  olivat ilmiömäisiä. Milou'sta tuli monta kertaa omat koirat mieleen :). En käy tässä kertomaan juonta sen tarkemmin. Laivasta on kyse ja pikku hiljaa Tintille ja Haddockille selviää, mikä on Yksisarvisen salaisuus.  On hienoa, että mitä ilmeisimmin elokuva saa jatkoa :)
Suosittelen, että käyt katsomassa linkistä elokuvan trailerin ja jos innostut, niin menepä katsomaan :). Koiranomistajat tykkäävät elokuvasta satavarmasti :).