keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Ope-elämää koeviikolla

Taasen on käsillä koeviikko ja tänään oli preliminäärikoe. Ensin pidimme kuuntelun salissa ja sitten teetätimme sanontakokeen ja sitten piipahdimme syömässä. Puoli kahdeltatoista koe jatkui kirjallisella osiolla, joka oli kokonainen ylioppilasvihko. Ehdin jo korjata kuuntelut ja sapluunalla kattoa abc-luetun ja rakennekokeen läpi sekä avokysymykset, jotka tällä kerralla koskivat Carola Häggqvistiä. Samoin lukaisin läpi tehtäväosion, jossa piti reagoida toisen henkilön väittämiin ja kysellä asioita. Tämä ns. suullisen kokeen simulaatio on ollut mukana jo useampana vuonna yo-kokeessa. Koska monella on poissaoloja selvittämättä tai aineita ja referaatteja palauttamatta, niin korjattavaa ei ole niin kauheasti, kun kurssi ei ole vielä kasassa - eli jotain puuttuu. Kirjoitelmia on kaksi luettavana. Korjattavana on nelisenkymmentä koetta ja kyllä siinä varmaan vartin verran hurahtaa / abiturientti, joten aikaa saa varata. Huomenna pidän aamulla ranskan kokeen ja puolilta päivin valmistelutunnin ja sitten iltapäivä meneekin opekokouksessa. Perjantaina on tämän jakson viimeinen koe, tosin silloin olen Helsingissä Kielitivoli-konferenssissa. Lauantai menee vesossa Educassa (veso on virkaehtosopimuksenmukainen koulutuspäivä) ja sunnuntaina pääsee sitten jatkamaan korjausta, samoin ensi viikolla. Jakso vaihtuu perjantaina ja ehdin jo katsoa ensimmäisten tuntien aiheet tällä viikolla.

Olen ottanut motokseni "tee se tänään, minkä voit" ja se tuntuu helpottavan aika lailla, ei tarvitse koko ajan olla märehtimässä, että tuokin pitäisi vielä tehdä. Tekee jutut pois ja sitten jää luppoaikaa :)
Tällaista työjuttua tällä kertaa.

3 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Moi, Pauska. Tämä tulee ehkä sinulle liian äkkiä, mutta yritän. Päätimme juuri äsken mieheni kanssa että ajamme huomenna lauantaina 28.1 Kärkkäiselle. Olemme siellä paikalla noin klo 11-15. Eli jos sattuisit olemaan paikalla, voitaisiin tavata siellä kahvin merkeissä. Tarkastan täältä mahdollisen vastauksesi, lauantaina noin klo 10, ennen kuin lähdemme ajamaan. Voit myös lähettää viestiä ja puhnrosi emailiini muotisalonki@gmail.com. Kirjoita sinulle sopiva tapaamispaikka ja aika. Tarkastan emailit myös, ennen kuin lähdemme ajamaan, autossa en pääse enää nettiin. Vaikka pelkään että tämä tuli liian nopeasti, silti toivon että onnistuisi.Olisihan se hauskaa tavata!

Pauska kirjoitti...

Voi että, meillä on huomenna pakollinen koulutuspäivä Helsingissä messukeskuksessa opettajien Educa-messuilla ja olen siis siellä tuona ajankohtana. Muuten oisin ehottomasti tullut Kärkkäiselle käymään. Vitsit, että harmittaa oikeasti. Ensi kerralla parempi onni. Viihtykää Kärkkäisellä ja suosittelen Under armour -paitoja :).

Tuija kirjoitti...

Voi harmi. Toisella kerralla sitten.