lauantai 3. maaliskuuta 2012

Ihanaiset veljenlapseni Sylvi ja Toivo

Led Zeppelin ja musadiggarit
Otsikon päähenkilöt ovat ihanat ja suloiset veljenlapseni, joiden luona kävimme helmikuussa. Molemmilla oli synttärit tammikuussa ja he olivat kipeinä, joten sovimme, että käymme sitten helmikuussa kylässä. Sylvin lempipuuhaa ovat palapelit, joita hän on koonnut ihan pienestä pitäen. Hänellä on kyky hahmottaa palapeli ilman apukuvaa ja hän muistaa todella helposti, minne mikin pala tulee. Sylvi kokoaa jopa sadan palan palapelejä ja hän teki 60-palaisia kolmevuotiaana. Sylvi oppi lukemaan viime syksynä ja hän lukee monesti kirjoja itsekseen ääneen. Sylvi käy jumppakerhossa ja ulkoilee, hiihtää ja luistelee mielellään. Viime keväänä hän esiintyi äitinsä kanssa suloisena pingviininä Naisvoimistelijoiden kevätnäytöksessä, jota olimme katsomassa.


 Muutama viikko sitten hän voitti maanpuolustushiihtokisan sekasarjan ja sai kultamitalin. Edellisenä vuonna Sylvi oli myös mukana ja lauleskeli Jänöjussin mäenlaskua koko kisan ajan :). Lempipuuhaa on myös ruoanlaitto, monesti lapset ovat veljeni apuna, kun hän laittaa päiväruoan. Suosikkieläin on pesukarhu, joista Sylvi pitää hyvin paljon. Sylvillä onkin useita pesukarhuja, joista Venäjältä ostettu kikattelee ja puhuukin.Videolla näkyvä taustakuva Kuva Suvi Tuovinen
Mieheni teki vuosi sitten  koulunsa joulujuhlaan musiikkinäytelmän, jossa Sylvillä oli suuri osa. Tarinan päähenkilö lähti viemään Sylvin kirjoittamaa kirjettä joulupukille ja hän joutui monenlaisiin seikkailuihin kuten selvisi susilauman hyökkäyksestä ja näki revontulten tanssin.  Suosittelen lämpimästi, että katsot Sylvin liikuttavan ihanan joulukirjeen. Latautuminen kestää jonkin aikaa.

Molemmat lapset tykkäävät kovasti mopoista ja autoista ja metsäkoneista.  Veljeni talon lähellä oli hakkuut ja Sylvi selitti tomerana, kuinka "Tson Deere" oli takapihalla ja sitä seurattiin ikkunasta monta päivää.

Pelaamme aina pelejä, kun käymme kylässä. Suosikkeja ovat Kanin loikka, Piikkisiili ja muistipelit, joissa Sylvi on  myös haka.

Toivo on eloisa ja hyvin puhelias kaksivuotias.oivo on musiikkimies henkeen ja vereen, meillä käydessään rummut saavat kyytiä. Toivon suosikkeja on "Lep seppeli" ja erityisesti John Bonhamin rumpusoolo :D. Joululahjaksi Toivo sai pikku torven ja saa siitä jo äänen - kuten Sylvikin saa omastaan.Toivo on liikunnallinen kaveri ja oikea hymypoika. Legoilla Toivo rakentelee mielellään ja veljeni vanhat Brion junaratapalikat ovat kovassa käytössä.Veljelläni oli putkiremppa ja samalla viikolla Toivo aloitti oman putkiremppansa rakentelemalla legoista  "lättipattelin" eli rättipatterin, tosin en tiedä mikä se on :).On aina ilo käydä heillä vierailulla ja tavata veljeäni sekä kälyäni samalla reissulla.

Ei kommentteja: