keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Menkää kahtomaan Venäjän armeijan kuoroa ja balettia Pietarista

Kävimme mieheni kanssa Pietarissa muutama vuosi sitten hiihtolomalla ja kävimme katsomassa upean musiikki- ja tanssiesityksen "Feel yourself Russian" buffetin kera. Siitä inspiroitureena varasin jokunen viikko sitten liput pietarilaisen Venäjän armeijan kuoron ja baletin esitykseen Sibeliustalolle. Enkä katunut hetkeäkään. Voi vain suu auki ihastella sitä vankkumatonta taitoa ja lahjakkuutta, joka esityksessä oli. Solistit olivat aivan uskomattoman taitavia ja ottivat yleisönsä. Erityisesti pidin Kalinkasta sekä yhdestä minulle tuntemattomasta laulusta, jonka solisti sai meikeläisen melkein kyyneliin, niin taidokkaasti tulkiten hän lauloi.

Esityksessä ei nimestä huolimatta ollut lainkaan balettia vaan kansantanssintyylisiä taidokkaita ja hauskojakin esityksiä, joissa käytettiin hauskoja elementtejä kuten hyppynaruja ja tamburiineja. Miehet esittivät venäläiseen tapaan upeita soolo-osia. Yksi piti oikealla kädellään kiinni vasemmasta nilkastaan ja hyppy toisella jalallaan syntyneen silmukan läpi. Ripaska, grand jeté ja kaikenlaiset  hypyt ja erilaiset askelluskuviot saivat haukkomaan henkeä.Grand jeté


Naisilla oli monissa esityksissä huivi, joilla liehiteltiin miehiä. Suurimman vaikutuksen teki kuitenkin balalaikan soittaja, joka oli sellainen virtuoosi ettei paremmasta väliä. Ei uskoisi, että kolmella kielellä saa aikaan sellaista musiikkia.

Kapellimestarit olivat erityylisiä: toinen johti hillitysti, toinen otti koko yleisön haltuunsa ja antoi välillä aplodeja solisteillekin. He molemmat ovat saaneet arvonimen Venäjän ansioitunut artisti.

Ryhmä on esiintynyt monissa Euroopan maissa ja Suomessa Lahti oli ensimmäisenä vuorossa. Viikon aikana he esiintyvät Savonlinnassa, Helsingissä, Porissa, Hämeenlinnassa, Tampereella, Mikkelissä ja Turussa.

Hauska oli huomata, että osasin vielä melkein koko Katjushan ulkoa, sillä lauloimme sitä usein venäjän ääntämistunneilla. Volgan lauttureita jäin kaipaamaan, Pietarissa kuulimme siitä aivan upean version ja kunnon bassot tekevät siitä nautittavan kappaleen. Kalinkan lisäksi tuttu laulu oli Unohtumaton ilta, jonka sanoista ymmärsin suurimman osan, podmoskovskie vetshera :).

Viimeisenä tuli tunnettu suomalainen kansanlaulu Sauna, jonka sanoista sai suurin piirtein selvän. Kappaleen nimi hämäsi minut, sillä löylyä lissää kiukaaseen on meille jokaiselle tuttu kappale ja kuorossa muutama aivan innostui esityksen aikana.

Puvustus oli upea ja kaiken kaikkiaan suosittelen esitystä lämpimästi. Lipun hinta 50 euroa saattaa tuntua isolta, mutta esitys on joka pennin väärti, mukana on kuitenkin satakunta taiteilijaa. Käsiohjelma ei  ainakaan Lahdessa pitänyt alkuunkaan paikkaansa, joten sitä ei pahemmin kannata tuijotella.

TAIDETTA PARHAIMMILLAAN :)

Kuvat otettu netistä

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Esitys on tosiaan upea. Kolmas kevät peräkkäin, kun käytiin katsomassa.

Pauska kirjoitti...

Mekin menemme ensi vuonna aivan taatusti uudestaan, jos tänne tulevat :)